KESÄN PARAS MENOPELI – NIU SÄHKÖSKOOTTERI

Yhteistyössä: NIU*

 

”Hei, tarttekohan sä apua” – kuuluu pojan ääni takaani, kun yritän epätoivoisen näköisenä laskea upouuden sähköskootterini tukijalkaa alas.
Vastaan pää punaisena, että kyllä kiitos ja sepitän perään kuinka olen ensimmäistä kertaa ajamassa tällä uudella vekottimella. Teinipoika potkaisee tottuneesti jalan alas samalla näyttäen, että skootteria pitää hieman nostaa ja vetää samaan aikaan taaksepäin. Kiitän vuolaasti ja mietin mielessäni, että olipas siinä reipas nuorukainen. 

Naurattaa. Tämä sähköskootteri on ollut helpoin menopeli millä olen koskaan ajanut. Vakuutin juuri muutama minuutti aiemmin poikaystävälleni, että olen erittäin kokenut skootterin ajaja, enkä todellakaan tarvitse hänen opastustaan – mutta sitten kangertelen jonkun tukijalan kanssa.
Oikeasti tarvitsin vain vähän muistin virkistystä. Nyt tukijalka laskeutuu muitta mutkitta.

 

 

”Hei, mikä toi on? Vau! Kulkeeko se vaan sähköllä?” – kysyy perheenisä huvilakadulla, kun kulkee ohitseni kahden poikansa ja kauppakassin kanssa.
Jään innoissani selittämään kaiken mitä tiedän tästä sähköskootterista. Avaan jopa penkin ja näytän missä akku sijaitsee. ”Täydellä akulla ajaa 100km ja sen voi helposti ladata kotona tavallisesta pistorasiasta!”.
Heiluttelen virtapiuhaa ja esittelen skootteriani siinä kuin mikäkin yli-innokas myyjä mopomessuilla. Meinaan miltei ehdottaa, että haluatteko käydä testiajelulla, mutta onneksi tajuan hillitä itseni ja päästää perheen jatkamaan matkaansa”.

Hymyilen itsekseni. Tämä oli jo toinen tyyppi saman päivän aikana joka kysyy tästä skootterista. Eikä kai ihme. Kyseessä on melko uutukainen tapaus. Suomen markkinoille tänä keväänä tuotu NIU-älysähköskootteri. Tarkemmin NIU M+ Lite. Ympäristöystävällinen, kevyt ja todella helppokäyttöinen kulkupeli, jonka etuja on mm. Helppohoitoisuus ja puhtaus; öljyjen kanssa ei tarvitse läträtä, eikä pakokaasujen hajuista tarvitse murehtia. Lisäksi skootteri on lähes äänetön. Myös akun lataaminen on superhelppoa. Siirrettävä akku sijaitsee istuimen alla ja sen voi helposti ladata joko ulkona, tai sisällä tavallisesta pistorasiasta.

 

 

 

Muutama hauska lisä:

• Niussa on uusia älyominaisuuksia, sisäänrakennettu GPS ja mobiiliyhteys. Niiden avulla sähköskootterin käyttö on totuttua nykyaikaisempaa – mopoon saa yhteyden etänä älypuhelimen sovelluksen avulla. Näin voi tarkistaa esimerkiksi akun varaus- tai lataustilanteen milloin haluaa.
Jos mopo varastetaan, näet sovelluksen kautta, missäpäin se liikkuu.

• Skootterissa on usb liitin ja siitä voi ladata puhelinta (jes!)

• Skootteri on päästötön ja lähes huoltovapaa.

• Skootteriin mahtuu kaksi, joten sillä voi huristella kaverin kanssa 🙂

• Kätevä kaupungissa – saa pysäköidä kuin fillarin ja ajaa ajo- tai mopokortilla! 

• Niu M+ -mallin söpö minimalistinen ulkoasu on palkittu lukuisilla design-palkinnoilla. Saatavilla neljässä eri värissä.

 


Fun fact:
Maailmalla näitä skoottereita ovat teinien sijaan ostaneet enimmäkseen kaupunkilaiset aikuiset.

Psst.
Niulla on Facebook sivuillaan meneillään arvonta, jossa voi voittaa yhden tällaisen itselleen. Kannattaa käydä kokeilemassa onneaan:
https://www.facebook.com/niufinland/

 

Lue lisää NIU:sta täältä

3 Comments
 • xod
  Posted at 11:10h, 11 heinäkuun Vastaa

  Mitä tollanen maksaa? 🙂 Saitko tän omaksi vai testiin?

 • Milla
  Posted at 16:29h, 13 heinäkuun Vastaa

  Mielenkiintoinen postaus ja mielenkiintoinen uutuus. 🤗👌🏻 Kaupungissa tuo on varmaan kätevä, myö asutaan sen verran syrjemmällä, että ei ihan yhtä näppärä olisi välimatkojen ja niihin menevän ajan takia. 🤔 Moottoripyörät viehättää mopoja enemmän, mutta on näissäkin oma hohtonsa. 😊

 • Perttu Lehtinen
  Posted at 21:04h, 11 lokakuun Vastaa

  Toivottavasti rasittavat polttomoottoripäristimet vielä kielletään kokonaan.

Post A Comment