KUVAPLÄJÄYS VUORISTOKAUPNKI RONDASTA

 

Palataanpa hetkeksi Espanjaan. Tarkemmin katsottuna Rondaan, joka on kaupunki Espanjan Andalusiassa Málagan maakunnassa.

Olimme vuokranneet Kriseldan kanssa Malagan lentokentältä auton (joka on muuten yllättävän edullista Espanjassa) ja yksi päivä päätimme hieman ekstempore lähteä katsastamaan kauniiksi kehutun vuoristokaupungin Rondan. 

Tie Rondaan oli Marbellasta tunnin mittainen, mutkikas ja korkea. Tuntui kuin olisi pelannut jotain autopeliä, kun rattia piti käännellä niin vimmatulla vauhdilla. Tie oli toki hyvässä kunnossa, mutta ajoittain kapea ja niin korkealla, että ajoimme kuin mummot ilman silmälaseja. Paikalliset ohittelivat, mutta hei, eihän me suomalaiset nyt vuoriteihin olla kovin tottuneita. Antakee armoa.

Mutkikas tie oli kuitenkin ajamisen arvoinen. Kaupunki oli kaunis kun mikä! Sen halkaisi 120 metriä syvä El Tajo -rotko, jonka yli on rakennettu 1700-luvulla näyttävä Puente Nuevo -silta.

Kaupungissa kuhisi jonkin verran turisteja ja niin kuhistiin mekin. Vaelleltiin vain ilman päämäärää ja käytiin sillan kummallakin puolella ihastelemassa maisemia. Söimme myös ehkä pahimmassa turistiravintolassa mitä voi olla, ehkä pahimman spagettiannoksen mitä on olemassa (lasten listalta), mutta meillä oli nälkä ja mietimme, että kuinka vikaan voi mennä bolognesen kanssa. Ilmeisesti hyvinkin vikaan, mutta ei se mitään. Maisemat olivat sen arvoisia. 

 

 

Paljon muuta emme ehtineet tehdä. Pian tulikin jo pimeää, joten hyppäsimme takaisin autoon peläten, että joutuisimme ajamaan saman kiemurtelevan vuoristoreitin takaisin pilkkopimeässä.
Itseasiassa se oli vielä pimeämpi mitä odotin. Jouduin käyttämään koko matkan pitkiä valoja ja väistelemään tietä ylittäviä vuohia. 

Kun vihdoin saavuimme hotellin pihaan Kriselda oksensi. Ajotaidoillanihan ei ole osuutta asiaan, vaan kyseessä oli kiemurasta tiestä aiheutuva matkapahoinvointitila 😀

 

8 Comments
 • Mimmu
  Posted at 09:10h, 31 toukokuun Vastaa

  Ronda on ihana! Upeita kuvia oot saanut otettua 🙂 Olin siellä viime kesänä +40 asteen helteillä ja oksensin jo menomatkalla kun ei ole noi vuoristoajelut muakaan varten 😀 Sympatiat Kriseldalle siis 🙂

 • Eveliinalivin
  Posted at 09:49h, 31 toukokuun Vastaa

  Vau ihan uskomattoman näköinen paikka! Yleensäkin sun matkakuvat ja -postaukset on ihan parhaimmistoa, nautin joka kerta vaikka harvoin kommentoinkaan. Kiitos! 🙂

 • Merja
  Posted at 12:28h, 31 toukokuun Vastaa

  On ihan törkeetä, että maailman ihanimmat paikat on aina jossain kamalien kallionkielekkeiden ja mutkaisten vuoristoteiden takana. Ronda on yksi niistä ihanuuksista. Oltiin juuri Kroatia-Montenegro reissulla miehen kanssa, vaikka maisemat oli jumalaiset, pelkäsin niin, että suurin osa ajomatkoista täytyi pitää silmät kiinni ja sydän hakkasi tuhatta ja sataa. Onneksi sinun upeita kuviasi voi katsella kotisohvalla.

  • julia
   Posted at 10:23h, 03 kesäkuun Vastaa

   Haha ihana 😂😍
   Jos olen itse ratissa niin ei pelota niin paljoa, mutta siis pelkääjän paikalla aina ihan sydärin partaalla 😬😬

 • ida ihana
  Posted at 19:58h, 01 kesäkuun Vastaa

  Onpa ihania kuvia!:) Rondassa en ole koskaan käynyt, mutta Espanja-Italia-matkakuumeni kyllä tästä vain kasvoi!!<3
  Ihanaa viikonloppua!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • julia
   Posted at 10:21h, 03 kesäkuun Vastaa

   Oli kyllä niin kaunis 😍

 • Lina Simojoki
  Posted at 18:33h, 05 kesäkuun Vastaa

  Ronda on upea paikka! Oltiin siellä perheen kanssa noin puolitoista vuotta sitten ja oisin mielelläni ollut siellä kauemmin, joten pakko päästä joskus uudestaan tutustumaan paikkaan vielä paremmin <33 Toi vika kuva on muuten upein otos minkä oon vähään aikaan nähnyt!!

  • julia
   Posted at 23:36h, 05 kesäkuun Vastaa

   Oi kiitos ❤️ Oli niin paha vastavalo tuota kuvaa ottaessa, ettei siitä meinannut tulla aluksi mitään 🙈

   Itsekin voisin palata takaisin Rondaan, niin kaunista 😍😍😍

Post A Comment