LAPSUUDEN INHOKKI- JA SUOSIKKIRUOKA (mukana arvonta)

Kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa

 

 

Luokassa lausuttiin ruokarukous, jonka jälkeen käveltiin pitkässä jonossa alakerran ruokasaliin.
Steinerkoulussa keittäjät annostelivat ruuan ja vasta kun pääsit jonossasi tarpeeksi lähelle keittäjää, sait tietää mitä tänä päivänä oli tarjolla. ”Hyi kaalikääryleitä ja kumiperunoita”, sanoo edessä oleva luokkakaveri ja tekee u-käännöksen näkkäripisteelle. Mumisen takaisin jotain, että ”ei kai taas”, mutta oikeasti jään jonoon mielelläni.
Rakastin salaa kaikkia koulun kaaliruokia. Oli ne sitten missä muodossa tahansa.

Kaali kaikessa muodossaan kuuluu edelleenkin lempiruokiini. Kyssäkaali, parsakaali, ruusukaali, kurttukaali, kiinankaali, punakaali, lehtikaali, suippokaali you name it.
Tällä hetkellä nakerran suosikkiani kevätsadon varhaiskaalia ennätysvauhtia.

Vaikka pidinkin kaalista, olin pienenä nirso ja niin kauan kuin muistan, minulla on ollut muutama kummallinen inhokki, mm. Mansikka ja vesimeloniErityisesti mansikka aiheuttaa kummastusta, koska kuka nyt ei tykkäisi mansikoista.
Enkä minäkään niitä sylje pois, mutta mansikka ei vain maistu sellaisenaan suussani kovin hyvältä. Se on outo ja kirpsakka. En myöskään erityisemmin pidä sen koostumuksesta. Ulkopinnan pienistä siemenistä, jotka pirskahtelevat suussa.  

Vesimeloni puolestaan aiheutti trauman ulkomaanmatkalla, kun pienenä sairastuin vatsatautiin ja äitini syötti minulle vain vesimelonia. Vesimeloni ei pysynyt sisällä vaan lensi punaisena kaarena pitkin poikin hotellihuonetta. Tuon jälkeen en ole osannut yhdistää vesimelonia nautinnollisiin hetkiin. Lähinnä luulin sen maistuvan oksennukselta ja vaikka olen aikuistuttuani osannut opetella itseni tuosta ruokamuistosta pois, ei edelleenkään vesimeloni ole minulle erityisen mieluisa valinta.

Tiedättekö mikä näitä kaikkia tarinoita yhdistää? Juusto. Erityisesti Apetina-juustot, jotka osaavat nostattaa, jopa inhokkikasvikset ihan uusiin sfääreihin. Syömme kotona paljon kasvisruokaa ja välimerellisiä juustoja, joten meidän jääkaapin vakiovarusteena onkin Apetinan juustokuutioita, jos jonkinlaista. Ne tuovat niin hyvin makua, tekstuuria ja täyttävyyttä kasvisruokiin, että voisin puhua jopa olevani niihin hieman koukussa.

 

 

On se kumma. Vaikka edelleenkään mansikka ja vesimeloni ei kuulu suosikkeihin, ne maistuvat minusta todella hyvältä juuston kanssa. Myös kaali ja juusto on mielestäni voittamaton kombo. Entäs miten nämä kaikki yhdessä?
Kehittelin Apetina Snack sitrus ja yrtit juustokuutioit -uutuuden innoittaman salaatin, jossa yhdistyy lapsuuteni herkut sekä inhokit. Kaali, mansikka ja vesimeloni.
Ja vaikka itse sanonkin, niin voi hyvää päivää, että tämä oli hyvää. Tässä salaatissa tuntui olevan kaikki hyvässä balanssissa: makeutta, suolaisuutta, hapokkuutta, hieman karvautta ja jopa hyppysellinen umamia.

Tätä teen uudestaan.

 


KESÄINEN JUUSTOSALAATTI

AINEKSET:
Vesimeloni
(ja/tai muita melonteita, esim. Hunajameloni, verkkomeloni)
Mansikoita
Kyssäkaali
Varhaiskaali
Pinaatti
Rucola
Apetina Snack sitrus ja yrtit juustokuutioita
Sitruunavinaigrette:
2 rkl oliiviöljyä
2rkl sirtruunanmehua
1 rkl huhnajaa
Pieni valkosipulinkynsi puserrettuna
Suolaa & pippuria
Pikkeliliemi kyssäkaalille:
0,5dl etikkaa
Reilu 0,5 dl sokeria
1,5 dl vettä

 

Aloita kuorimalla kyssäkaali ja leikkaa se mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi, tai veitsellä kuutioiksi. Valmista pikkelöintiliemi. Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään ja kaada liemi sekä kyssäkaalikuutiot kannelliseen rasiaan. Ravista ja anna marinoitua hetki jääkaapissa. Mielellään n. tunti, mutta vähempikin aika riittää.

