SPERLONGAN SULOINEN RANTARESORTTI

Palataan hetkeksi vielä Italiaan jossa olimme tosiaan viime kuussa yhteensä kahdeksan päivää. Näistä suurimman osan Roomassa. Railakkaat hääjuhlat veivät veronsa ja alkuperäinen suunnitelma lähteä heti häiden jälkeen Amalfille, muuttuikin täysin päättömään jossitteluun. Selailimme loputtomasti netistä eri kohteita, hotelleja ja auton vuokrausmahdollisuuksia, mutta väsyneinä emme osanneet tehdä juuri muuta päätöstä kuin että olisiko se nyt illalliseksi pizza vai pasta. 

Kun vihdoin saimme aivoimme takaisin, oli lomamme Roomassa jo ihan loppusuoralla. Tuntui hölmöltä suunnata Amalfille asti vain yhdeksi yöksi, joten suunnitelmat muuttuivat lennosta Sperlongan rannikolle jonne menisimme junalla. Kriselda oli poikaystävänsä kanssa ollut samaisessa paikassa juuri ennen meitä ja päätimme kulkea heidän hyväksi tallaamaansa polkua. Halusin hetkeksi pois Rooman kaupunkihulinasta, upottamaan jalkani rantahiekkaan ja lukemaan vain kirjaa rauhassa aurinkotuolilla. 

Ja juuri tätä sain Le Rocce resortissa.
Hotelli oli sympaattisen vanhanaikainen – niinkuin miltei kaikki muutkin majoitusvaihtoehdot joita katsoimme, mutta tässä oli parasta paikan mieletön pikkuranta. Leikin siellä kuin lapsi ensimmäisellä aurinkomatkalla. Polskin, uin, kikatin, tai vain kelluin tuijottaen hiljaa taivasta. Vesi oli täydellisen lämmintä ja kirkasta. Jalkojen alla oli mitä puhtain hiekkaranta. 

Olin ihan onneni kukkuloilla. Hotellissa oli rauhallista, se oli iso, eikä meillä ollut tarve liikkua sieltä yhtään minnekään. Sai vain olla.
Ainut miinus oli hotellin ravintolan ruoka. Se ei ollut pahaa, mutta se ei ollut kovin upeaakaan. Miljöö (ja viini) kuitenkin maistui senkin edestä, joten eipä oikeastaan mitään valittamista 🙂

 

Olisimme halunneet käydä myös Sperlongan kaupungissa, mutta aika ei tällä kertaa riittänyt. Jo seuraavana päivänä pakkasimme kamppeemme ja hyppäsimme junaan ja kohti Roomaa. 

Olimme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että vuokra-auton sijaan päätimme matkustaa pitkin raiteita. Junia meni Sperlongaan tunnin välein ja junalippu maksoi 7euroa per suunta. Ostimme liput Rooman juna-aseman lippuautomaatista ja reilun tunnin junamatkan jälkeen olimmekin jo kohteessa. Meillä kävi vielä tuuri ja saimme napattua ilmeisesti kylän ainoan taksin juna-asemalta. Ilmeisesti matkan olisi voinut taittaa myös bussilla, mutta taksi vei meidät nopeiten suoraan hotellin ovelle. Todella helppoa. 

Tänne voisin tulla uudestaankin 🙂

Tags:
8 Comments
 • Merja
  Posted at 15:48h, 28 kesäkuun Vastaa

  Hei, vaikka italialaista ruokaa niin hehkutetaankin, niin totuus on kyllä vähän toinen. Niin monta kertaa kuin olen siellä ravintoloissa syönytkin, eipä ole ollut kehumista. Pohjoisessa ihan pikkukylissä olen aivan kuppilatason paikoissa joskus syönyt jotain hyvää. Esim. Sisiliassa on sitruunaa joka ruuassa olipa se sitten alku-, pää-tai jälkiruoka.

  • julia
   Posted at 16:03h, 02 heinäkuun Vastaa

   Jep, vähän samoja kokemuksia. Toki hyvääkin ruokaa syötiin, mutta useasti oli fiilis, että hyvää oli vain pastat ja pizzat 🙈

 • ida ihana
  Posted at 07:20h, 29 kesäkuun Vastaa

  Italia on kyllä ehdottomasti lempparikohteitani Euroopassa. Rooma on vain niin ihana ja romanttinen, mutta kyllä tuollaisessa vuoristokylässä haluaisin käydä joskus oikein kunnolla lomailemassa. Poikaystäväni on kehunut myös Napolia ja Napolin aluetta 🙂
  Ihanaa kesäviikonloppua ja kiitos postauksesta ja ihanista kuvista!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • julia
   Posted at 16:04h, 02 heinäkuun Vastaa

   Kiitos itsellesi 😍
   Ja jep, pakko päästä koluamaan lisää Italiaa 😍😍😍 Siellä niiiin paljon ihania paikkoja!

 • Milla
  Posted at 11:04h, 29 kesäkuun Vastaa

  Upea paikka! 😍 Tämä menee ehdottomasti omalle listalle paikoista, missä on pakko käydä joskus. Todella kaunis miljöö, tuolla saisi monessakin eri kohtaa ihania asukuvia. 🤗✨

  • julia
   Posted at 16:04h, 02 heinäkuun Vastaa

   haha jep. Oli vaikea laskea kamera alas vaikka koitin vain lomailla 😀

 • Hirvonen
  Posted at 16:06h, 07 toukokuun Vastaa

  Voi kun pääsisi ensi vuonna taas reissuun Italiaan, vaikka tänne! Olen kuullut, että Italiassa kannattaa olla auto jos vähänkin menee kauemmaksi. Roomassa varmasti pärjäsi hyvin julkisilla kuten noilla junilla.

  • julia
   Posted at 18:31h, 07 toukokuun Vastaa

   Joo, auto ehdottomasti 🙂 Itsekin haaveilen jo matkustamisesta. Kappas kummasti sitä nyt kaipaa kahta kauheammin kun on kiellettyjen listalla 😀

Post A Comment