MELKEIN 800 EURON HOTELLIYÖ

 

Siis miten hemmetissä tämä on mahdollista – mumisen varmaan sadatta kertaa ääneen samalla kun sormet sauhuten kirjoitan hotellille sähköpostia. Ensimmäinen meili oli ystävällinen, toinen hiukan aneleva. Kolmas viesti muutti muotoaan epätoivoiseksi ja tämän jälkeen lähetän vielä viimeisen pettyneen, miltei uhkailevan viestin.
Tunnen itseni epätoivoiseksi (ja epätasapainoiseksi) häiriköksi.

 

Kelataan 24h taaksepäin..

Löysin aavikkohotelliimme Agodalta upean tarjouksen. Viimeinen huone kaksi yötä -50% Ei peruutusmahdollisuutta, mutta reissu olisi jo parin päivän päästä – mitä tässä tarvitsisi enää peruutella. Klikkailen hotellin itselleni, mutta en koskaan saanut varausvahvistusta.  Sen sijaan saan seuraavana päivänä viestin, että hotelli ei voinut hyväksyä varaustani. Outoa, ehkä hotelli oli ylibuukattu? Nopealla tsekkauksella huomasin, ettei halvinta huonetta ollut enää jäljellä. Tarjolla oli vain kalliimpia telttavilloja. Olin kuitenkin jo visualisoinut itseni aavikkomaisemiin, joten päädyin kompromissiin. Otan kalliimman huoneen, mutta vain yhdeksi yöksi. Tällä kertaa Bookingin tarjouksen kautta.

Koen tarpeelliseksi mainita, että tein tätä varausta klo 04.30 aamuyöstä kännykälläni peiton alla koska olin taas herännyt ennen kukonlaulua.
Kännykkä muisti korttitietoni ulkoa, mutta cvc-numeron muistaminen tuotti ongelmia. Olin liian laiska nousemaan peiton alta joten kokeilin heittää koodia ulkomuistista. Jep, sama kortti on ollut minulla monta vuotta, mutta en vieläkään muista sen kolmenumeroista turvakoodia..
Tein varauksen loppuun, mutta epäilin sen verran tuota koodia, että lopulta nousin ja hain luottokorttini tajutakseni numerojärjestyksen menneen väärin.
Okei, eli tämä maksu ei siis tule menemään läpi, joten ei muuta kuin klikkailemaan sama huone uudestaan itselleni oikealla cvc-koodilla. 

Varausvahvistus kilahti sähköpostiin ja minä huokaisin helpotuksesta. 

Myöhemmin samana päivänä meilaan hotellille ja kysyn onko aikainen check-in mahdollista. Saan vastauksen, että kumpaan huoneista?
Miten niin kumpaan? Minulla on vain yksi huone. Päätän soittaa respaan koska he eivät olleet mitenkään erityisen nopeita sähköpostien kanssa. Kun kysyn puhelimessa tuplabookkauksesta saan vastauksen, että nimelläni on siellä itseasiassa kolme huonetta. Kaikki varattu ja maksettu samalta kortilta.

 

 

Hämmennys.
Miten hemmetissä olen onnistunut varaamaan samaan hotelliin, samaksi yöksi nyt kolme eri huonetta. Ei yhtä, eikä kahta, vaan samperi kolme. KOLME!
Minulla oli ilmeisesti edelleen ihan ensimmäinen Agodavarauskin buukattuna.

Naurahdan ja selitän tilanteen respaneidille. En ole saanut kahdesta varausvahvistusta, enkä mitenkään tiennyt maksujen menneen läpi. Voiko kaksi huonetta perua?
Ei voi. Peruutus pitää tehdä vähintään kolme päivää ennen ja minä olisin sisäänkirjaurtumassa hotelliin jo huomenna. Hän ei kuulemma voi tehdä asialle mitään.

Pieni paniikki.
Lasken nopeasti päässäni, että tämä samperin yksi yö on maksanut minulle triplabuukkauksen takia nyt siis yli 800 euroa.