Viipaloi melonit ja mansikat.
Siivuta vahaiskaalista ohuita suikaleita mandoliinin tai juustohöylän avulla. Sekoita vinegrette-ainekset keskenään.
Asettele varhaiskaalisuihkaleet pinaatinlehtien kanssa lautaselle. Ripottele puolet vinegretistä päälle ja sekoita hieman. 

Lado viipaloidut melonit ja mansikat salaattipohjan päälle. Ota pikkelöitynyt kyssäkaali jääkaapista ja nouki kaalikuutiot liemestä ja lisää salaattiin.
Viimeistele kokonaisuus Apetina sitrus ja yrtit -juustokuutioilla ja rucolalla. Kaada päälle loput vinaigretistä ja nauti.

Psst.. Jos kaipailet lisää ihanan juustoisia reseptejä, niin niitä löytyy TÄÄLTÄ.

 

 

ARVONTA

Mikä oli nuorena teidän kasvisruoka inhokki ja suosikki ja miksi? 🙂
Kommentoimalla tähän, olet mukana 100€ K-ryhmän lahjakorttiarvonnassa.
Muista täyttää myös sähköpostiosoite kenttä, se ei näy muille.

Arvonta päättyy 7.6 klo 21.00
linkki arvonnan sääntöihin: https://cutt.ly/ApetinaArvonnanSaannot

 

Tags:
96 Comments
  • M
    Posted at 20:48h, 31 toukokuun Vastaa

    Kaaliruuat, pinaattikeitto (kelluvalla kananmunalla) ja savolainen perinne”herkku” mykyrokka saivat koulussa jo hajullaan oksennuksen nousemaan kurkkuun ja kamalinta oli, jos ruokaa ei saanut ottaa itse. Istuin usein jäähtyvä mössö lautasellani itku kurkussa, kun mitään ei olisi tietenkään saanut jättää syömättä. Lemppareita olivat jo lapsena kaikki pastaruuat ja tykkäsin salaa kanaviillokista, sillä muiden mielestä se oli ällöä.

  • Rosie
    Posted at 20:59h, 31 toukokuun Vastaa

    Inhokki oli hernekeitto, johon traumat jäivät niin tiukasti kiinni ettei uppoa vieläkään. Suosikkina taisi olla tonnikalakastike.

  • Karoliina
    Posted at 21:38h, 31 toukokuun Vastaa

    Salainen kasvisruokasuosikki oli tomaattinen italiankeitto mozzarellajuustolla koulussa. Muut inhosivat, mutta minä pidin salaa 😀 Inhokki kasvislisuke on punajuurisalaatti.

  • Sonja
    Posted at 21:43h, 31 toukokuun Vastaa

    Mun inhokki oli keitetty porkkana, en kyllä ymmärrä enää miksi 😂 Oliiveista en pitänyt myöskään ja nykyään ne on suosikkeja 😊

  • Mermar
    Posted at 22:08h, 31 toukokuun Vastaa

    Inhokki on kesäkeitto, enkä syö sitä vieläkään, siis kukkakaali ja herne maitoliemessä, yök. Mieliruokiin on aina kuulunut hernekeitto ja näkkäri. Mutta minussa piileekin pieni svenski.

  • T
    Posted at 22:20h, 31 toukokuun Vastaa

    Koulussa lempparikasvisruokia oli varmaan kesäkeitto, kasvissosekeitto ja pinaattiletut valkokastikkeella, ja myös mannapuuropäivä oli paras. Kotona meillä ei taidettu koskaan syödä mitään kasvisruokaa. Yhtään inhokkikasvisruokaa ei tule mieleen, kaikki inhokit oli liharuokia (esim. koulun lihakeitto, yäk).

  • Mirette
    Posted at 22:37h, 31 toukokuun Vastaa

    Mul o monta inhokkiruokaa, oli pienenä ja on edelleen. Pahimmat ovat hernekeitto, kinkku ja pekoni. Ajatuskin niistä saa voimaan pahoin. Lisäks keitettyjä kasviksia on todella vaivalloista syödä, varsinkin jos niitä ei ole soseutettu tarpeeksi. Mausteisetkin vaikeita. Sitä se on ko on erityisherkkä…

  • mmagic
    Posted at 22:49h, 31 toukokuun Vastaa

    Täällä juuri päinvastoin kaaliruoat ovat aina olleet inhokkeja! Niitä ei onneksi kovin usein ollut, mutta silloin kun oli jo haju riitti. Ihmeellistä vetelää ällövihreää mössöä 😀 Vihreästä toiseen, pinaattiletut ovat aina olleet suosikkeja, koska se on periaatteessa kuin saisi lettuja pääruoaksi 😀
    Ps. Ihana mekko!

