HALLOWEEN-ASUN METSÄSTYS – KYYNELEHTIVÄ MYYJÄ JA JUORUJA VÄÄRENNETYSTÄ RAHASTA

 

Ystäväporukkamme vuosittaiset halloween-juhlat ovat taas täällä. Panostus on ollut vuosi vuodelta kovempi, asuideat oivaltavia ja toteutus ison työn takana. Pidän siitä miten näihin juhliin heittäydytään sata lasissa.
Viime vuonna olin reissussa, mutta sitä edellisen vuoden juhlahumua voitte katsoa täältä.
Joka vuosi päätän, että tällä kertaa aloitan asusuunnittelun ajoissa. Joka vuosi epäonnistun. 

Tänä vuonna päätin myös, etten halua tuhlata yhden illan takia isoja summia, tai ostaa mitään uutta krääsää. Halusin löytää asuni kirppikseltä, ostaa halvalla ja laittaa käytettyäni takaisin kirppikselle kiertämään.
Helpommin sanottu kuin tehty. Mielessäni asuideani oli helppo nakki, mutta kävi ilmi, että nämä nakit olivat kadoksissa koko kaupungista. 

Kiersin eilen kirpputoreja, second hand -ja vintageliikkeitä 6 tuntia ympäri Kalliota, Töölötä, Kamppia ja Punavuorta.
Kuusi tuntia. 

 

 

Mitä kaikkea voikaan tapahtua tuona aikana kirpputorien uumenissa? 

 

Kyynelehtivä omistaja
Pikkuinen kivijalkaliike oli täysin tyhjä astuessani sisään. Kuulin omistajan puhuvan takahuoneessa puhelimessa ja lopetettuaan hän tuli myymälän puolelle silmät punaisena. Kysyin onko kaikki kunnossa, johon omistaja vastasi rehellisesti että ”ei” ja purskahti itkuun.
Jonkinlainen iso pettymys, tai suru oli niin havaittavissa, että olisi tehnyt mieli halata naista. Koitin sopertaa lohdutuksen sanoja, mutta lopulta ehdotin vain, että tulen kohta uudestaan. Hän saisi olla hetken rauhassa. Nainen kiitteli, ei kuulemma saisi nyt sanaa suustaan. Ei osaisi palvella.
Lähdin pois ja kun myöhemmin olin menossa liikkeeseen uudestaan, oli sen ovet jo ennen aikojaan suljettuna.
Jäin miettimään naista koko päiväksi. Toivottavasti hänellä on jo parempi olla. 

Juoruja väärennetystä rahasta
Olin etsimässä hattua vanhasta vintageliikkeestä kun naapuriliikkeen omistaja tuli paikalle varoittamaan kadulla liikkuvasta väärästä rahasta. Hän sai tietää näistä epäaidoista seteleistä oman naapuriliikkeensä omistajalta. (Ihanaa kortteli-lojaaliutta). Kuulemma kadulla liikkui mies, jolla oli myös mahdollisesti rikoskumppaninaan nainen, ja he ostivat tavaraa hyvin taidokkaasti tehdyillä sadan euron seteleillä. Yhdessä siinä me kaikki sitten päivittelimme tätä toimintaa ja huomasin jumahtaneeni liikkeeseen juoruamaan mummojen kanssa useiksi minuuteiksi, vaikka olisi pitänyt olla jo muualla.

Nainen joka heitti tupakalla
Poistuessani liikkeestä, tuli minua kadulla vastaan poika taitavat Halloween verimaskeeraukset kasvoillaan. Hänen perässään käveli aikuinen nainen, kasvot myös veressä, ja hetken jo luulin heidän suuntaavaan samoihin pippaloihin, mutta naisen horjuvasta liikeradasta tajusin hänen olevan tukevasti humalassa. Nainen huomasi katseeni ja huusi minulle kauniisti, että ”mitä säkin siinä tuijotat helvetin huora” ja heitti palavan savukkeensa päin naamaani – jonka onneksi taidokkailla väistöliikkeillä onnistuin ohittamaan viime tingassa.

Yksi pulla, kaksi donitsia
Tähän väliin on mainittava, että kirppiskiertely on uuvuttavaa hommaa ja vaatii energiatasojen ylläpitämistä pienillä evästauoilla. Vaikka olenkin Kanervan ”paremmille tavoille” ruoavalmennuksessa mukana, niin nyt iski sellainen pullahimo, että en voinut vastustaa ohi kulkemani leipomon tuoksuja, ja päätin palkita itseni pistaasikierrepullalla.
Järkeilin, että koska olen ruokavaliosta muutenkin viikonlopun tauolla huomisten juhlien takia, niin mitä pahaa nyt pikku pullasta voi olla.
Tähän ajatukseen edelleen nojaten, ostin illalla itselleni vielä kaksi minidonitsia Arnoldsista.

Täydellinen hattu 95 eurolla
Tässä kohtaa aika alkoi olla jo kortilla. Kello oli viisi ja tajusin, ettei liikkeet olisi auki lauantaina pyhäpäivän takia. Olin saanut ostettua tähän mennessä vain pullia ja minulla olisi enää tunti aikaa ennen kuin suurin osa liikkeistä sulkisi ovensa.
Otin haahuilun sijaan uuden toimintatavan, eli suoraan myyjän luokse inspiratiokuvani kourassa.  Se toimi. Minulle kiikutettiin varastosta ”kesätavaroista” heti täydellinen hattu. Suoraan kuin kuvasta, mutta 95€ hintalapulla.
Tämä hintalappu soti täysin päättämääni ”halloweenasu halvalla”- teemaa vastaan, joten jätin sen haikean kauppaan ja juoksin myyjän suosittelemaa toista vintage liikettä kohti. 

