ENITEN VITUTTAA.. MINÄ

 

En sanoisi, että analysoin omaa tai muiden käytöstä paljoakaan. Olen vähän enemmän sellainen ”kaikki tekee virheitä ja antaa kukkien kukkia” –tyyppiä, mutta toisinaan on kai ihan ok miettiä omia käytösmallejaan ja koittaa petrata niissä. Itsensä liika ruoskiminen nyt ei johda mihinkään, mutta aina voi koittaa olla hitusen ”vähemmän ärsyttävä” versio itsestään.

 

 • Ärsyttää kun en pysty työskentelemään ollenkaan jos joku istuu takanani ja saattaa nähdä vilauksen läppäristäni. Käyttäydyn ihan kun Photoshopin tai Wordin tilalla olisi jotain pornoa. Lentokoneessa ja muilla julkisilla paikoilla käytän näytönsuojaa ja väännän itseni omituisiin kyyryasuntoihin, jotta pystyn työskennellä mahdollisimman oudosti näytön päälle kumartuneena. Toimistolla minun oli ihan pakko saada nurkkapaikka.
 • Kun en kuukausiin ole saanut aikaiseksi varata hammaslääkäriä vaikka sattuu ylähampaaseen melkein joka kerta kun syön. Mitä oikein luulen, että kipu lähtee itsestään pois, jos annan vain olla?
 • Ärsyttää etten soittele tarpeeksi usein ystävilleni tai.. oikein kellekään muulle kun poikaystävälle. Tottakai whatsapp viestejä lähetellään tiuhaan tahtiin, mutta miksi en voisi ilahduttaa esim. Mummia useammin yhdellä puhelulla?
 • En näytä tunteitani helposti.
 • Äryttää tapani huomaamatta vähätellä muiden ongelmia. ”Älä huoli, ei tämä varmasti ole niin iso juttu, nuku sen yli ja huomenna kaikki paremmin”. Se mikä itselleni on helposti yli nukuttavissa, vai olla toiselle kunnon painajaista. Koskaan voi tietää miltä toisesta oikeasti tuntuu.
 • Ärsyttää, etten tajua, miten suorasukainen huumorini voi olla toisille liian suorasukaista.
 • Olen myös todella suorasanainen ja joskus juttuni voisivat kaivata pientä suodatinta.
 • Ärsyttää kun en muista seisoa ryhdissä.
 • Ärsyttää kun pelkään ottaa koppia 😀  Olen diagnosoinut itselleni lentävien asioiden fobian. Pelkän ”ota koppi” lauseen kuuleminen saa minut kiljumaan ja suojautumaan kuin pommiuhan alla.
 • Kun olen epävarma kirjoittamaan englantia.
 • Joskus saatan jahkailla.
 • Kun en ole opiskellut tarpeeksi. Olisi niin paljon kaikkea opittavaa ja asioita missä haluaisin kehittää itseäni, mutta en saa aikaiseksi käydä edes pieniä kursseja.
 • Ärsyttää kun vaatekaupassa saatan ostaa turhan vaatteen, vaikka pitäisi enemmän miettiä omaa kulutusta ja vaateteollisuuden ympäristövaikutuksia.
 • Voisin olla järkevämpi rahankäyttäjä.
 • Kun isoissa tilaisuuksissa mistä en tunne paljon porukkaa ahdistaa, enkä tiedä miten päin olla. Jonain päivinä olen mieluummin yksin vessassa kun minglaamassa luontevasti skumppalasi kädessä ihmisjoukossa. Small talkissa voisin petrata.
 • Ärsyttää, että olen paha fomottaja, eli ystäväporukassamme kun on vähän väliä ties mitä kekkereitä ja ”fear of missing out” on niin kova, että illat venyy välillä vähän liiankin pitkiksi ulkona, vaikka oikeasti minulla olisi ihan hyvä olla vain poikaystävän kanssa kotona.
 • Ärsyttää kun olen itsepäinen. Syytän Oinas horoskooppiani, jolle tyypillinen itsepäisyys saattaa nostaa pässinpäätään kun olen läheisten seurassa. Väitän siis kyllä vastaan jos olen eri mieltä jonkun kanssa, mutta onneksi tätä käy vain niiden ihan lähimmäisten kanssa. Silti, miksi en voisi antaa vain olla?

 

Alanko kuulostaa jo ihan vittumaiselta persoonalta? Ehkä, luultavasti, mutta ei se mitään. Mieluummin olen osa-aikavittumaisuutensa tiedostava kuin se tyyppi joka ei osaa ollenkaan nähdä omia ärsyttäviä puolia 🙂

 

Mitkä on teidän ”ärsyttäviä tapoja”?

11 Comments
 • Kepa
  Posted at 10:58h, 26 elokuun Vastaa

  Mun näytöltä ei myöskään kukaan saa nähdä vilaustakaan 😀 ostin viimeeksi junalipun ekstraluokan perimmäiseen nurkkaan jo ihan sen takia ettei vieruskaveria eikä ketään takana. Ja mä sentään vain luen blogeja! Ehkä kirjoitatte sitten vaan niin noloja juttuja 😉 Hammaslääkäriajan kanssa komppaan myös…

  • julia
   Posted at 18:48h, 26 elokuun Vastaa

   JES, ihanaa kuulla että muistakin ärsyttää läppärituijottelijat. Kerran lentokoneessa vieressäni istui mies joka ihan omin käsin raotti näytönsuojaani jotta näkisi mitä läppärilläni tapahtuu. Siis kuka tekee tuollaista?

