SE ENSIMMÄINEN KORONAVILKKU

 

Koronavilkku välähti kun makasin sängyllä ja luin HS sovelluksen kautta uutisia.
Tai eihän se oikeasti mitään välähtänyt, tai vilkkunut. Koko ilmoitus meni minulta yhtä ohi kuin työmeiliini juuri kilahtanut Netraudan tarjous.
Peukaloni pyyhkäisi notifikaation vaistomaisesti pois näytöltä häiritsemästä. Olin juuri syventynyt artikkeliin viikinkihaudoista, mutta jokin pieni epäilys jäi äskeisestä ilmoituksesta. Lukiko siinä korona?

Navigoin itseni ilmoituskeskukseen ja yllätyksekseni löysin tiedon altistumisesta. ”Olet ollut viimeisen 14 vuorokauden aikana lähellä henkilöä, joka on ilmoittanut koronatartunnastaan sovelluksen kautta”.
Olenko, kenen? Ja miksei tämä sovellus piipannut kunnolla? Odotin jotain stadiontorvimaista ujellusta ja välkkyviä valoja.

Alan pikakelaamaan viimeistä 14 vuorokautta taaksepäin, mutta päivät sekoittuvat toisiinsa. Töitä, satunnaisia treenejä, toimistolla piipahduksia ja kaupassa käyntiä. (Maskit ja turvavälit aina tietty kunnossa). En kuitenkaan voisi sanoa, että olisin ollut täysin eristyksissä, mutta vilkku ei ole välähtänyt kellään muulla tutullani ja olen ollut täysin oireeton.
Tosin nyt tiedostan jokaisen niiskauksen eri tavalla ja analysoin jopa eilistä aivastusta.
Tiedostan myös, että en voi mennä töihin edes takahuoneeseen ilman varmuutta negatiivisesta tuloksesta, joten marssin testauskontille. Kaivaudun maskini alle ja väistelen vastaantulevia.

 

 

Testitikku syvällä sieraimessa tuntuu hetken sitä kun vetää kloorivettä vahingossa nenäänsä uima-altaassa. Näen itseni pienenä opettelemassa pää edellä hyppyä uimahallissa. Mätkähdän veteen kömpelönä. Yhtäkkiä tuntuu absurdilta istua tässä testikontissa suojapukuun varustautuneen ihmisen tonkiessa pitkällä tikulla oikeanpuoleista sierainta.

Kotona pyydän Aleksia hakemaan kaupasta suklaata. Sitä uutta Tupla patukkaa. Double Layer White Nougat juttua – tarkennan ohjeita. Käyttäydyn kuin olisin kipeä ja jostain syystä töiden tekeminen tuntuu myös tahmealta. Aleksi sanoo sen ääneen – jännitän kuulemma testituloksia. 

 

 

10 tuntia testin ottamisesta puhelimeeni tuli tekstiviesti negatiivisesta tuloksesta,
(jonka jälkeen jäin kotiin varmuuden vuoksi karanteeniin välttelemään kontakteja).

Aleksi oli oikeassa, jännitin tuloksia enemmän kuin osasin ajatella, mutta niihinkin alkaa tottua ajan kanssa. Testi oli ensimmäiseni, mutta ei viimeinen. Tuntui jopa hassulta, että olin selvinnyt yllättävän pitkälle ilman tietooni tulleita altistumisia.

Vilkku ei ole vilahtanut tuon jälkeen toista kertaa.

Kuinka monta vilkkua te olette saaneet?

 

**

Paita, kengät & laukku – Flea 
Housut – BikBok

Kuvat: Jenna Van Oevelen

 

Tags:
4 Comments
 • Nimetön
  Posted at 22:15h, 07 maaliskuun Vastaa

  Omaehtoinen 14pv kotona olo on ehdottoman tärkeää, vaikka olisikin käynyt testeissä. Eli ei työnteolle asiakaspalvelussa. Korona kun ei välttämättä testissä etenkään oireettomalta näy. Nämä siis viralliset ohjeet. Ja jos tulee pienintäkään oiretta, heti uudestaan testiin. 😊

 • Nimetön
  Posted at 13:10h, 08 maaliskuun Vastaa

  Pakko kommentoida, että käyttäydyin ensimmäisen ja ainoan kohdalleni sattuneen koronavilkun kohdalla aivan samalla tavalla! Aloin kuvittelemaan itselleni oireita ja olin tartunnasta aivan varma, kunnes negatiivisen testituloksen myötä oireet yhtäkkiä hävisivätkin 😀

  Hyvä, että kävit testeissä ja pitää toivoa, että muutkin tekevät samoin matalalla kynnyksellä!

 • Nimetön
  Posted at 15:12h, 08 maaliskuun Vastaa

  Hoitoalalla riittää pelkkä negatiivinen testi. Ainakin eräässä pääkaupunkiseudun kotihoidossa oheistettiin näin.

 • Milla
  Posted at 18:02h, 11 maaliskuun Vastaa

  Toivottavasti selvisit vain säikähdyksellä, kamala olisi joutua miettimään miten monia on itse altistanut tietämättään ja käydä läpi jokaista paikkaa missä olisi ollut mahdollisuus altistaa muita. Täällä ei ole koronavilkku vilkuttanut (kopkop), tosin täällä Itä-Suomessa tilanne on ollut koko ajan aika rauhallinen ja itsekin vältän ylimääräistä matkustamista. Hassua ajatella, miten miekin reissasin ennen kerran kuussa Helsinkiin ja miten paljon näin ihmisiä tapahtumissa, yöpaikassa ja ystävien kanssa ravintoloissa käydessä. Välillä kuljin julkisilla ja välillä omalla autolla, nyt pääosin kotona ollessa tulee käytyä kauppareissut yms autolla, kun täällä ei julkiset kulje. Nyt on aika eri meininki verrattuna noihin kotimaan reissuihin. 😕🤷🏻‍♀️Toivon, että tilanne rauhoittuisi mahdollisimman pian ja pääsisi reissaamaan kesällä Suomen sisälläkin vapaammin ja niin, ettei tarvitse miettiä kontakteja tai riskejä. Hienoa, että toimit vastuullisesti ja matalalla kynnyksellä ehdottomasti testiin! 😊

Post A Comment