5 x RAVINTOLA BARCELONASSA

Barcelona on täynnä ihania ravintoloita ja vaikka olen vieraillut tässä kaupungissa lukuisia kertoja, en jostain syystä ole onnistunut syömään siellä millään ihan tajunnan räjäyttävällä tasolla.
..Kunnes nyt!

Hotellimme vieressä oli muutama todella hyvä ravintola ja satuimme vielä olemaan kaupungissa ravintoloitsijaystäväni kanssa samaan aikaan ja illallistimme yhdessä tapasravintolassa, missä söin mm. Elämäni parhaita kampasimpukoita juustokastikkeessa.
Kovin montaa mestaa emme ehtineet tämän visiitin aikana koluta, mutta tässä näitä muutamia hyväksi todettuja ravintoloita

 

FLEX & KALE (kasvisruokaa)
Ehkä yksi parhaimmista ”kasvisravintoloista” mitä olen kokeillut. Carrer dels Tallers kadulla sijaitseva ravintola oli iso, mutta sen sisustus oli todella tunnelmallinen ja kaunis. Yläkerran puutarhakattoterassi oli näin talviaikaan lämmitetty ja toimi loistavasti säästä huolimatta kivana ruokapaikkana.

Ravintolan menu oli todella kattava ja sieltä löytyi kaikille kaikkea. Raakaruuista, kala-annoksiin. Itse testasimme kasviscurryn (superhyvä), Raw superbowl salaatin (iso ja maukas), miniburgerit lohipihvillä (nam), tunatacot (kuola valuu) ja kasvispastan (ah!)
Kaikki oli hyvää ja mieli olisi tehnyt tilata sata muutakin annosta listalta. Myös ravintolan omat tuorepuristetut mehut olivat ihan mielettömiä. Ainut miinus minkä keksin on jälkiruuat. Ei vain napannut omalla kohdalla. Olen ehkä jälkkäreiden suhteen enemmän sellainen sokeripullahiiri, joten terveyskakut eivät aina saa minua innostumaan 😀
Joka tapauksessa, jos terveellinen kasvispainoitteinen ruoka kiinnostelee ja olet Barcelonassa, niin tätä kannattaa ehdottomasti testata.

 

EL JARDIN DEL EDEN (tapasta ym jaettavia annoksia)
Toinen hyvä ravintola hotellimme vieressä Carrer de Jovellanos kadulla. Eden rarjoili hieman freesimpiä tapastyyppisiä annoksia ja mm. hyviä salaatteja.

 

 

FARGGI PLAZA DEL RAY  (kahvila)
osuimme sattumalta shoppailupäivänä tähän kahvilaan. Sen edessä nojaileva kyltti houkutteli sisään suolasilla crepes annoksillaan ja kananmunaleivillään eikä annokset tuottaneet pettymystä. 
Ihan täydellinen paikka aamiaiselle tai lounaalle.

 

 

BAR MUT (tapasta, mereneläviä)
Tänne paikallisten suosimaan pikkuravintolaan en olisi varmasti koskaan osannut eksyä ilman ystävääni Mattia. Hyviä jaettavia annoksia pienellä tvistillä. Erityisesi hyviä mereneläviä jos niistä tykkää 🙂
Kampasimpukat vei sydämen.

 

CIUDAD CONDAL (tapasta)
Hotellimme suositteli tätä tapasravintolaa ja kävimme testaamassa sen viimeisenä iltana. Paikka oli aivan täynnä, siis niin täynnä, että jono kiemurteli ulos saakka. Nopealla googlettelulla Tripadvisorissa siellä hekutettiin olevan suussa sulavia tapaksia ja jonosta päätellen monet olivat varmasti tulleet samojen arvostelujen takia.

Ainut ongelma vain on, että en oikein tajua tapaksia 😀 Siistykkään niistä kyllä ja rakastan pieniä jaettavia annoksia. Voisin myös elää Patatas Bravas tapasperunoilla, mutta olenko ainut jonka mielestä näissä perinteisissä tapaksissa ei ole nyt ihan niin paljoa eroa, että sellaista jonotetaan juuri tähän ravintolaan tuntitolkulla?
Utelias mieleni otti kuitenkin vallan ja arvatkaa mitä. Mehän jonotettiin. Kun lopulta pääsimme pöytään, tulivat annokset pikavauhtia pöytää ja oliko sitten näkää, tai näiden hekutettujen tapaksien taikaa, mutta kyllä ne katosivat lautaselta ennätysvauhtia. Paikka oli siis hyvä, mutta ei niin hyvä että jonottaisin toista kertaa 😀
Jos täällä ei ole hullua jonoa, niin ehkä kuitenkin käväisemisen arvoinen paikka. (Plussaa suht edullisista hinnoista).

 6 Comments
 • Suvi H
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näitä suosituksia on aina kiva lukea ja tulee googletettua ahkerasti ennen reissua! Barcelonaan liittyen pakko hehkuttaa viime kesänä yhtä tapas-ravintolaa tai taitaa ehkä olla ns. ketju. Kyseessä Sensi Restaurant ja Sensi Bistro!!

  Olin lukenut suostuksia tästä jo aiemmin, mutta koska emme olleet osanneet arvioida illallisaikaan niin päätimme kokeilla kepillä jäätä ja kysellä pöytää ilmaantumalla ravintolaan. Pöytää emme valitettavasti saaneet Sensi Restaurantista, mutta tarjoilija tarjoutui soittamaan n. 100 metrin päässä sijaitsevaan toiseen ravintolaan Sensi Bistroon. Sieltä löytyi kuin löytyikin muutama vapaa pöytä. Paikalle ilmaantui myös toinen pariskunta, joille myös löytyi pöytä. Tämän kaiken lisäksi toinen tarjoilija vielä vaati saattaa meidät paikan päälle ja ohjasi pöytään. Ruoka oli suussa sulavaa ja tämä asiakaspalvelu sai kyllä täydet pisteet. Joten jos liikutte ja olette hyvää ja erilaista tapas-paikkaaa vailla, tälle iso iso suositus 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oho <3 kuulostaa ihanalta ja vitsi miten ihanaa palvelua!! Pakko ottaa tämä ylös ensi kertaa varten 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Barcelona on kyllä ihana kaupunki! Mutta piti ihan tulla kommentoimaan, että toi siun otsatukka on niin ihana ja sopii siulle hyvin! Tekisi näiden kuvien perusteella leikata itsellekin, mutta aikaisemmin kokeilleena on tullut vain todettua ettei se itselle valitettavasti sovi. :/

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oi kiitos <3 <3 <3 

   Minäkin olen hieman kamppaillut tämän otsiksen kanssa, mutta nyt tuntuu että se alkaa vihdoin paikoilleen asettua 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heeei voisitkos tehä tässä lähipäivinä semmosen kunnon tutorialin kuinka toimia tuon otsatukan kanssa? Kuinka kähertää ja suoristaa sitä?

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   VOISIN! Hyvä idea 🙂 

   Itsekin kun olen aikalailla sen kanssa kamppaillut ja saanut hyviä toimivia vinkkejä muilta, niin postauksen muodossa olisi hyvä jakaa niitä 🙂

Post A Comment