 • Milla
  Posted at 13:54h, 26 elokuun Vastaa

  Joopa, just hävisi pitkä kommentti taivaan tuuliin kun vahingossa painoin tällä sivulla jotain. 😒 Mut samaistun kyllä tuohon näyttöasiaan, ärsyttää jos ihmiset kyylää vieressä mitä sie teet koneella ja sit jos jotkut oikeen jää olan takaa kattomaan et mitä mie kirjotan tai mitä kuvia muokkaan… Nakertaa! 😅 Sama juttu puheluiden kanssa, mikään ei oo ärsyttävämpää kuin se, että joku kuuntelee toisten puhelut. Itse suodatan ja olen kuuntelematta, jos joku puhuu puheluaan vieressä, sen sisältöhän ei minulle kuulu ja omien puheluiden kanssa on välillä pakko mennä vaikka ulos tai talon toiseen päähän puhumaan, ettei yliuteliaat ihmiset kuuntele kaikkea. Vaikka ois kyse tavallisesta puhelusta, niin silti häiritsee ja varsinkin puhelun sisällön kommentointi tutulta tai tuntemattomalta puhelun jälkeen. 😮 Mie voisin myös ottaa useammin yhteyttä kavereihin, jotka eivät ole ihan siinä ”ydinpiirissä”. 😊🤗 En muista kommentoinko vielä muutakin, mut tässä nämä mitkä muistan!

  • julia
   Posted at 18:50h, 26 elokuun Vastaa

   Voi ei harmi, tuo on niin ärsyttävää. Kiitos kun jaksoit laittaa uudelleen kommenttia 🙂 Puhelunkuuntelijat, läppäriurkkija ja ne esim. ravintolassa viereisessä pöydässä hiljaa istuvat jotka vain kuuntelevat mitä puhutte ovat niin ärsyttäviä. Huoh.

 • Aino
  Posted at 14:39h, 26 elokuun Vastaa

  Se kun olen välillä niin äkkipikainen ja hermostun läheisilleni asioista joita teen ihan yhtä lailla itse. Varsinkin nälkäisenä suodatin on ihan hukassa 😀 sitten yliajattelen näitä ärähdyksiäni luoja ties kuinka pitkään.

  Mun mielestä on ihan ok olla suorasanainen puheessa ja huumorissa ainakin tutumpien ihmisten kanssa! Joskus toivoisin että osaisin itse sanoa asiat paremmin suoraan..

  • julia
   Posted at 18:45h, 26 elokuun Vastaa

   Nälkäkiukku on kyllä hassu juttu 😀 Poikaystävälläni on siinä onneksi (en kyllä tiedä kenen onneksi) paaaljon pahempi kuin minä haha 😀
   JA jep, suorasukaisuudessa on omat puolensa. Ehkä voisin oppia vain käyttämään sitä järkevämmin 🙂

 • emppu
  Posted at 18:01h, 26 elokuun Vastaa

  Ihan huikee postaus! XD Mua vituttaa oma saamattomuus asioissa jotka on jollain tavalla epämiellyttäviä niinku hammaslääkäriajan varaamine n tai soittaminen johonkin vastaavaan, tällä hetkellä työpaikkoihin kun haen harkkapaikkaa. Vihaan sitä en tykkää jostain syystä puhua yhtää puhelimessa. En myoskaan tykkää isoissa joukossa seurustella varsinkaa jos en tunne ketään muita. Ps jouduin liittään jokaisen ä ja ö kirjaimen koska ne ei jostain syystä toimi. Muuten kyllä puhelimessa toimii jos kirjoittaa mihin tahansa muuaalle. Eipä oo ennen ollu tällasta ongelmaa!

  • julia
   Posted at 18:44h, 26 elokuun Vastaa

   Kiitos <3 Meissä on selkeästi samoja ärsyttäviä piirteitä haha 😀 (Puhelimessa kun puhun niin tuntuu, että aina möläytän jotain ihan awkward juttuja ja puhelun lopettaminen on mielestäni välillä vsupervaikeaa :D)
   Ja apua, mikäköhän tuo ääkkös juttu on! Testasin itse, niin minulla näkyy ihan normaalisti.. Hmm, toivottavasti vain joku väliaikainen pikkubugi.

 • MirvaAnnaMarian
  Posted at 21:54h, 26 elokuun Vastaa

  Ihana 😀 <3 Tunnistin monesta kohdasta itsenikin. Suorasukaisuus, toi näytön peittely, introvertin piirteet.. Huomenna mä soitan kyllä mummolle, ihan tästä inspiroituneena!

  • julia
   Posted at 08:51h, 27 elokuun Vastaa

   Ihana itse <3 Ihana kuulla, että inspiroiduit 🙂

 • Ihan todella ärsyttää.. | Sanni Trishin
  Posted at 09:46h, 28 elokuun Vastaa

  […] selailla muutamia suomalaisia suosikkiblogejani ideoiden toivossa ja heti ensimmäisellä Bingo: Julia Toivola oli kirjoittanut blogiinsa asioita ja piirteitä itsestään, joita hän ei ehkä pidä ihan niinä parhaina puolinaan: vaan […]

Post A Comment