8 KK HÄIHIN – update

 

Onko se lyhyt vai pitkä aika? 

Olen onnellinen, että miltei heti kihlautumisen jälkeen, reilu vuosi sitten varasimme hääpaikan. Se vei suurimman osan häästressistä heti alkuunsa (ja nyt tuota samaa paikkaa olisi kyllä mahdoton saada).
Olen myös edelleen ollut tyytyväinen buukkaamaani hääkuvaajaan, sekä tutun hääsunnittelijan apuun, jonka kanssa olemme käyneet jo läpi hieman koristelua ja tilaisuuteen tulevia kukkia kukkatukussa. 

Isoimmat kysymysmerkit ovat seuraavaksi listalla olleet hääpuku, sekä catering. Neljä hyvin erilaista hääpukusovituskertaa pisti kyseenalaistamaan koko mielessäni pyörinyttä häämekkovisiota – mikään ei tuntunut sopivalta.
Kunnes vihdoin viimeisellä sovituksella peilistä heijastui mieluisa näky. Puku joka tuntui täysin erilaisilta muihin verrattuna. Tiedättekö, sellaiselta jota ei tehnyt mieli ollenkaan riisua. Tuli fiilis, että vihdoin tallustellaan oikealla polulla – tai pitäisikö sanoa, että oikea mekko päällä alttarilla. 

 

 

Catering ja ruokavalinnat ovat kummitelleet mielessä lähinnä jättimäisenä lovena hääbudjetissa. Kuinka paljon tähän uskaltaa laittaa? Miten astiasto, tarjoilijat? Entä onko ruoka pöytiintarjoiltua, vai olisiko jokin osa siitä noutopöytää? Onneksi tässä kohtaa tuli kaasoni apuun ja kontaktoi hänen tuttujaan asiasta.
Nyt näyttää siltä, että saamme hyvää ruokaa, mutta niin ettei siihen mene koko hääbudjettia. Halleluja! Olen kyllä niin kiitollinen kaikesta avusta/vinkeistä mitä olen saanut tässä matkan varrella. Kultaakin arvokkaampia juttuja 🙂 

Seuraavana pohdintalistalla taitaakin olla juomapuoli.
Haluaisimme tarjota ainakin alkumaljat ja ruokajuomat. Se, että pitäisimme vieraiden juomalasit täynnä koko illan, voisi leikata niin ison siivun hääbudjetista ja häämatkakassasta, että näen jo meidät istuivan sen seurauksena häämatkaamme jossain mummolan mökkisaunassa.
Koitetaan keksiä tähän jokin ratkaisu ☺️

 

Miten olette ratkaisseet juomapuolen? Paljon tarjoata ja mistä ostaa tarjottavat? Nyt saa antaa vinkkejä jos sellaisia löytyy jostain juhlatakin taskusta 🙂

 

Kuvat: Minna Kaitajärvi

 

Tags:
12 Comments
 • Sonja
  Posted at 20:28h, 14 lokakuun Vastaa

  Mistä löysit lopulta mekon? Itse luulin tuon mekon löytämisen olevan todella helppoa mutta vielä muutaman sovituksen jälkeen ei sopivaa ole löytynyt.
  Meillä juhlatilaan saa tuoda omat juomat joten oli selvää meille että tarjotaan juomat vieraille 🙂

 • Nimetön
  Posted at 20:34h, 14 lokakuun Vastaa

  Kll

 • Maija
  Posted at 20:56h, 14 lokakuun Vastaa

  Sukulaisten häissä oli pöytiin jokaisen paikalle jätetty (muistaakseni) 3 ”juomapolettia”, joilla pystyi hakemaan alkumaljan ja ruokajuomien lisäksi mieluisaa juotavaa baaritiskiltä. Tämä oli siitäkin kiva, että ne jotka eivät halunneet poletteja käyttää voivat antaa ne halutessaan janoisemmille😉 ja kolme oli mielestäni muutenkin sopiva määrä, tämän lisäksi halukkaat sai käydä ostamassa baarista juotavaa omalla rahalla. Minusta toimi hyvin😊👍

 • Lotta
  Posted at 07:58h, 15 lokakuun Vastaa

  Toi juomapolitiikka häissä on vaikea. Toisaalta se vie niin järjettömän paljon rahaa tarjota kaikille juomat koko illaksi, toisaalta taas häät joissa itse joutunut maksamaan muut kuin ruokajuomat on jäänyt mieleen jollain tasoa negatiivisena. Ja ensimmäinen muistikuva näistä häistä on se, että itse joutui maksamaan.. Mielestäni kun vieraat kutsutaan juhliin, on oletuksena että siellä ei tarvitse maksaa itse. Onhan vieraat hankkineet jo asut, lahjat ja mahdolliset matkat ja hotellit.