Tästä alkaa hitonmoinen soitto/meilirumba. Soitan ja meilaan Agodalle, Bookingiin, luottokunnalle, kaikkialle vain saadakseni saman vastauksen jokaiselta. Koska peruutus ei ole enää mahdollista, ainut kuka voi palauttaa rahat minulle on itse hotelli, mutta heillä ei ole siihen mitään velvoitetta. Periaatteessa palauttavat jos ovat kivoja. Eivät palauta jos eivät halua. 

Kolmeen ensimmäiseen meiliini hotelli kirjoittaa ystävällisesti takaisin, etteivät aio palauttaa rahojani. Puhuin nyt hotellin johdon kanssa ja vaikka kuinka selitän ja yritän ehdottaa kompromisseja on vastaus aina sama. Liian myöhäistä peruutella. Mietin päässäni tilannetta jossa astelen sisään respaan – saanko käteeni kolme eri avainta? Valitsenko kolmesta eri huoneesta vai vuorottelenko kaikissa? Tuntui niin naurettavalta ja tyhmältä. Hakkaan päätäni seinään kun en ollut tarkistanut varauksia kunnolla ja näppäillyt luottokorttitietoja väsyneenä peiton alta.
Olo oli erittäin urpo ja lähtöfiilis ankea.

 

 

Ja sitten meiliini kilahtaa se viesti.
Hotellin manageri sanoo lukeneensa uudestaan läpi koko viestiketjun ja kertoo palauttavansa rahat takaisin ja toivottaa minut tervetulleeksi hotelliinsa.
Nauran helpotuksesta varmaan viisi minuuttia.

Kun seuraavana päivänä saavun hotelliin nauretaan vielä sekoilulleni yhdessä respaneidin kanssa. Eivät varmaan ihan joka päivä nää vastaavaa varaussotkua.

 

 

Mitä tästä opinkaan. Tuplatsekkaa, ennen kuin tuplabuukkaat.

 

 

Mekko – Mango
Kengät – Hermes
Korut – Mango
Laukku – & Other Stories
Aurinkolasit – Gucci
Kuvat: Mona Salminen

 

 

21 Comments
 • Milla
  Posted at 16:36h, 06 helmikuun Vastaa

  Huhhuh, mikä tilanne. 😳 Onneksi tulivat loppujen lopuksi vastaan, ihan älytöntä, jos olisi pitänyt kaikki maksaa varausvahvistusten puuttumisesta huolimatta… Eikä kyllä olisi ollut hyvää mainostakaan hotellille. 😅

  • julia
   Posted at 14:31h, 07 helmikuun Vastaa

   Jep, olisi antanut kyllä aika huonon kuvan olla palauttamatta ja olisi ollut kyllä niin surkea fiilis sen jälkeen vielä majoittua siinä samaisessa hotellissa 🙈 Onneksi tulivat vastaan lopulta ☺️

 • Emmi
  Posted at 18:36h, 06 helmikuun Vastaa

  Apua mikä tilanne 😂 on varmaan vähän ollut sydämentykytyksiä, mutta onneksi kaikki kääntyi hyvin! 🙂 Itselle käynyt vähän vastaava tilanne kun joskus perheen kanssa varattiin lentolippuja Prahaan ja paluupäivä varattiin vahingossa väärälle kuukaudelle (päivä oli sentään oikea…🙄) ja huomattiin tilanne vasta kun ihmeteltiin miksei lentoa näy taululla… Eli kantapään kautta jatkossa vaikka triplatsekkaus! 😂

  • julia
   Posted at 14:29h, 07 helmikuun Vastaa

   Tuo on mun painajainen. Olen vielä niin tumpelo numeroiden kanssa, että usein menee päivät ihan sekaisin. Onneksi ei ole vielä kertaakaan tullut varattua väärälle päivälle lentoja, mutta näitä tapauksia on ollut paljon lähipiirissä. Ihan kauhea fiilis seisoa kentällä ja ihmetellä omaa puuttuvaa lentoa 🙈

