1 SOHVA, 3 ERI TYYLIÄ

Yhteistyössä IKEA*

 

Muutama vuosi lähes sohvattomana, oppii arvostamaan tuota huonekalua ihan uudella tavalla.

Ja vaikka en edellisessä asunnossani ollut täysin lattiankaan armoilla, ei puureunainen vuodesohva lopulta leikkinytkään niin hyvin sohvan virkaa kuin olisin kuvitellut. Muistan vieläkin mm. Miten viime jouluna istuimme koko perheen voimin kuin kanat orrelle ahdettuna kyseisellä vuodesohvalla. Ensi vuonna toisin – ajattelin silloin. Haluan hankkia ajoissa kunnon sohvan missä on kaikkien vieraiden mukava olla.
Entisen vierashuoneen vuodesohva sopi kyllä silloiseen olohuoneeseen ja näytti kivalta, mutta nopeasti aloin kaivata myös tilan lisäksi ihan vain löhöasentoja, pehmeyttä ja sitä, että olisi paikka missä kaivautua toisen kainaloon kunnolla.

 

Sohva on lopulta melko iso hankinta. Miten se toimii omassa asunnossa, kestääkö arjen kolhuja? Kyllästyykö siihen, mikä väri, entä kangas?

Minulle valinta oli melkoisen helppo, koska ostin tämän IKEA SÖDERHAMN -sohvaryhmän siskoltani hänen muuttaessaan Kanadaan. Olin katsellut samaa sohvaa jo aiemmin IKEA nettisivuilta ja pidin sen sirosta ulkomuodosta.
Siskoni reippaasti pari vuotta vanha sohva näytti myös vieläkin ihan uudelta, joten sohvan nopea kuluminenkin oli poissuljettujen listalla.

Mietin vain, miten hyvin sohva mukautuu olohuoneeseemme, divaaniosan ollessa hieman liian lyhyt sille seinälle mille sen olin alun perin kuvitellut. SÖDERHAMN moduulisohvan osia voi ostaa vaikka minkälaisia ja tämä olikin ostettu juuri siskoni olohuoneeseen sopivaksi. Mistä lopulta sainkin idean – räätälöin sen uudelleen meille sopivaksi. Se ei lopulta vaatinut muuta kuin yhden käsinojan ruuvien irrottamista ja hieman sommitteluja. Sohva ei ole vielä kertaakaan ollut meillä ”perusmallissaan” vaan aina joissain seuraavista kolmesta: 

 

 

1. Kulmasohva
Divaaniosa on yhdistetty sohvan eteen, tehden sohvasta lähes saman mittaisen kummaltakin puolelta.
Näin sohva on tilava ja juuri sopivan mallinen olohuoneemme kulmaan. Jätimme sen näin myös joulua ja sukulaisjuhlia ajatellen. Kaikille vieraille löytyy parhaiten tilaa. 

 

2. Divaaniosa ja sohva erillään
Yksi suosikeistani, koska näin huoneeseen saa ilmavuutta ja ihan erilaista ilmettä.
Tämä ei ehkä ole paras vaihtoehto jos haluaa löhötä kainalossa, mutta toisinaan tykkäänkin juuri istua yksin tuossa divaaniosassa läppäri sylissä tai kirja käsissä.
Siinä on sellainen ihan oma paikkansa. 


 

3. Sohvarykelmä
Osa teistä onkin jo ehtinyt kysellä tästä meidän ratkaisusta, missä divaaniosa on liitetty sohvan viereen, tehden siitä lähes sänkymäisen muotoisen.
Mielestäni tämä on aika hauska vaihtoehto ja paras valinta kun haluaa vain makoilla ja katsella vaikka leffoja maratonina. 

 

Sohvan muodon lisäksi tykkään myös vaihdella sohvatyynyjen päällisiä. Vihreät tyynynpäälliset sopivat hyvin kaktuksen kanssa, kun taas jouluksi vaihdan sävyä punaisempaan suuntaan jne. Eipähän ainakaan helposti kyllästytä täällä meidän olohuoneessa 🙂

 

Mikä kolmesta vaihtoehdosta on teidän suosikkinne? Millaisia sohvavalintoja teillä on kotona?
Jos pähkäilette onko teillä tarpeeksi sohvatilaa esim. joulun juhlia ajatellen, niin IKEAssa on nyt 23.12. asti käynnissä Kodin juhlaviikot joihin liittyy myös paljon hyviä sohvatarjouksia mm. Tarjous tästä SÖDERHAMN sohvasta vielä 16.11 asti. 
Myös sohvatyynytarjousta kannattaa hyödyntää –  5.12 asti kaikki sohvatyynyjen päälliset ja tyynyt "ota 3, maksa 2" tarjouksella.