  • Janette Laakso
    Posted at 23:42h, 31 toukokuun Vastaa

    Mummin tekemä kaalipata ja nimenomaan hänen tekemänä <3 Inhokki taas oli pinaattikeitto ja näin se on edelleenkin

  • Hannnnnna
    Posted at 07:42h, 01 kesäkuun Vastaa

    Suosikkini taisi olla kasvissosekeitto ja inhokkini nokkoskeitto. 😀

  • meeri
    Posted at 07:56h, 01 kesäkuun Vastaa

    Keitetyt porkkanat. Niitä taidettiin keittää aina liian kauan, nykyään tykkään höyryttää että jää vähän rapsakaksi.

  • Sanni E.
    Posted at 07:59h, 01 kesäkuun Vastaa

    Ehdoton inhokki lapsena oli lohilaatikko, mitä meillä syötiin kotona omien harhaisten muistojeni mukaan vähintään viisi kertaa viikossa (huom! Todellisuus oli varmaankin kerran kuussa). Fun fact nykyisin tuo ruoka totta kai on yksi suosikkejani arjessa 😀 Suosikkeja lapsuudesta on vaikea listata, koska yleisesti olen aina ollut perso ruualle mutta aikankin mummin lohikeitto, kaalilaatikko ja isän tekemät lihapullat olivat best! Ai niin ja läskisoossi maistui myös erityisen hyvin. Ja ei, en ole 60 vuotias vaikka edellinen ruokalista varmasti tällaisen mielikuvan aiheuttaa 😀

  • Ilona
    Posted at 08:40h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kaalilaatikko oli inhokki sen hajun takia, ja suosikki oli varmaan makaronilaatikko 😄

  • manna
    Posted at 08:40h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kaikki kaaliruoat olivat inhokkeja, pinaattiletut suosikki.

  • Anna
    Posted at 09:25h, 01 kesäkuun Vastaa

    Lapsena inhokki kasviruoka oli koulun kesäkeitto. Tosin nykyään hyvin tehty kesäkeitto on kesän must. Suurinta herkkua lapsena taas oli äidin tekemä kasvislasagne johon laitettiin paljon sieniä.

  • tiiu
    Posted at 09:40h, 01 kesäkuun Vastaa

    Pinaattiletut oli suosikki ja hernekeitto inhokki. Inhokki on pysynyt samana mutta suosikiksi on kyllä löytynyt parempiakin kuin pinaattiletut.

  • Jenna halenius
    Posted at 10:13h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kesäkeitto, nykyään herkkua mutta pienenä sai aikaan oksennusrefleksin.

  • ccc
    Posted at 10:24h, 01 kesäkuun Vastaa

    Inhokki nuorena oli puuro! Johtunee siitä, että isäni aina keitti puuron veteen ja se oli sellaista limaista mautonta velliä, jota oli pakko syödä joka aamu 😀 Nykyään taas puuro maistuu ihan eri tavalla, kun on oppinu, että sen voi myös keittää muuhunkin kuin veteen ja lisätä kaikkia hyviä täytteitä. Lemppari nuorena oli kanttarellikastike ja uudet perunat, joka edelleen maistuu, varsinkin ulkona syötynä, niiin hyvälle.

  • Meeri
    Posted at 10:40h, 01 kesäkuun Vastaa

    Mun lempiruokia olivat hernekeitto ja kaikki missä oli pinaattia! Inhokki taas kaikki ruuat missä oli paljon porkkanaa esim. jouluna porkkanalaatikko.

  • Julia
    Posted at 11:06h, 01 kesäkuun Vastaa

    Suosikki oli äidin kalakeitto – ja se on sitä edelleen. Inhokkina muiston pinaattikeiton. Sinänsä aika neutraali ruoka, mutta se kananmunan lisääminen teki keitosta hirveää.

  • Tel
    Posted at 11:39h, 01 kesäkuun Vastaa

    Suosikki oli pinaattilelut mummon puolukkakurpitsahillolla! Inhokkeja ei juurikaan ollut, mutta jos joku pitäisi valita niin laatikot; porkkana, lanttu & peruna (joulupöytä ei mun juttu).

  • Anu Karjalainen
    Posted at 11:39h, 01 kesäkuun Vastaa

    Pinaattikeitto on jostain syystä aina ollut sellainen ruoka jota en mielelläni syö. Pinaatti kaikissa muissa muodoissa maistuu kyllä, mutta keitossa jokin tökkii. Lemppariksi sanoisin itsellenikin kaalin. Äidin tekemä täydellinen kaalilaatikko, kaalikeitto, kaalikääryleet ja kaikki erilaiset kaalisalaatit ovat suurta herkkua.