 • Sande
  Posted at 21:07h, 06 helmikuun Vastaa

  No huh, olis kyllä kylmähiki noussut pintaan 😱

  • julia
   Posted at 14:27h, 07 helmikuun Vastaa

   Aikamoista hikoilua tämä aiheuttikin. Ihan kauhea fiilis kun mietti, että sinnekö ne rahat nyt oikeasti meni 😀

 • Linda
  Posted at 08:40h, 07 helmikuun Vastaa

  Huh luin tuskanhiki otsalla tätä ja meinasin jo, että jouduit maksamaan kolmen huoneen hinnan. Onneksi hotellissa oli järkevää henkilökuntaa ja kaikki päättyi hyvin 🙂

  • julia
   Posted at 14:26h, 07 helmikuun Vastaa

   Aikamoiset tuskanhiet oli otsalla mullakin kun jännitin sen yhden päivän ajan miten tässä käy 😀 Näytti niin toivottomalta, mutta onneksi päättyi hyvin <3

 • ninni
  Posted at 13:18h, 07 helmikuun Vastaa

  Ai kamala, mulla olisin ollut niiin pasmat sekaisin ja itku tullut. Luojan kiitos, hotellin manageri oli inhimillinen ja salli peruutukset. Varmaan olisin omassa tilanteessa kiittänyt häntä maasta taivaisiin xD Loppu hyvin, kaikki hyvin <3 Kauniita kuvia!

  • julia
   Posted at 14:25h, 07 helmikuun Vastaa

   Onneksi he lopulta myöntyivät ja todella monet kiitokset kyllä lähetin heti perään 😀 Huh, mikä helpotus oli!

 • Annika
  Posted at 18:59h, 07 helmikuun Vastaa

  Kuulostaa tutulta.. Oon järkänny laskettelu reissua Rukan yömäkeen. Lähdettiin autolla jo ajaa ja ajettii noin tunti kunnes aloin jostain syystä kattoo Rukan sivuja ja kävi ilmi et sinä päivänä ei ole koko yömäki mahollisuutta.
  Oon myös ostanu Oulu-Hki välille lentolipun, lähtö läheni enkä muistanu enään et olinko ostanu lipun enkä spostista löytäny mitään viestiä lipuista. Ostin sit junaliput ku lentolipujen hinnat oli niin paljon noussu. No istuin junaan ja kohta tulee viesti puhelimeen et lento Oulusta Helsinkiin lähtee kahden tunnin kuluttua jne.. Ja toinen lentolippu sekoilu oli et ostin lentoliput mut viikko myöhemmälle päivälle. Lentokentällä ihmettelin miksi varausnunero ei käy automaattii.. 😀 😀

  • julia
   Posted at 08:10h, 09 helmikuun Vastaa

   Eikä 😀 😀 😀 Onneksi näitä sattuu ja tapahtuu ilmeisesti aika monelle 🙈
   En ole yksin sekoilujeni kanssa, kiitos kun kommentoit ❤️

 • Pinja Mitrovitch
  Posted at 20:20h, 07 helmikuun Vastaa

  Moi ❤️
  Onneks tää päätty hyvin, jännäsin tonne loppuun asti miten tää tilanne päättyy. Mä oon kans sekoillut lentojen kanssa vastaavasti ja se on ihan kamalaa!

  yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

  • julia
   Posted at 08:10h, 09 helmikuun Vastaa

   Aikamoinen draamankaari saatii tähän postaukseen 😀 haha, onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin ☺️

