Japanilainen lempiruoka; SUKIYAKI

Tämä resepti onkin vieraillut blogissani jo joskus ihan alkuaikoina. Tein siitä nyt uuden version Cosmopolitanin palstaa varten ja ajattelin, että ehkä paremmilla kuvilla ja selkeämmillä ohjeilla sen voisi päivittää myös tänne 🙂

"Miso, mirin, dashi, soija. Huomaan änkeväni kotona pienessä keittiössäni vähän jokaiseen annokseen ripauksen näitä makuja.
Jos minulta kysyttäisiin suosikkikeittiötäni makujen suhteen, olisi vastaus epäröimättä; Japani.

Japanilainen ruokakulttuuri on kovin perinteinen, mutta silti yllättävän muuntautumiskykyinen. Keittiö sisältää runsaasti korkealaatuisia ruoka-aineita, maut ovat hienovaraisia ja annokset esteettisiä ja huolella valmistettuja.

Japani vierailee siis usein keittiössäni, mutta milloin minä vierailen japanissa? Unelmien makumatka Tokioon on haavelistalla. Metropoli täynnä upeita maineikkaita ravintoloita ja sympaattisia pieniä ruokakojuja. Mistä muualta saisinkaan tuoreempaa sushia, rapeinta tempuraa ja mureinta yakitorivarrasta?

Ehkä vielä joku kevät. Kirsikkapuiden kukintoja odotellessa valmistin perinteistä japanilaista Sukiyakipataa. Sukiyaki on yksi ensimmäisistä japanilaisista ruuista mitä maistoin ja ehkä juuri se syy mikä sai minut tähän keittiöön ihastumaan."

 

 

Sukiyaki

200g naudan ulkofileetä
200g porsaan sisäfileetä
pieni purjo
2 paprikaa
kiinankaali
siitakesieniä

Kastike:
1dl miriniä
1dl sakea
1dl soijaa
2-3 rkl sokeria

 

kiehauta kastikeainekset pienessä kattilassa.
Leikkaa lihat ohuiksi siivuiksi. Laita tarvittaessa lihat hetkeksi pakastimeen. Kohmeaa lihaa on helpompi leikata.

Huuhdo purjo ja leikkaa vinoviipaleiksi. Viipaloi sienet ja paprikat. Leikkaa kiinankaali muutaman sentin levyisiksi suikaleiksi.
Kuumenna isolla pannulla tilkka öljyä ja lisää hieman sukiyakiakstiketta. Ruskista lihan pinnat, mutta älä paista täysin kypsäksi.
Siirrä lihat toiselle puolelle pannua ja lisää loput sukiyakikastikkeesta. Lisää pataan kasvikset omiin kasoihin ja anna kypsyä hetki.

Aseta sukiyakipannu pöydän keskelle ja riko jokaiselle syöjälle kananmuna omaan kulhoon. Kasta padasta nostamia ruokia kananmunaan ennen syömistä.

Tarjoile halutessa lisukkeena riisiä, tai munanuudeleita.

 

Tags:
4 Comments
  • -A
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Heippa,
    Olisi kiva jos voisit tehdä etelä-afrikasta vinkki postauksen hotellit, ravintolat, rannat, alueet joilla on turvallista ym. haluaisin joskus matkustaa sinne mutta en ole kovinkaan kokenut matkailija ja listauksien mukaan etelä-afrikka on vaarallinen paikka kokemattomalle turistille. Sinulta varmasti löytyy hyviä vinkkejä varsinkin kun sinulla on siellä aina koti valmiina. 🙂
    Pakko muutenkin nyt kehua sua ja sun blogia koska en oo vaan ikinä kyllästynyt sun kirjoituksiin tai sun tyyliin ja oon lukenut jo vuosia sun blogia! <3 kiitos Julia!

    • JULIA Toivola
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hei, ihana kuulla. Kiitos paljon <3

       Tagin southafrica alta löytyy jo paljon vinkkejä ja juttuja Etelä-Afrikasta: http://www.cosmopolitan.fi/blogit/julia_toivola/avainsana/1802/1844

      Hotelleista en valitettavasti osaa sanoa, kun niistä ei ole kokemusta, mutta mitä olen kuullut, niin air bnb:n kautta esim. kämpän vuokraus on kannattavaa. Hotellit voivat olla melko kalliita 🙂

      Ja ei täällä ole ollenkaan niin turvatonta kun ehkä monet luulevat. Maalaisjärki päässä vaan ja turistialueilla, niin hyvin pärjää 🙂

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hei, sianliha tulee aina kypsentää täysin kypsäksi, kts. esim. http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten+terveys+ja+elaintaudit/el….

    • JULIA Toivola
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Kiitos tarkennuksesat 🙂 Lihat kypsyvät hyvin nopeasti ja kauttaaltaan siinä vaiheessa kun kasvikset kypsyvät. Ovat siis syödessä täysin kypsiä, mutta en kyllä kauhean selkeästi osannut sitä reseptiin kirjoittaa 😀

Post A Comment