  • Emilia
    Posted at 12:31h, 01 kesäkuun Vastaa

    Lemppareita oli kasvispyörykät ja pinaattiletut, inhokki oli hernekeitto koska koulun ruokalan keitot oli vaan niiiiiin kamalan makuisia. 😀

  • Maarit Timonen
    Posted at 12:44h, 01 kesäkuun Vastaa

    Inhokkini oli viikonloppuisin usein pöydässä ollut perusruskea lihakastike perunoiden kanssa ja suosikki oli juuri uunista tullut lasagne tai uunikana.

  • Emma
    Posted at 13:23h, 01 kesäkuun Vastaa

    Mun inhokkeja oli pienenä oikeastaan kaikki keitetyt/höyrytety kasvikset. Nykyään tykkään lähes kaikista, paitsi keitetty porkkana ei vieläkään ole suosikki 🙂

  • Sanna P
    Posted at 13:38h, 01 kesäkuun Vastaa

    Alkujaan oli hernekeitto, josta kyllä myöhemmin olen oppinut tykkäämään, mut siihen aikaan koulussa kun vielä pakotettiin syömään lautanen tyhjäksi niin lopulta oksensin pöydälle, se oli vaan niin yököttävää minulle. Kesäkeitto on toinen, ja sitä en pysty vieläkään syömään.

  • Emmi
    Posted at 14:10h, 01 kesäkuun Vastaa

    Pinaattikeitto oli inhokki lapsena, enkä vieläkään syö sitä mielellään. Kaalikääryleet, varsinkin äidin tekemät on ihan parhaita!

  • Maria
    Posted at 14:14h, 01 kesäkuun Vastaa

    Lemppari oli joko pinaattikeitto tai perunavelli. Molemmat tosi miedonmakusia (ja helpossa muodossa) niin varmaan sen takia maistu lapsena 😀 Inhokki taas oli ehdottomasti sienisalaatti, hajun, maun ja koostumuksen takia. Tuli pari kertaa samantien ylöskin 😀

  • inka
    Posted at 14:27h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kaikki kaalit oli inhokkeja ja on edelleen 😀 Kanaviillokki oli lemppari!

  • xod
    Posted at 14:28h, 01 kesäkuun Vastaa

    Mä olin lapsena todella nirso joten inhokkeja löytyi ja löytyy valitettavasti edelleen aika paljon… Esim. lihapullat ja maksalaatikko on ainakin pahimpia. Lempparia lapsena oli tottakai pizza.

  • Vilma
    Posted at 15:44h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kaikki ruuat, joissa oli linssejä erityisesti isän tekemä punalinssisoppa oli lapsena inhokkeja. Suosikkini taisi olla ihan vaan uudet perunat voilla 🙂

  • piitu
    Posted at 15:48h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kasvisruuista mikään ei ollut inhokki. Harvemmin siihen aikaan olikaan muuta ”kasvisruokaa” kuin puuroja. Inhokkeja oli vaikka kuinka liharuokien joukossa mm. kaikki maksaa sisältävät ruuat. Kaalilaatikko oli/on suosikkini mutta siinäkin on kyllä jauhelihaa joukossa.

  • Jenna
    Posted at 16:08h, 01 kesäkuun Vastaa

    Lempparina pinaattiletut ja inhokkina punajuuripihvit. 😀

  • Mia Häyrinen
    Posted at 16:16h, 01 kesäkuun Vastaa

    Inhokki kasviskouluruoka oli kesäkeitto ja suosikki oli pinaattiletut tai kukkakaaligratiini

  • Nelliina
    Posted at 16:28h, 01 kesäkuun Vastaa

    Koulun kaalipata oli epämääräistä mössöä, mikä teki siitä inhokkini. Äitini tekemä kaalipata taas oli mun suurta herkkua, maut tasapainossa ja tarpeeksi sipulia 🙂

  • Sirpa
    Posted at 17:41h, 01 kesäkuun Vastaa

    Inhokki kaalikeitto, kaalilaatikko ja hernekeitto. Eivät kyllä suosikkeja tänä päivänäkään 😀 Suosikki varmaan yksinkertaisesti porkkanaraaste hah

  • Julle
    Posted at 17:43h, 01 kesäkuun Vastaa

    Inhokkini oli ehdottomasti ananas- kukkakaalisalaatti. Maku oli vahva ja yhdistelmänä ei mielestäni toimivin. Pinaattiletut taas maistuivat hyvin, sillä niissä ei mielestäni ollut eroa perus lettuihin. 🙂