 • Been there
  Posted at 12:55h, 08 helmikuun Vastaa

  Olen ällikällä hotellin puolesta, heillehän tuli nyt aika paljon tappiota tämän hässäkän takia… En ymmärrä muutenkaan ihmisiä jotka tarjouspäissään kahmivat oman maksukyvyn yläpuolella olevasta hotellista huonetta ja sitten kiireessä mokaavat. Noloa. Ota vastuu siitä mitä teet, älä syytä muita. Miksi muuten pitää lehteä selaamalla päättää matkakohde yhtäkkiä ja toteuttaa kaikki halut. Jos on levoton eikä osaa nauttia tavallisesta elämästä, suosittelen miettimään miksi niin on. Levottomuus on usein merkki siitä että pakenee jotain (itseään). <3 peace & love to u

  • julia
   Posted at 08:29h, 09 helmikuun Vastaa

   Tietty asiaa voi katsoa monelta kannalta, itse koen, ettei asia ollut niin vakava 🙂
   Levottomuuttaa en tunne, enkä koe pakenevani asioita ja itseasiassa rakastan tavallista arkea, joten ei siitä huolta. Kiva kun kuitenkin kommentoit <3

   Huomaan myös, että sinulta on tullut samasta tietokoneen ip-osoitteesta paljon tällaisia ihmetteleviä kommentteja, osa todella negatiiviseen sävyyn kirjoitettuja (paitsi ne jossa osallistut arvontaan ovat kivoja). Tottakai täällä saa sanoa suoran mielipiteensä - arvostan sitä, mutta hyvin usein toistuvat negatiiviset kommentit sinulta saavat minut miettimään, että onko jokin syy miksi niitä pitää purkaa tänne niin usein? Toivon, että kaikki on sinulla ok ja osaisimme pitää kommenttiboksin asiallisena 🙂
   Kaikkea hyvää sinne <3

   • Been there
    Posted at 17:56h, 09 helmikuun Vastaa

    Negatiivinenkin palaute voi muuten olla asiallista. Ja joo, Olen tavallaan kasvanut ulos sinun blogistasi ja. Mutta en voi tietenkään muuttaa sinun ajatusmaailmaasi. Varmasti blogisi lukeminen pikku hiljaa hiipuu kun tulee muuta tilalle. Sitä ootellessa <3

    • Laura
     Posted at 10:46h, 03 maaliskuun Vastaa

     Jestas sentään teitä 🙂 Jos itsekin jo kerrot ”kasvaneesi ulos” Julian blogin lukemisesta, miksi ihmeessä kulutat aikaasi täällä? 😀 Haluat levittää ympärillesi negatiivisuutta, mutta ristiriitaisesti viljelet kuitenkin kliseisesti ”peace and love” fraaseja 🙂

   • Been there
    Posted at 18:06h, 09 helmikuun Vastaa

    Tuo arvonta juttu-kohtasi on muuten lainattu suoraan Alexan ja Lindan Nonsense podcastista! Olen kuunnellut sen jakson ja olet pominut tuon argumentin suoraan sieltä 🙂

    • Maiju
     Posted at 10:33h, 10 helmikuun Vastaa

     Mmmitä?? 😀
     Julia näkee kaikki lähettämäsi kommentit parilla klikkauksella. Eli varmaan ihan hänen omia sanojaan.

     Etkö muuten edes lukenut koko postausta? Julia selkeästi kertoi, ettei hänen sähköpostiin ollut tullut minkäänlaista varausvahvistusta, että maksut olisi mennyt läpi ja huone on varattu. En usko, että kyse oli hänen maksukyvystään. ketä tahansa vituttaisi varata tietämättåån 3 huonetta yhdelle yölle.
     Peace.
     Muista, että sun kommentit kertoo aina susta itsestään enemmän, kuin hänestä jolle kommentin osoitat 🙂

     • Been there
      Posted at 13:59h, 10 helmikuun

      Ok, maiju. Kiva kun tulit esittämään ”faktoja”. Sait sosisaalipornosi ja pääsit kiillottamaan sädekehääsi ajattelemalla että olet muita parempi kun tulit moralisoimaan!. No, et ole. 🙂 Hieno oppikirjavastaus kuitenkin! <3 peace <3 <3

Post A Comment