TUOKSUN TUOMIA MUISTOJA

Kaupallinen yhteistyö Nivea*

 

Tiesittekö, että ihminen voi tunnistaa yli kymmenen tuhatta tuoksua? Pienestä pitäen opimme haistamaan erilaisia tuoksua ja niihin alkaa pikkuhiljaa sitoutua muistoja.

Muistatteko miltä mummonne luona tuoksuu?
Millainen on teidän mökin saunatuoksu?
Äitinne lempi hajuvesi?
Kuinka paljon muistoja rappukäytävään leijaileva pullantuoksu herättää?

Jos oikein miettii, voi miltei aistia tuoksut nenässään. Kokeilkaa vaikka 🙂

 

Olen aina helpommin muistanut tuoksuja, kuin esim kuvia ja tungenkin nenäni usein vähän kaikkialle. Ravintolassa nostan lautasen nenän eteen ennen ruokailua – on ihana haistaa ruuassa käytetyt yrtit vaikka niitä ei silmällä annoksessa heti näkisikään. Kosmetiikkaosastolla pitää aina tuoksutella monia purnukoita ennen ostopäätöstä ja jopa vaatteita haistella.

Tuoksut tuovat mieleen muistoja, ne kohottavat mielialaa, rentouttavat. Tuoksut ovat tärkeitä ja  siksi pidänkin erityisesti siitä, miten NIVEA keskittyy uudessa vartalonhoitosarjassaan kuluttajien mieltymysten mukaan tarkasti valittuihin tuoksuihin ja öljyihin. NIVEA Body Oil in Lotion -tuotesarjan vanilja, kirsikankukka ja ruusu hemmottelevat aisteja samalla kun öljyt yhdistettynä kosteusvoiteeseen ravitsevat ihoa. Tuotesarjaan on valittu tuoksut tarkasti niin, että ne sopivat tuotteissa käytettävien öljyjen ominaistuoksuihin. Vanilja & manteliöljy, kirsikankukka & jojobaöljy sekä ruusu & arganöljy, mistä suosikikseni nousi rennon pehmeä Vanilja.

Aromaterapiassa vaniljan tuoksun uskotaan auttavan mm. Makeanhimoon, stressiin, unettomuuteen ja se nostattaa myös lempeä.
Siinä missä ruusu nostattaa myös lempiä ja auttaa stressiä, hillitsee se kuulemma myös vihantunnetta. Jos vihaisena lasken itselleni ruusukylvyn, juon ruusuvettä ja suihkuttelen ruusuntuoksuista hajuvettä olisinko edelleen raivoissani?

 

 

Varsinkin kesällä ihoni ollessa auringosta kuiva, en pärjää ilman vartalovoiteita. Talvella taas kylmyys kuivattaa ja myös urheilun jälkeen suihkussa ravaaminen ja erityisesti uinnin jälkeen ihoni huuhtaa manteliöljyjä ravitsemaan pintakuivuutta. Nivea kulkee treenikassissa mukana ja saa pukukopin tuoksumaan aina ihanalta <3

 

Mikä on sinun ominaistuoksusi?
Vastaamalla tähän kyselyyn, voitte voittaa hemmottelulahjakortin 🙂

 

Photos: Mona Salminen

Tags:
5 Comments
 • Kesä
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi kauniita ja tyylikkäitä kuvia! ps. lautanen oli kirjoitettu varmaan väärin. 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos <3 ja kiitos korjauksesta, lautanen oli tosiaan kirjoitettu ihan vinksinvonksin 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mistä on tuo kaunis simppeli uimapuku? 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Espritiltä 🙂 Mutta jo tosin reippaasti yli vuoden vanha 🙁

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kannattaa lähteä Norjaan roadtripille. Esim Tromsa on upea paikka kesällä ja siitä kun lähteen etelään päin niin Lofootit. Koko Norja on itsessään nähtävyys niin sinne ehdottomasti jos aikaa on.

Post A Comment