  • Linda
    Posted at 19:06h, 01 kesäkuun Vastaa

    Suurin herkku oli lapsena Saarioisten maksalaatikko – rusinoilla tietenkin! Inhokkeihin kuului kesäkeitto ja Lindströmin pihvit! Pihvejä syön tänään mutta kesäkeittoa en vieläkään.. 😀

  • Monaveronika
    Posted at 19:17h, 01 kesäkuun Vastaa

    Suosikkikasvisruokaa pienenä oli pinaattiletut (jotka maistuu edelleen, mutta mieluiten itse tehtyinä). Inhokki oli borssikeitto ja kesäkeitto. Lukiossa varsinkin kasvisruuat olivat usein melkein parempia kuin ”normaali”ruuat, esim. chili sin carne ja kasvislasagne peittosivat lihaversiot mennen tullen!

  • Mari Mattila
    Posted at 20:08h, 01 kesäkuun Vastaa

    Pinaattikeitto, se maistui niin kamalalle 😊

  • Ella
    Posted at 20:19h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kasvissosekeitto oli inhokkini..

  • pilvi
    Posted at 21:04h, 01 kesäkuun Vastaa

    suosikki: pinaattiletut ja pinaattikeitto! inhokki: kaikki munakoisojutut😬😬

  • Sini
    Posted at 22:00h, 01 kesäkuun Vastaa

    Inhokki oli kesäkeitto, nyt ajatus siitä tuntuu ihan hyvältä ☺️ En myöskään tykännyt kasvissosekeitoista, joita nykyisin syön viikottain erityisesti fetan tai raejuuston kera. Punajuuria en voinut sietää, nyt rakastan niitä! Suosikkeja ovat aina olleet pinaattikeitto ja kaalikääryleet.

  • AnnaM
    Posted at 22:02h, 01 kesäkuun Vastaa

    Sienet ja selleri olivat inhokkeja. Näin aikuisiällä en tiedä parempaa kuin kermainen sienikeitto tai -kastike 😋

  • Emppu
    Posted at 22:18h, 01 kesäkuun Vastaa

    Kaalilaatikosta en pienenä koululaisena tykännyt yhtään, mutta kas kummaa, nykyään jopa himoitsen sitä. En ehkä ollut tottunut sen makuun, kun kotona ei ikinä sitä ollut. Pinaattiletut olivat suosikkejani silloin ja myös nykyään etenkin itsetehtynä. 🙂

  • Ansku
    Posted at 22:32h, 01 kesäkuun Vastaa

    Inhokki kesäkeitto ja se on vieläkin inhokki. En ymmärrä, miten maitoliemessä lilluvat kukkakaalit, porkkanat, herneet ja perunat voi olla muka hyvää. Suosikki on pinaattikeitto ja se edelleenkin suosikki, toki onhan siinä maitoa, mutta se in vaan niin hyvää! Toki kaikki puurot on hyviä, lapsena esitin etten tykkäis koulussa tarjotusta ruismarjapuurosta, mut oikeesti tykkäsin siitä.

  • Airi
    Posted at 23:18h, 01 kesäkuun Vastaa

    En ole koskaan inhonnut mitään kasvisruokaa ja lempiruokani oli silloin ja nytkin pinaattikeitto tai pinaattiletut.

  • Henna
    Posted at 06:53h, 02 kesäkuun Vastaa

    Kesäkeittoa en ole koskaan pystynyt syömään, eikä sitä onneksi vanhempani minulle koskaan tehneetkään mutta kaikki kasvisosekeitot ovat niin hyviä, hernekeittoakin söisin mutta sitä taas ei mieheni ja vanhempi poika halua joten en syö sitä kuin jos olen vanhempieni luona käymässä ja heillä sattuu olemaan rokkapäivä.

  • Anna
    Posted at 07:00h, 02 kesäkuun Vastaa

    En voinut lapsena syödä sieniä. Nyt aikuisena kermainen sienikastike tai -keitto on parasta mitä tiedän!

  • Resus
    Posted at 09:23h, 02 kesäkuun Vastaa

    Lapsena suosikkeja olivat pinaattiletut ja – keitto. Inhokki oli mainitsemasi kaalikääryleet 🙂

  • KatariinaS
    Posted at 09:30h, 02 kesäkuun Vastaa

    Lemppari oli perinteinen makaronilaatikko (on vieläkin!), inhokki kana kaikessa muodoissa. 😅

  • Maija
    Posted at 09:32h, 02 kesäkuun Vastaa

    Itse en pitänyt oikein ollenkaan kaalilaatikosta. Pinaattiletut olivat suosikki, maistuu edelleenkin (jos joskus harvoin niitä on/tekee) nykyään kesäkeitto on suosikki.

