PUHTAAMMAN MEREN RANNALLA <3

Kaupallinen yhteistyö Lilja the Label

 

Tiesittekö, että Itämerta kutsutaan yhdeksi maailman saastuneimmaksi mereksi. Pieni ja matala meri on erityisen herkkä ihmisen toiminnan vaikutuksille. Se meidän rakas meri mihin hypimme pienenä laiturilta oranssit kellukkeet käsien ympärillä, missä kalastimme isämme kanssa, minne juoksimme teininä pelkillä alusvaatteilla villeinä kesäöinä. Meri jonka rannalla lokki on syönyt jäätelöpallomme, minkä äärellä olemme pussailleet ihastuksen kanssa. Itämeren laineilla on risteilty, soudettu, uitu, kalastettu. Sen äärellä on itketty ja naurettu. Katsottu auringonlaskua- ja nousua ja kerrytetty niin monia arvokkaita muistoja.

Ihmisen toimesta haitallisia aineita on joutunut mereen kauan ja päätyy edelleen, mutta kuormaa on onnistuttu merkittävästi vähentämään. Olen ylpeä siitä, että Suomi on niin aktiivinen Itämeren suojelemisessa. Meistä jokaisen kuuluisi olla. Omien resurssien mukaan – koska pienikin teko merkitsee ja uskon, että meistä jokainen haluaa antaa ne samat hauskat muistot jälkikasvulleen meille rakkaan meren rannalla.

 

 

Lilja the Label on suomalainen, vuonna 2016 perustettu uima-asumerkki. Kaikki Lilja the Label tuotteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista, kuten ECONYLin merestä kerätystä muoviroskasta ja REPREVEn kierrätetyistä muovipulloista ja ne valmistetaan eettisesti perheomisteisella tehtaalla Balilla.

Lilja the Label on juuri niitä suomalaisia yrityksiä, joita tuen mielelläni ja joiden valmistamia tuotteita voin pitää ylpeydellä. Se nitoo yhteen monta elämäni tärkeää osaa. Flean myötä vaatteiden kiertotaloudesta on tullut itselleni iso osa arkea ja olen luonnollisesti valveutuneempi kestävän kehityksen brändeistä. Lisäksi Bali on itselleni tärkeä osa lapsuutta ja yhteisön tukeminen siellä on arvostettavaa. Sellaista mitä toivoisin itsekin voivani tehdä vielä joku päivä isommassa mittakaavassa.
Lilja the Labelin Balin tehtaaomistaja Kadek Suci johtaa tehdasta yhdessä miehensä kanssa ja työllistää Balilla 36 henkilöä. Lisäksi Lilja the Label huolehtii oikeudenmukaisita palkoista ja lomapäivistä ja vierailee tehtaalla vuosittain.

Lue lisää Lilja The Labelin tehtaasta ja vastuullisuudesta täältä 🙂 

 

 

Omistatteko Lilja the Labelin uima-asuja? Itse pidän erityisesti siitä, miten hyvin ne istuvat (ja kestävät aikaa ja kulutusta). En todellakaan helposti löydä itselleni istuvia malleja ja siksi on mahtavaa, että juuri Lilja the Labelin tuotteista niin moni on itselleni sopiva. Kuinka paljon mieluummin kävelen heidän Fredrikinkadun liikeeseensä sovittamaan ja valitsemaan uima-asua, sen sijaan, että tilaan jostain nettikaupasta huonomman valinnan. Sellaisen jonka valmistuksesta en tiedä tarpeeksi ja joka luultavasti ei kestä aikaa, eikä istu yhtään niinkuin nettikaupan kuva antaa olettaa.

Kuvissa minulla on päällä Vesi -malliston tuotteetteita

 

Erityisesti nyt Lilja The Labelin tuotteiden ostaminen on kannattavaa, sillä Lilja the Label on aloittanut yhteistyön John Nurmisen säätiön kanssa Itämeren suojelemiseksi ja jokaisesta tilauksesta lähtee yhden euron arvoinen lahjoitus suoraan säätiölle Itämeren puhtaudesta huolehtimiseksi. Lisäksi Lilja the Label on huhtikuusta lähtien muuttanut jo entuudestaan kierrätysmateriaaleista valmistetun tuotepakkauksen keräyspussiksi.
Tiedätkö sen tunteen kun olet jossain sinulle rakkaassa lähiluonnossa ja näät sinne kuulumatonta roskaa. Kuinka vihaiseksi ja surulliseksi se tekee?

 

 

Keräyspussi kannustaa meitä kaikkia osallistumaan #liljapicking-haasteeseen. Ota pussi mukaan ja suuntaa sinulle tärkeään lähiluontoon, oli se sitten meren tai järven ranta, metsä, puisto – mikä tahansa mieluinen luonto-osa, ja kerää luonnosta pussillisen sinne kuulumatonta roskaa. Nappaa pussista kuva, lisää tagi ja postaa someen. Näin jokaista osallistujaa kohden Itämeri-lahjoitus ikään kuin triplaantuu: Lilja the Label tuplaa lahjoitussumman Itämeren hyväksi, ja kerääjä itse tekee kolmannen askeleen poistamalla tämän roskan luonnosta. Katso täältä kuinka monta pussia on kerätty ja paljon lahjoitussummaa on jo kertynyt: Lilja the Label map.

 

Tässä muutamia muita hyviä vinkkejä, miten suojella Itämerta:

⋅ Suosi lähiruokaa ja kauden satoa – se minimoi haitalliset ympäristövaikutukset.

⋅ Syö vain kestävästi pyydettyjä kaloja.

⋅ Syö vähemmän lihaa. Kun valitset kasvisvaihtoehdon vähennät Itämeren ravinnekuormitusta.

⋅ Vältä muovipakkauksia ja muovipusseja.

⋅ Osta kestäviä, korjattavia ja kierrätyskelpoisia laitteita sekä tavaroita ja käytä ne loppuun.

⋅ Pyri ostamaan vaatteet käytettyinä. Suosi vaatteissa luonnonkuituja, kuten villaa ja luomupuuvillaa, fleecen ja tekokuitujen sijaan. Näin vähennät mikromuovien kulkeutumista Itämereen.

⋅ Vältä mikrorakeita sisältäviä hygeniatuotteita, kuten hammastahnoja tai kuorinta-aineita.

⋅ Vältä turhia kemikaaleja myös kosmetiikassa, siivouksessa ja pyykinpesussa.

⋅ Lajittele jätteet oikein ja kompostoi: jätemäärien vähentäminen vähentää myös vesistökuormitusta.

⋅ Keskustele ja vaikuta. Yritä innostaa myös läheisesi ja työyhteisösi kiinnostumaan Itämeren hyvinvoinnista.

 

Käy tutustumassa Lilja the Label yritykseen, arvoihin ja mallistoihin TÄÄLTÄ

No Comments

Post A Comment