 • Liina Pauliina
  Posted at 10:40h, 15 lokakuun Vastaa

  Minusta ns. ”arvokkaammissa” paikoissa on ihan normaalia, että ruokajuomien jälkeen häävieraat ostavat itse omat bilejuomansa. Omien sukulaisteni ”maalaishäissä”, jossa hääpaikkana toimii jokin lato, on ihan normaalia että sinne on tuotu viinat Virosta. Mutta sitten ystävien häissä jotka on järkätty paikoissa joissa on jo baari, niin on saattanut olla pari drinkkilippua tai sitten vieraat ovat itse maksaneet juomistaan. Mun mielestä kaikki tekevät juuri niin kuin itse haluavat, ja jos joku näitä valintoja arvostelee niin onpa noloa (tällaistakin nimittäin jatkuvasti tapahtuu..)

 • Ever Never
  Posted at 19:35h, 15 lokakuun Vastaa

  Tehkää miniristeily Eckerö Linella 6 tuntia. Autoparkki laivalla on ilmainen. Tehkää ennakkotilaus netistä saatavalla tilauslistalla ja juomat toimitetaan autolle. Tarkistakaa että juomat vastaavat tilauslistaa. Ja se oli siinä, auto ulos laivasta juomia täynnä, ei maksa maltaita. Hyviä tarjouksia ja joka sorttia. Lisäksi voitte tehdä hankintoja lisää marketista sekä populistia ja nauttia Itämeren parhaasta ruoasta tai istua loungessa loppuajan, sielläkin kevyttä ruokaa ja juomaa. Käy tsiikaa netissä.

 • Erika
  Posted at 21:53h, 15 lokakuun Vastaa

  Jos teidän hääpaikalle saa viedä omia juomia niin suosittelen tilaamaan Saksasta. Sieltä saa ihan kelpo viinejä kotiin tilattuna 8-15€ per tonkka.

 • Satu
  Posted at 22:50h, 15 lokakuun Vastaa

  Upeita nää kuvat <3 Onko missään vaiheessa iskenyt "hää-ähky" kun ilmeisesti teillä on lähipiirissä ollut paljon häitä viime vuosina? Meillä oli jossain vaiheessa sama. Itse toimin kaasona samana kesänä kun oli omat häät huh!

 • Hanne Salo
  Posted at 13:25h, 16 lokakuun Vastaa

  Täysin samaa mieltä Lotan (nimimerkki) kanssa. Kyllä häissä pitää olla juomat maksettuna.
  Toivottavasti on sellainen hääpaikka mihin saatte viedä omat juomat. Sitten se ei tule kalliiksi (tai ainakaan kovin:) )

 • noora l.
  Posted at 10:10h, 17 lokakuun Vastaa

  itsekin komppaan paria drinkkilippua (ja loput omilla rahoilla). baarin voisi myos ehka pitaa simppelina (perusdrinkit ja alkoholittomat jarkevaan hintaan)?

 • Milla
  Posted at 11:24h, 17 lokakuun Vastaa

  Kolmekymppisille haettiin juomat Virosta, tarjottiin alkumaljat ja viinit ruoan kanssa. Toivottiin, että ne jotka haluavat ottaa enemmänkin, ottaisivat omia juomia mukaan. Häissä tarjottiin juomat, viinit ja skumpat tulivat juhlapaikan ja pitopalvelun kautta, mutta ilta vietettiin erillisessä tilassa parin sadan metrin päässä ja sinne sai omia ottaa. Eli sinne ostettiin juoville vieraille juomat ja monet toi myös omia mukana, miehen kummit toivat myös 6 pulloa shampanjaa lahjana iltaan vielä. 🤗 Jotkut ilmeisesti tilaavat esim. Saksasta juomat juhliin, niin silloin ei tarvitse välttämättä mennä Virossa käymään. Alkon sivuilla on hyvät laskurit, millä laskea minkä verran menee tietylle porukalle ja paljonko kannattaa varata juotavaa. 😊🤗

 • i
  Posted at 14:21h, 19 lokakuun Vastaa

  No ei todellakaan tarvii tarjota juomia oletuksena häissä. Tuntuu että tää on yleistymässä, kun häitä vietetään koko ajan enemmän muuallakin kuin jossain seurantaloilla 😀 Hääpari kuitenkin kustantaa ruuat ja paikan yms, niin on ihan ok että jos väki haluaa alkoholia, sen voi itse ostaa. Ehkä just alkumalja ja ruokajuomana lasillinen viiniä olisi kiva tarjota. Toki jos saa omat juomat viedä niin sitten varmasti on halvempaa tarjota kaikille ja sitä varmasti vieraat sillon odottaakin.

Post A Comment