MUULILLA MÄ HYDRASSA RATSASTAN

⋅Kreikka, Hydran saari

 

Kreikan pienet saaret. Valkoiset talot sinisillä ikkunankarmeilla, kapeat kujat, pikkuputiikit täynnä simpukkakoruja, kivetyksellä nukkuvat kissat. Ravintolan terassit kukkaköynnösten alla, kannussa valkoviiniä, lautasella saganakia ja asteita +30 vielä syyskuun loppupuolella.
Mikä ihme on pitänyt minut poissa Kreikasta näin monta vuotta?

Ensinnäkin kreikkalainen ruoka on i-h-a-n-a-a. Voisin elää pelkällä fetalla ja tsatsikilla (niin itseasiassa elänkin), mutta myös tunnelma näillä pienillä – ei niin turistisilla saarilla, on ihanan rento ja rauhallinen.

 

 

Omalla veneellä meriteitse pääsimme hyppelemään kätevästi erilaisilla saarilla, joista suosikikseni nousi kuvissa näkyvä Hydra.
Hydralle pääsee nopeasti myös Ateenasta lautalla. Matka kestää n. 1,5 h jonka jälkeen matkaajan eteen avautuukin Hydran sympaattinen satama. Saari on pieni ja kompakti. Ravintoloita, putiikkeja, ranta, satama, ja muutama hotelli. Me vietimme täällä vain päivän, joten oikein muuta en osaa sanoa, kuin sen, että parasta on vain eksyä pikkukujille, syödä mahdollisimman monissa ravintoloissa ja nauttia leppoisasta saaristoelämästä.

Oman tunnelmansa Hydraan luo myös se, että saari on täysin autoton. Täällä kuljetukseen käytetään muuleja. Nuo suloiset aasin ja hevosen risteytykset näyttivät onneksi hyvinvoivilta ja jouduimme mekin tuona päivänä tilanteen pakosta turvautumaan pieneen muulimatkaan. Poikaystävni kun sai loukattua jalkansa ja oli lääkärin määräyksestä näppärästi kävelykiellossa. Pohdimme, että illallisravintolaan olisi ollut ihan liian pitkä matka linkata, joten sain tehtäväkseni käydä hakemassa muulin – jonka omistaja ei millään meinannut kielimuurin takia tajuta, että itse en halunnut kivuta ratsaille, vaan poikaystäväni piti hakea satamasta. Lukuisien ”man, foot hurt, mule, injury, harbor, boat, ride” -selityksien jälkeen vihdoin minä, mies ja muuli (kuinka usein saan kirjoittaa tuollaista lausetta), kipitimme satamaan pelastamaan poikaystävääni omalta kömpelyydeltään.

Muuli tepsutteli reippaasti ravintolaan, poikaystäväni kikatelleli selässä paketoitu jalka satulan jalustassa ja tervehti iloisesti vastaantulevia. Näky oli samaan aikaan sekä suloinen, että hieman huvittava. ♡

 

Oletteko te vierailleet Kreikan pienemmillä, ei niin tunnetuilla saarilla? Saa ehdottomasti jakaa suosikkeja, olisi ihana joskus vielä palata tutkailemaan näitä. Ikävä kreikkalaisen keittiön antimia on jo kova.  

Tags:
15 Comments
 • Paula
  Posted at 15:16h, 03 lokakuun Vastaa

  Niin kauniita kuvia taas , kamerasi , sinä ja kuvienottaja tosi taitavia!
  Kuva komeasta poikaystävästäsi muukin kyydissä olisi varmasti ollut jättipotti🤣

  • julia
   Posted at 17:52h, 03 lokakuun Vastaa

   Hahah, harmi, että siitä tuli otettua vain hämäriä kikatusvideoita kun oli jo pimeä ilta 😀

   Ja hei, ihanasti sanottu, KIITOS 😍😍❤️

 • Johanna
  Posted at 15:52h, 03 lokakuun Vastaa

  Oltiin juuri kesällä viereisellä Aeginan saarella. Saari oli aivan ihana, harmittaa ettemme tajunneet käydä myös Hydralla. Ensi kerralla sitten!