  • petra
    Posted at 09:33h, 02 kesäkuun Vastaa

    Oon ollut kaikkiruokainen aina mutta en tykkää jos jogurtissa on sattumia,siivilöin ne pois. Myös lihassa olevat jänteet, läski tai sitkeä koostumus saa aikaan sen etten vaan pysty puremaan ruokaa

  • Sari P
    Posted at 11:15h, 02 kesäkuun Vastaa

    Kesäkeitto ei oikein koskaan lapsena maistunut, mutta pinaattikeittoa olisin voinut vetää vaikka ties kuinka monta lautasellista 😀 Aikuisena olen löytänyt kesäkeiton uudelleen ja se voi olla oikeasti hyvää! Saman herätyksen on kokenut myös tilliliha, jota lapsena pureskeltiin ihan liian kauan, koska liha oli vain todella sitkeää. Teen sitäkin mielelläni nykyisin ja maistuu kaikille!

  • Pauliina.K
    Posted at 13:43h, 02 kesäkuun Vastaa

    Suosikki oli tuoreet herneet ja inhokki punajuuri, en tiedä miksi.. nykyään punajuuri etenkin uunissa paahdettuna on suurta herkkua ^_^

  • Anniina
    Posted at 14:07h, 02 kesäkuun Vastaa

    Inhokki oli ehdottomasti kesäkeitto, lämmin maitopohjainen keitto on kammottavaa 😀

    Ja suosikki lapsena oli pinaattiletut, sekä kotona että koulussa 🙂

  • Hande
    Posted at 14:43h, 02 kesäkuun Vastaa

    Kesäkeitto oli kamalaa, lapsena vierailla sitä tarjottiin eikä saanut jättää syömättä. Tai olisi ehkä saanut, mutta en kehdannut. En vieläkään pidä siitä. Porkkanasämpylöihin en koskenut pariin vuosikymmeneen, koska päiväkodissa niitä oli silloin kun sairastuin oksennustautiin, ja oranssi oksennus hyi että. Kasvisruoasta pidän muuten kyllä 🙂

  • M
    Posted at 15:37h, 02 kesäkuun Vastaa

    Koulun kasvispihvit oli ala-asteella inhokki. Kaikki muut kasvisruoat on oikeestaan uponnut hyvin. Yllättäen jopa paremmin kuin lihavaihtoehdot, vaikkei lapsuuden kodissa ikinä ollutkaan erityisesti kasvisruokaa..

  • Jansku
    Posted at 17:55h, 02 kesäkuun Vastaa

    Ehdottomasti inhokkiruoka kaalikääryleet,
    niin vastenmielisiä hajulta ja koostumukselta, samoin sienet. Ovat mauttomia ja kumisia.
    Lempparina oli pinaattikeitto kananmunalla ja riisipiirakka lisukkeena.

  • Marja-Liisa
    Posted at 18:07h, 02 kesäkuun Vastaa

    Kaaliruoat oli se inhokki, kaalikääryleet ja kaalilaatikko – vaikea ymmärtää, koska nyt herkkua! Täällä huomaan, että kovin yleinen inhokki kouluaikaan. Pinaattikeitto oli herkkua, on edelleen.

  • Marja-Liisa
    Posted at 18:08h, 02 kesäkuun Vastaa

    Kaaliruoat oli se inhokki, kaalikääryleet ja kaalilaatikko – vaikea ymmärtää, koska nyt herkkua! Täällä huomaan, että kovin yleinen inhokki kouluaikaan. Pinaattikeitto oli herkkua, on edelleen.

  • Nea
    Posted at 20:32h, 02 kesäkuun Vastaa

    Inhokki oli herkkusienet, en vain pitänyt niiden mausta ja koostumuksesta, suosikki taas pinaattiletut, hyvän makuisia. Pidän nykyään sekä herkkusienistä, että pinaattiletuistä 😊

  • Emma
    Posted at 21:10h, 02 kesäkuun Vastaa

    Kaaliruoat oli inhokki ja pinaattikeitto suosikki 😊

  • Heini
    Posted at 21:28h, 02 kesäkuun Vastaa

    Meille ostettiin kotiin välillä sellaisia kasvispiiraita, jotka olivat foliokupissa. Pohja jotain perus piirakkataikinaa, sisällä erilaisia kasviksia, juustoa ym. Piiraat oli pakattu kerta-annoksiin ja nämä oli mielestäni niin hyviä. Olisipa näitä edelleen kaupoissa!

  • Katri Tanhuanpää
    Posted at 22:19h, 02 kesäkuun Vastaa

    Inhokki oli sienet kaikissa muodoissaan, limaisen koostumuksen takia. Aikuisena olen oppinut niitäkin syömään. 🙂 Lemppari oli varmaan pinaattilätyt!

