G R A V I T Y

Gravity Bali Uluwatu
maaliskuu 2020

 

 

Tiedän, reissujutut ei tunnu kovin relevanteilta postausaiheilta juuri nyt. Itseasiassa ne tuntuvat utopistisilta. Ihan kuin nämäkin kuvat olisivat jostain vanhasta matkailukirjasta – sellaisesta Folke West aikaisesta! Ei todellakaan paikasta jossa vilvoittelin ruskettuneita sääriäni uima-altaassa valkohapsuisen aurinkovarjon alla, alle kaksi kuukautta sitten!

Mutta! Koska reissukuvia ei tulla näkemään luultavasti pitkään aikaan täällä blogissa, niin miksi en tuuttaisi ulos tätä jo olemassa olevaa mutta arkistossa käyttämöttömänä lojuvaa aurinkoista materiaalia? Ne saavat minut haaveilevalle tuulelle ja sehän on vain hyvä asia.

 

 

 

Kuvat ovat Gravity nimisestä hotellista. Hotellista jonka nimi voisi olla mielestäni osuvammin Finnity. Sen verran paljon siellä vilisi suomalaisia. Istuimme ensimmäisenä aamuna aamupalalle ja siellä oli samassa tilassa kahdeksan ihmistä. Joka ikinen heistä oli suomalainen. Toisilleen tuntematon, mutta hassusti löytänyt tiensä syömään pannaria pikkuriikkisen boutique-hotellin aamiasipöytään Balille – toiselle puolelle maapalloa.
Suomalaiseen henkeen kuuluen tunnelma oli hieman jäykähkö, jokainen koitti olla puhumatta ääneen, ettei paljastaisi toiselle olevansa kotoisin samasta maasta.

Hassua ajatella tuota tilannetta nyt. Uskon nimittäin, että jokainen meistä pitäisi ajatuksesta istua hotellin aamupalapöydässä vaikka siinä olisi vierivieritysten sata suomalaista turistia. Kuhan saisi edes istua jonkun ihmisen kanssa.

 

 

Gravityn suomalaiseen asiakaskuntaan uskon olleen syypäänä muutamat somehenkilöt, jotka ovat jokseenkin ahkeraan postanneet houkuttelevia kuvia valkoisista portaista, turkooseista altaista ja boheemista ulkosuihkusta. Itsehän etunenässä juurikin näiden somekuvien uhrina kävelin suoraan Gravityn respaan kuin hypnotisoituna. Enkä siis sano tätä pahalla – hieman huvittuneena kyllä, mutta hotellihan oli aivan ihana! Juuri sitä mitä odotinkin, ja vaikka siellä oli sattumoisin muutama suomineito- ja herra kanssani pulikoimassa samaisessa altaassa, niin mitäpä tuosta. Sehän on vain hauska sattuma.

Kaikista Balin hotelleista missä oltiin, niin tänne voisin tulla mieluisasti uudestaan. Hotellin tunnelma, sisustus, henkilökunta – kaikki toimi ja täällä oli ihana olla. Omistaja tuli juttelemaan, baarimikko pelasi meidän kanssa Yatzya (selvisi myöhemmin, että Arttu Mustonen ja Sabina Särkkä olivat pari kuukautta aiemmin lahjoittaneet hänelle oman Yatzynsa ja se oli kuulemma hänen vaimonsa lempipeli, jota he pelaavat aina yhdessä samalla kun katsovat auringonlaskua). Hotelli oli myös todella eco friendly ja allasbaarista sai isosta tonikasta ilmaiseksi pitaijalla liilaksi värjättyä raikasta makuvettä, jota tuli kuumina allaspäivinä tankattua litrakaupalla.

Ainut miinus, oli suppea aamupalavalikoima, mutta sitä kompensoi niin moni muu plussa, että annettakoon tuo anteeksi. 

 

Me maksoimme huoneesta 1 yö 70€ (low season)

 

6 Comments
 • Mmuksu
  Posted at 10:40h, 08 toukokuun Vastaa

  Reissupostaukset on just hyviä nyt! Omia kuvia ei jaksa enää katsella, kun ne on käynyt läpi miljoonaa kertaa. Mulla on vähän kaksijakoinen suhtautuminen Baliin. Toisaalta haluisin käydä, koska näyttää kaikissa kuvissa niin ihanalta ja viidakolta, mutta toisaalta Balia on hypetetty niin paljon, että fiilikset alkaa olla samat kuin thaimaata kohtaan eli ihan vaan siksi, kun kaikki on siellä käyny ja hehkuttaa, niin itse en halua mennä.

  • julia
   Posted at 13:28h, 08 toukokuun Vastaa

   Ah tiedän tunteen! Bali on ihana, mutta alkaa mennä osa paikoista jo ihan liian turistisiksi :/ Onneksi sentään on vielä alueita, joissa ei ole niin paljon porukkaa. Balilla ihmiset on todella sympaattisia ja kulttuuri kiehtova, joten jos vaan menee vähän pois päin turistirysistä, niin on kyllä upea kokemus, suosittelen 😊

 • Mermar
  Posted at 19:26h, 09 toukokuun Vastaa

  Kohta tässä on ihan valmis mihin vaan, oli sitten Bali, Pariisi tai Porvoo. Porvoo taitaa olla tämän kesän juttu, koska Balista tai Pariisista on varmaan turha haaveilla. Joten kiitos matkakuvien, haaveillaan kuitenkin.

  • julia
   Posted at 11:04h, 11 toukokuun Vastaa

   Haha, no mutta Porvoo on ihana 💪🏻
   Ja onhan se kiva myös nostaa nyt kotimaanmatkailua enemmän tulevaisuudessa 🥰

 • Mrs T
  Posted at 12:34h, 14 toukokuun Vastaa

  Mielettömän ihania kuvia (kuten aina) ja nythän nämä vasta nousevatkin arvoonsa, kun ei lomakuvia tuuttailla enää joka paikassa 🙂 Oletan, että Balin low-season on tavanomaista viileämpää/sateisempaa aikaa? Teillä ainakin näytti olevan kuitenkin lämmintä?

  • julia
   Posted at 18:17h, 17 toukokuun Vastaa

   Hei 🙂 Pahoittelut vastausviiveestä.
   Balin low season on sateisempaa (meillä oli vai yksi päivä jolloin satoi koko päivän), ja aikaa jolloin on enemmän ötököitä, mutta lämmintä kyllä on ihan aamusta iltaan. Itse jopa tykkään enemmän low seasonista. Trooppinen sade vain raikastaa ja on ihanaa kun ei ole niin paljon porukkaa kaikkialla ja tietty halvemmat hinnat majoituksissa on aina plussaa.

Post A Comment