HUOM: SÖDERHAMN Tarjous koskee vain FAMILY-jäseniä. Jos et ole jäsen liittyminen käy helposti ja maksuttomasti täällä. Kaikkia jäsenetuja voi hyödyntää heti liittymisen jälkeen. Kortin saa myös ladattua suoraan puhelimeen, mikä on erittäin toimiva vaihtoehto jos ei muistaa kantaa jäsenkortteja mukana, tai on mahdollisesti jo hukannut omansa. 

 

 

 

Sohva – IKEA täältä
Vihreät tyynynpäälliset 50cm  – IKEA täältä
Siniset tyynynpäälliset 50cm – IKEA täältä
Harmaat tyynynpäälliset 65cm – IKEA täältä
Sisätyynyt 50cm – IKEA täältä
Sisätyynyt 65cm – IKEA täältä
Euphorbia ruukkukasvi – IKEA täältä
Ruukku – IKEA täältä
 

Tags:
16 Comments
 • Linnea
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei tossa ekassa kuvassa kun sohva on laitettu kulmasohvaksi, niin mikä on sen enimmäisleveys? Kiitos vastauksesta 🙂 

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   n. 2,5m 🙂 

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei, pakko kommentoida nyt ekaa kertaa. Mielestäni blogisi on huippu ja sinulla on hyvä maku ja silmä kaikkeen tekemiseesi 🙂 Todella kivasti järjestetty olohuone. Suosikkini on 2!

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos, ihanasti sanottu <3 Kiva kun kommentoit, arvostan sitä 🙂

 • Salla
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  1 vaikka 3 vaihtoehto on myös nerokas! Kiva postaus (:

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiva kuulla jos oli mieleen 🙂

 • Riian
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  3! Tästä innostuneena poikkiksen kanssa katsottiin että sama sohva voisi olla meillekin sopiva vaikka melkein päädyttiin toiseen! Kiitos inspiroivast blogista. Sisustusjuttuja lisää =)

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos, ihana kuulla ja sisustusjuttuja on varmasti nyt tulossa, kun ollaan vauhtiinkin päästy kunnolla 🙂 

   Tämä sohva on kyllä ihan huippu juurikin sen monikäyttöisyyden puolesta. Sopii varmasti melkein mihin tahansa asuntoon!

 • Balibali
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heippa Julia! Olen lähdössä keväällä Balille mieheni kanssa ja muistelin, että olet sinne aika paljon reissannut? Olisko mahdollisuutta saada kattavaa postausta Balista mm. hotelliden,eri kohteiden ja tekemisien osalta? Tiedän muutaman muunkin, jotka sinne reissua suunnittelevat, ja varmasti tulee myös muille tarpeen postaus 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Hei, voi ei! Pahoittelut, huomasin vasta nyt, ettei kirjoittamani vastaus sinulle koskaan tullutkaan julki höh! 🙁 

   Joka tapauksessa, kirjoittelin aiemmin, että tekisin mielelläni Balipostauksen, mutta en ole varma olisiko se kovin ajan hermoilla, nimittäin siitä on jo muutamia vuosia kun viimeksi saarella vierailin. Tagin ”Bali” takaa kuitenkin löytyy lähes kaikki mitä voisin sieltä sanoa, joten niitä voi käydä lueskelemsaas jos yhtään auttaa 🙂 

   http://www.cosmopolitan.fi/blogit/julia-toivola/avainsana/1802/2378

   P.s ihanaa matkaa teille! Kumpa minäkin pääsisin taas pian! 

 • Eija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mistä olet ostanut maton? Se on myös hyvännäköinen ja sopii kokonaisuuteen.

 • Karo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei! Oon tuijottanut näitä kuvia pienen ikuisuuden ja mun on jotenkin vaikea hahmottaa tuota kulmasohvan kokonaisuutta. Onko niin, että ikkunan puoleisella sivulla ei ole ns ”selkäosaa”, eli olette vain laittaneet siihen tyynyjä selkämykseksi? Mikäli näin, olen ymmärtänyt kokonaisuuden oikein… 😀 Haastavaa… 

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juurikin näin 😀 Tai siis ikkunan alla tuossa keskellä ei ole selkänojaa, mutta sitä ei edes huomaa kun tyyny nojaa seinää vasten. Pitäisi varmaan siihen joskus vielä selkänoja osa ostaa, mutta ei ole vielä tarvittu 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei, ihana tuo iso kaktus! Oletko saanut sen pysymään hengissä?

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Olen ihme ja kumma kyllä 😀 En juurikaan koskaan kastele sitä 🙂

Post A Comment