Eihän Pirjolla ole siellä 80 luvun juttuja
Kävi ilmi, että ilmeisesti kaikki vintageliikkeen omistajat tuntevat jotenkin toisensa. Täälläkään ei ollut mitään haluamaani, mutta myyjä ohjeisti minut seuraavalle ja seuraavan liikkeen myyjä taas seuraavalle jne.
Kaikki olivat niin mukavia! Kaikki yrittivät parhaansa mukaan auttaa minua ja soittelivat jopa liikkeisiin kysyen löytyykö teiltä tätä ja tuota. Olin ihan kyyneleet silmissä, kun liikutuin niin ihmisten avuliaisuudesta.
Eräässä liikkeessä myyjät alkoivat leikkimielisesti kinaamaan, ”onko Pirjolla jossain vintageliikeessä 80-luvun juttuja”. He jäivät lyömään vetoa asiasta, samalla kun lähdin katsastamaan Pirjon tarjontaa.
Toinen heistä oli oikeassa. Ei sielläkään ollut niitä etsimiäni juttuja. 

 

 

Tässä vaiheessa ostosaldona oli edelleen pistaasipulla, liian pieni hattu, yksi nukke ja koluttuja liikkeitä kuitenkin takana:

Kaivarin Kanuuna
Punavuoren Patina
RuutuRouva
Kampin kirppari
Penny Lane
ReLove
HopeHat
Frida
Mekkomania
Hoochie Mama Jane
Play it again, Sam
Uff Freda
Uff Bulevardi
Uff Runeberginkatu
+ muutama satunnainen (liian kallis) Vintageliike Punavuoressa

 

 

Luovutin. Aika loppui, enkä tiennyt olisiko ollut enää yhtään liikettä edes koluttavana. Päätin soveltaa ja ommella loput asustani itse.
Tätä kirjoittaessani naurattaa. Miten paljon aikaa ja kiertelyä yhden asun takia, vaikka nimenomaan koko idea oli päästä helpolla. No, ainakin minulla oli hauskoja kohtaamisia ja kivoja juttutuokioita. 

Katsotaan millainen viritelmä halloween-asustani lopulta tulee. Vaikka se nyt ei mennyt ihan nappiin, niin ainakin tunnelma tulee olemaan tänään silti ihan katossa. 

 

Hauskaa Halloweenia 👻

 

Kuvat: Hanna Väyrynen

9 Comments
 • Wimma
  Posted at 12:36h, 02 marraskuun Vastaa

  Mulle on jotenkin tosi hassua että Suomessa vietetään halloweeniä viikonloppuna, meille täällä Halloweenin synnynseuduilla se on nimittäin se yksi päivä, 31. Lokakuuta eli Pyhäinpäivää edeltävä päivä! Toivottavasti löysit asun! 🙂

  • julia
   Posted at 13:10h, 02 marraskuun Vastaa

   Jep, niinhän se oikeasti onkin. Mutta jos jotain hyvää, niin saapahan uusia asuideoita kun some ollut kaksi päivää täynnä kaikkien seuraamieni ulkomaantilien asuja 😂

 • S
  Posted at 03:35h, 03 marraskuun Vastaa

  Olet mahtava kirjoittaja!
  Joskus sitti, ja ehkä siitä johtuenkin, mietin ovatko ”sattumuksesi” ihan totta? Vai ehkä hieman väritettyjä. Voihan se olla, että kaikki ei osaisi nähdä kummallisten kohtaamisten ironisuutta ja hauskuutta kuten sinä ja pukea vielä sanoiksi yhtä hienosti. Ihmeelliseltä tuntuu elämäsi kaikkine kommelluksineen silti.

  • julia
   Posted at 14:31h, 04 marraskuun Vastaa

   Kiitos ❤️ Haha, kaikki kirjoittamani on täysin totta aina 🙂 En tiedä riittäisikö minulla edes mielikuvitusta keksiä näitä asioita 😂

 • Nimetön
  Posted at 08:44h, 03 marraskuun Vastaa

  Jäi kiinnostamaan että mikä oli asuideasi? 🙂

  • julia
   Posted at 14:31h, 04 marraskuun Vastaa

   Pretty Woman (shoppailukohtauksesta) 😂
   Kuvia tulossa pian tänne ☺️

 • Nimetön
  Posted at 10:58h, 04 marraskuun Vastaa

  Ihana postaus, kuvaa kyllä hyvin millaista on etsiä jotain tiettyä kirppikseltä… Kaikkea muuta löytyy, paitsi se jota tarvitsisi. 😀 Pitäisi itsekin käydä joku päivä taas kirppiksiä kiertämässä. ^^

 • Milla H.
  Posted at 10:59h, 04 marraskuun Vastaa

  Ihana postaus, kuvaa kyllä täysin millaista on etsiä kirppikseltä jotain tiettyä… Kaikkea muuta kyllä löytyy, paitsi se mitä etsii. 😀 Pitäisi itsekin käydä kirppiksiä kiertämässä pitkästä aikaa. ^^

  • julia
   Posted at 14:32h, 04 marraskuun Vastaa

   Jep, rakastan kierrellä niissä. Ihan oma maailmansa kyllä, mutta todella harvoin sieltä löytyy juuri sitä mitä etsii. Päinvastoin aina lähtee mukanaan jotain ihan ihme asioita, mitä ei todellakaan ollut edes ostamassa 😀

Post A Comment