HIUSTEN HYVINVOINTILISTA

Kaupallinen yhteistyö: Wella Invigo*

 

Vihdoin hiukseni alkavat tuntua taas normaaleilta. Ne eivät tipu päästä ja hiuspohjakin vaikuttaa suht stabiililta.
Tässä postauksessa kerroin, miten n. puoli vuotta sitten suihkussa käydessä lattiakaivoon valui tupottain hiuksia. Käytin hetken hiustenlähtöön tarkoitettuja hoitotuotteita, minkä jälkeen laitettiin Wella-ammattilaisten kanssa tukka kuntoon ja otettiin käyttöön uusi Wella INVIGO-sarja.
Tämä hiustenlähtökausi herätteli minussa uteliaisuutta ja sen jälkeen olenkin ahminut tietoa ja hiusvikkejä kaikilta mahdollista tahoilta. Mitkä tuotteet sopivat minulle, mistä hiukset saavat parhaiten ravintoa ja mitä juttuja kannattaa välttää hiustenlaitossa.

 

Olen päätynyt tähän: kuiva hius ja oikutteleva päänahkan tarvitsee hellävaraista, mahdollisimman luonnollista hoitoa. Wella Professionalsin uusi INVIGO-hiustenhoitolinja sisältää runsaasti vitamiineja ja luonnollisia raaka-aineita. Sarja lupaa elvyttää hiukset välittömästi ja antaa tehokkaita tuloksia pienellä vaivalla. Nyt muutaman Invigo Senso Calm tuotteiden testikuukauden jälkeen hiukset tuntuvat ja näyttävät jo paljon terveemmiltä ja paremmilta. Olen alakanut tuputtaa jopa ystävilleni näitä tuotteita 🙂

 

Tässä omia hyväksi todettuja hiusvinkkejä ja havaintoja:

 

•Älä laita shampoota aina samaan kohtaa päänahassa.
Minulla on kuiva päänahka ja varsinkin otsan rajalla ja päälaella on kuivinta. Luin jostain, että päänahka kuivahtaa ja pahimmillaan hilseilee juuri siitä kohtaa, johon levität ensimmäisenä shampoon. (Itsehän läimäytin sen juuri siihen ongelma-alueelle koska luulin näin ongelman katoavan). Vaihtele siis paikkaa ja levitä pesuaine aina mahdollisimman tasaisesti.

•Älä hankaa pyyhkeellä. Kuka muu kuivaa hiukset pää alaspäin pyyhkeeseen hieroen? Tämä kuulemma saa hiukset vain takkuuntumaan ja pahimmassa tapauksessa hiukset katkeilemaan. Kevyt painelu pyyhkeellä on suotavampaa.

•Harjaa alhaalta ylöspäin. harjaus pitäisi aloittaa latvasta ja edetä kohti tyveä, mutta myönnän, että itsekin aika usein teen juuri päinvastoin.

•Kaikki tietävät, että lämpötyökalujen eli hiustenkuivaajan, muotoiluraudan, lämpörullien ja kihartimien kuumuus kuivattaa hiuksia. Itse yritän käyttää näitä nykyään mahdollisimman vähän. Jos hiukset on pakko föönata, anna hiusten kuivua ensin mahdollisimman paljon itsekseen, jotta föönausaika lyhenisi ja suihkuttelen suojaksi lämpösuojasuihketta.

•Omat hiukseni rakastavat kosteutta (veikkaan, että myös muiden pehkot ovat yhtä janoisia).
Juon siis paljon vettä ja käytän kosteuttavia tuotteita. Niin hoitoaineissa kuin hiuksiin jätettävissä tuotteissa. Latvoja hellin aina pesun jälkeen öljytuotteilla.

•Kireälle vedetyt kampaukset vahingoittavat ja väsyttävät hiusta. Huonosta materiaalista valmistetut hiuslenkit lisäävät hiusten katkeilua. Mitä pehmeämpää materiaalia ponnari on, sitä tyytyväisempi tukkakin on. Itse suosin donitseja (onneksi nekin ovat nykyään pinnalla ja erilaisia hiusdonitseja saa lähes joka kaupasta).

•Kemikaalit ja voimakkaat hiustuotteet, kuten kuivashmapoo ja lakka tukkii päänahkani lähestulkoon heti ja se on oireillut tästä milloin hilseilemällä ja kutisemalla ja milloin tiputtamalla pois kokonaan niitä hiuksia. Yritän välttää näitä mahdollisimman paljon.

•Hiukset saavat ravinnon viimeisenä kehossa, joten Liian vähäinen hyvien ravintoaineiden saanti vaikuttaa nopeasti hiuksiin ja muutenkin vääränlaiset ruokailutottumukset näkyvät hiuksissa helposti. Jos tukka alkaa kuivua tai ohentua, kyse on yleensä rasvan, proteiinin ja veden puutteesta.
(Hiusten tärkein rakennusaine on proteiini. Jos ruokavaliosta ei saa riittävästi proteiinia, hiuksistasi tulee kuivat, ohuet ja heikkorakenteiset).
Hiuksille hyviä ravintoaineita on mm. Proteiini, sinkki, rauta ja biotiini.

•Olen alkanut käydä myös kampaajalla erilaisissa teho-ja rakennehoidoissa. Ennen istuin kampaajan penkkiin vain hiusten leikkaus, tai värjäysaikaissa, mutta olen huomannut, että erilaiset tehohoidot ovat hiusteni parhaita kavereita ja saavat nopeasti hiukset näyttämään upeilta.

 

LUE MYÖS:
Hiusprojekti
Hiuksille superfoodeja
Photos: Mona Salminen / Edit by me

Tags:
No Comments

Post A Comment