  • Leena
    Posted at 22:34h, 02 kesäkuun Vastaa

    Ei inhokkia, suosikkeja sen sijaan monta! Hernekeitto, kesäkeitto, nam!

  • Mira N
    Posted at 22:37h, 02 kesäkuun Vastaa

    Mun inhokkikasvisruokani oli kesäkeitto, ja suosikki taas kaikki pinaattijutut. Kyssäkaali on kyllä sellainen, jota ei vieläkään pysty syömään ilman että sen yhdistää kouluruokaan – niin usein sitä etenkin alakoulussa oli tarjolla. 😀

  • Jenni S
    Posted at 09:39h, 03 kesäkuun Vastaa

    Ehdoton inhokki oli kesäkeitto! Ei kylläkään kasvisten takia, vaan sen, että kasvikset lilluivat lämpöisessä maidossa! Voisi edelleen sanoa YÖK. Ja sitten taas ehdoton suosikki oli pinaattikeitto. Kyllä, ristiriitaista. Pinaattikeiton pohjanahan on myöskin maito. Mutta sitä rakastan edelleen kera keitettyjen kananmunien 🙂

  • Henna
    Posted at 10:48h, 03 kesäkuun Vastaa

    Lapsuuden inhokkikasvisruokaa ei ole, sillä minulle on maistunut kaikki kasvisruuat aina. Sen sijaan jauhelihaperunamuusilaatikosta en pitänyt, enkä oikein pidä vieläkään. Suosikkikasvisruokani lapsuudessa oli äidin voissa paistamat kaalisuikaleet ja ne ovat herkkua kyllä vieläkin!

    Hyvää alkanutta kesää ja kiitos inspiroivasta blogista! 🙂

  • Kirsi-Marja Kallinen
    Posted at 14:42h, 03 kesäkuun Vastaa

    Ekaluokan eka lounasruoka oli KESÄKEITTO ja mä muistan että itkin lautanen edessäni että tuota en syö! Aikuiseksi tullessa se on yks mun suosikeista!?!

  • Pauliina Oksanen
    Posted at 17:44h, 03 kesäkuun Vastaa

    Pinaattikeitto 😀 En tiedä miksi, mutta se ei uponnut. Pahinta oli, että se oli koko muun perheen lempiruokaa ja sitä oli tarjolla usein. Nykyään rakastan sitä, joten makunystyrät ovat kehittyneet selvästi lempeämpään suuntaan. Olin lapsena ja vielä teininäkin supernirso niin ruoan ulkonäön, maun kuin suutuntuman suhteen. Nykyään ainut ruoka jolle sanon ei, on etanat.

  • Eve
    Posted at 20:10h, 03 kesäkuun Vastaa

    Lapsuudesta muistuu mieleen kaaliruoat, joista en silloin niin välittänyt, luultavasti osin tuoksun takia😄Suosikkeja olivat hernekeitto ja minestronekeitto.

  • Hilla Häyhä
    Posted at 21:53h, 03 kesäkuun Vastaa

    Lemppari oli herkkutatit oliiviöljyssä! Inhokkeja on ollut lapsesta asti ollut suolakurkku ja oliivit.

  • Suvili
    Posted at 11:16h, 04 kesäkuun Vastaa

    Inhokki oli tomaatti-kukkakaaligratiini ja suosikki kesäkeitto. Molemmat mummin tekemiä 😁

  • Eeva
    Posted at 14:18h, 04 kesäkuun Vastaa

    Pinaattikeitto oli herkkua, kesäkeittoa sen sijaan inhosin.

  • Tiina
    Posted at 15:26h, 04 kesäkuun Vastaa

    Kasvissosekeitot ja kaaliruuat olivat suosikkeja, nam. Mutta inhokki, voi ei, mulla ei ole ollut kasvisruokainhokkia, vaikka kuinka yritin miettiä.

  • Petri
    Posted at 17:47h, 04 kesäkuun Vastaa

    Nykyään tykkään eniten juuri juustoisista kasvisruuista. Kerran kun olin sairaalassa leikkauksessa ja olin tietenkin ollut pitkään syömättä ja kun hoitaja toi ruokatarjottimen, avasin kannen ja hyi olkoon, siellä lillui maidossa muutama herne ja porkkanakuutio, suolaton kesäkeitto..siitä en siis tykkää.

  • Kerttu
    Posted at 18:30h, 04 kesäkuun Vastaa

    Suosikki oli varmasti erilaiset salaatit, inhokki hernekeitto!

  • ansu
    Posted at 11:24h, 05 kesäkuun Vastaa

    Suosikkini oli pinaattiletut ja hernekeitto ja inhokki oli kesäkeitto.

  • heidil
    Posted at 17:17h, 05 kesäkuun Vastaa

    Pinaattiletut oli parhaita ja inhokkina kaalilaatikko.

