UPEA AKROPOLIS AURINGONLASKUSSA

 

Purjehduslomamme päätepysäkki oli Ateena. Veneet piti palauttaa tarkastukseen paluulentoamme edeltävänä iltana, joten meillä oli kokonainen ilta ja seuraava päivä aikaa ”tappaa aikaa” tuossa Kreikan pääkaupungissa.
Koska Ateenan satama on iso, eikä ihan vetänyt vertoja tunnelmaltaan niille pikkusaarten satamille, joissa olimme saaneet kuluneen viikon aikana vierailla, lähdin mielelläni seikkailemaan keskustaan. 

Muu porukka jäi ensimmäisenä iltana hengailemaan veneille, mutta onneksi sain Caritan mukaani ilta-seikkailulle Akropolis vuorelle. 

Olen niin tyytyväinen, että lähdettiin. Ensinnäkin satuimme paikalle juuri puolituntia ennen sulkemisaikaa, ihmisiä oli vähän, eikä lainkaan jonoa. Lisäksi pääsimme sisään ilmaiseksi, koska sattumoisin juuri sinä päivänä vietettiin maailman turismipäivää. Isolla antiikin aikaisella Odeion teatteriareenalla oli myös konserttiharjoitukset meneillään ja kaunis livemusiikki täytti alueen samalla kun auringonlasku värjäsi Akropoliksen rauniot punaisiksi ja koko kaupunki näytti niin upealta ja purppuraiselta kukkulalta katsottuna.
Tunnelma oli jotenkin maaginen. Ihan kuin itse Zeus olisi ollut paikalla. 

Tai ainakin Ares, tuo väkivaltainen sodan jumala lymyili kai jossain pylvään takana, nimittäin ehdimme olla alueella vain muutaman minuutin kun ystäväni jalka alkoi vuotaa hillittömästi verta.
Sandaalin läpi oli mennyt iso evän muotoinen lasinsiru suoraan jalkapohjaan ja siinä menikin sitten hetki haavaa puhdistellessa ja lasinsirua pois kaivaessa. Maahan jääneestä verivanasta huolimatta, haava oli onneksi odotettua pienempi, eikä lopulta estänyt meitä kiertelemästä alueella. 

 

 

Rakastan historiallisia nähtävyyksiä. Mielikuvitukseni lähtee heti laukkaamaan ja miltei näin miltä Parthenon temppeli on näyttänyt täydessä kukoistuksessaan silloin joskus 400 eaa. Olisin voinut tutkailla sen marmoripylväitä ja upeita koristuksia tuntikausia, mutta aurinko oli jo lähes kokonaan piilossa ja työntekijät paimensivat turisteja pois paikalta kuin lampaita aitauksesta, huutaen yhteen ääneen ”we are closed” joka suunnasta. Talsimme alas kaupunkiin, etsimään ravintolaa ja totesimme yhteen ääneen, että tämä oli kyllä todella onnistunut ilta.

Vinkki: jos vierailet Ateenassa, kannattaa käydä täällä illalla juuri ennen auringonlaskua 🙂 

3 Comments
 • Merja
  Posted at 16:37h, 08 lokakuun Vastaa

  Hienoa, että pääsit käymään Ateenassa ja nimenomaan Akropolis kukkulalla, sieltä on upeat näköalat ympäröivään kaupunkiin. Ja onhan se uskomaton nähtävyys itsessäänkin.

 • Sanna V.
  Posted at 09:54h, 06 marraskuun Vastaa

  Oh YES! Se karmivan hirveä Trendin (?) pohja on poissa! Ihanaa, kiitos Julia! Hurjaa, miten paljon blogin pohja voi vaikuttaakaan lukumukavuuteen. Blogin lukeminen jäi aika lailla nolliin sen edellisen pohjan jäljiltä, mutta onneksi löysin tieni tänne takaisin – nytkin ahmin viitisen sivua tekstejäsi yhdeltä istumalta! Ihan parasta päästä takaisin kauniiden kuviesi ja hauskojen tekstiesi pariin 🙂

  • julia
   Posted at 09:58h, 06 marraskuun Vastaa

   Hahah, tarkoitat varmaan Cosmon pohjaa? Jep, se oli kyllä niin ärsyttävä ja vielä ärsyttävämpää oli kun asialle ei tehty mitään, vaikka kuinka yritin puhua sivun uudistuksien puolesta. 🙈

   Ihanaa kuitenkin, että löysit takaisin ❤️ Tervetuloa! Ja super kiva, että tulit laittamaan kommenttia 😍

Post A Comment