  • julia
   Posted at 17:43h, 03 lokakuun Vastaa

   Hei, siitä olenkin kuullut myös! Pitää päästä ensi kerralla 😍

 • Venla
  Posted at 18:14h, 03 lokakuun Vastaa

  Ihana postaus taas kerran ja päätin jopa kommentoida kun tuli hauska juttu mieleen! Olin Kreikan saarilla pari vuotta sitten ja rakastuin seutuun ihan täysillä, ihania muistoja! Hydran saarelta muistan sellasen legendan joka jäi muistiin, autottomalla saarella oli nimittäin ollut kuitenkin kaksi roska-autoa käytännön syistä ja yksi kaunis päivä ne ajoivat kolarin😂 kuulostaa ihan mun omalta toilailulta..
  Kiitos Julia ihanasta blogista vuosi vuoden perään!<3

  • julia
   Posted at 14:24h, 04 lokakuun Vastaa

   MITÄÄH 😂😂😂😂 Nauran täällä vedet silmissä tuolle roska-auto tarinalle hahaha.
   Ja hei ihana kun kommentoit 😍 Kiitos itsellesi, että olet lukenut jo ilmeisesti pitkään ❤️

 • Heidi
  Posted at 19:52h, 03 lokakuun Vastaa

  Chalki, symi ja telendos aivan ihania pikku saaria 😍

  • julia
   Posted at 14:27h, 04 lokakuun Vastaa

   Oi, näistä en ole kuullutkaan, kiitos vinkistä 😍

 • Merja
  Posted at 21:50h, 03 lokakuun Vastaa

  Olen käynyt mm. pienillä, Poros, Hydra ja Egina (Aegina) nimisillä saarilla, jotka kaikki kuuluvat samaan Argo Sanonian saariryhmään. Ollessani kuukauden päivät Ateenan hälinässä, oli mukava lähteä lähisaarille kätevästi Pireuksen satamasta. Kaikki pienet saaret ovat viehättäviä ja omanlaisiaan, kuten kerroitkin. Hyvä idea onkin yhdistää Ateenan kaupunkiloma ja käydä välillä vaikkapa joillain näistä ihanista saarista nauttimassa ihan erilaisesta tunnelmasta.

  • Merja
   Posted at 22:02h, 03 lokakuun Vastaa

   Painovirhepaholainen-Argo-Saronian saariryhmästä on kyse.

  • julia
   Posted at 14:26h, 04 lokakuun Vastaa

   No uskon, että Ateenasta oli ihana karata hetkeksi kaupungin vilskettä pakoon näille saarille. Itse yllätyin miten lähellä ne ovat ja kuinka kätevästi (kuulemma) lautalla pääsee Ateenasta näille saarille ☺️
   Me kävimme myös Poroksella (siellä vietettiin häät). Ja sekin oli oikein mieluisa paikka ☺️

 • Jenni
  Posted at 12:25h, 07 lokakuun Vastaa

  Nyt olen kyllä todella pettynyt, että mainostat Hydran muuleja. Ymmärrän, että teillä oli hyvä syy käyttää muulia, mutta silti suututtaa. En sanoisi hyvinvoiviksi eläimiä, jotka aamusta iltaan seisovat porottavan auringon alla ilman aurinkosuojaa ja vettä. Ainakin näin oli elokuussa. Huomautin asiasta muulien omistajille ja voin vain koko sydämestäni toivoa, että muutkin tekisivät samaa ja boikotoisivat palveluja ennen kuin nämä asiat saadaan kuntoon.

  • julia
   Posted at 08:44h, 08 lokakuun Vastaa

   Hei,
   Voi ei harmi kuulla, että näkemäsi muulit saivat tuollaista kohtelua. Näillä oli onneksi aurinkosuoja, vettä ja ainakin meille sanottiin, että myös lyhyet työskentelyajat. En missään nimessä halunnut ”mainostaa” muuleja ja ymmärrän täysin kantasi siinä, että tuollaista kohtelua saavat eläimet eivät ansaitse minkäänlaista mainontaa 🙂

  • Riittaliisa
   Posted at 15:59h, 18 lokakuun Vastaa

   Sama täällä eli ei hyvä tapa ratsastaa muuleilla jos ja kun on ihan terve ja voi kävellä. Oltiin taannoin lomalla Poroksella ja käytiin kaikilla noilla lähisaarilla, siis myös Hydralla. Hydralla oli paljon kissoja siinä sataman alueella. Pankissa oli tili kissoille, kävin maksamassa siihen jonkin summa. Toivon mukaan rahat meni myös kissojen hyväksi. Nyt menee teattereissa leffa joka kertoo Leonard Cohenista. Hän vietti taannoin aikaa paljon tuolla Hydralla. Aion katsoa tuon leffan.

   • julia
    Posted at 17:11h, 18 lokakuun Vastaa

    Ihana idea tuo kissatili pankissa 😍
    Ja ei tietenkään terveenä ratsasteta muuleilla, tämä oli täysin poikkeustapaus 🙂

Post A Comment