  • sarita
    Posted at 21:59h, 05 kesäkuun Vastaa

    Inhosin kaikkea missä oli kukka- tai parsakaalia. Suosikkini oli ihan vaan porkkanaraaste ananaksella.

  • pinja
    Posted at 22:36h, 05 kesäkuun Vastaa

    pinaattikeitto inhokki ja ratatouille lemppari!

  • Aliisa
    Posted at 22:56h, 05 kesäkuun Vastaa

    Inhokki pinaattikeitto ja suosikki pinaattiletut. Pinaatti ei keiton muodossa maistunut ollenkaan! Tänä päivänä tähän on onneksi tullut muutos ja pinaattikeitto on kiireisten arkipäivien pelastus 🙂

  • Sonjaem
    Posted at 23:06h, 05 kesäkuun Vastaa

    Keitetyt porkkanat oli parhaita. En tykännyt sekavihannessekoituksen paprikoista yhtään.

  • Xeveliina
    Posted at 10:30h, 06 kesäkuun Vastaa

    Kaali on ihanaa raakana, mutta lämpimänä sen haju ja maku on täysin kammottava. Suosikkini taas on pinaattiruoat, koska niihin ei kyllästy ikinä!

  • Piiak
    Posted at 13:52h, 06 kesäkuun Vastaa

    Inhokki kasviskouluruoka oli ehdottomasti kesäkeitto! Mauttomassa kylmässä maitolitkussa lillui kasviksia. Suosikki taasen pinaattiletut ja porkkanaletut kun nehän maistui ihan letuilta. Puuropäivät oli kaikkein parhaimpia! Puuro, kiisseli, sämpylä leikkeleellä. Ihan kaikista kamalin kouluruoka oli maksakastike ja muut maksaruuat.

  • MARLY
    Posted at 20:51h, 06 kesäkuun Vastaa

    Melkein kaikki kasvisruuat on ihania, kun ne tehdään hyvällä reseptillä! Suosikkeja esimerkiksi linssimuhennos, kaikki vegaaniset kasvispullat ja -pyörykät, vegaaninen kesäkeitto ja suolaiset piirakat. Inhokiksi voisin sanoa rosollin ja etikkaruuat kasviksista.

  • ese
    Posted at 23:43h, 06 kesäkuun Vastaa

    Porkkana- ja pinaattiletut oli suosikkejani. Inhokkini oli lanttulaatikko.

  • nikol
    Posted at 10:38h, 07 kesäkuun Vastaa

    Kasvissosekeitto oli kamalaa ja lempikasvisruokani oli pinaattiletut.

  • Tuula
    Posted at 11:03h, 07 kesäkuun Vastaa

    Kaikki kaaliruoat olivat inhokkeja, luultavasti vain tuoksun takia. Lemppareihin kuului ainakin parsakaaligratiini!

  • Norah
    Posted at 16:22h, 07 kesäkuun Vastaa

    Hieman ohi aiheen mut hauska kuulla että kävit myös Steinerissa. Joskus lausun tai laulun edelleen ruokarukouksen. Ylä-asteeseen asti käyty Steiner antoi itselleni ihanat eväät ihmisten erilaisuuden & taiteen arvostamiseen sekä kriittiseen ajatteluun.

  • Suvituulia
    Posted at 19:18h, 07 kesäkuun Vastaa

    Inhokki oli kaalilaatikko, suosikki pinaattiletut joka tarjoiltiin aina ihanan tonnikala-riisisalaatin kanssa 🙂

  • Vilma Korhonen
    Posted at 20:04h, 07 kesäkuun Vastaa

    vihasin kaalilaatikkoa ja oon aina taas tykännyt kaikista hyvistä kasviskeitoista, kuten kesäkeitosta!

  • Sofia
    Posted at 20:29h, 07 kesäkuun Vastaa

    Kasvisruoista en kyllä inhonnut lapsena mitään, enkä oikein vieläkään. Lemppariruoka oli tietenkin pinaattilätyt hyvän puolukkahillon kera. Muistelen edelleen lämmöllä pinaattilättypäiviä kouluruokailussa, kun elämän suurin ongelma oli se, että jäi kiinni opettajalle otettua niitä enemmän kuin olisi saanut.

  • saya
    Posted at 07:52h, 08 kesäkuun Vastaa

    Inhokki oli hernekeitto, enkä vieläkään siitä erityisesti pidä. Pinaattiletut olivat sen sijaan lempiherkku!

  • Bea
    Posted at 00:03h, 13 kesäkuun Vastaa

    Ihosin pinaattikeittoa, nykyään rakastan sitä. Lemppäreita oli monia, Varsinkin kaikki kasvispihvit 🙂

Post A Comment