SELLULIITTI – sitä löytyy myös minulta

Postaus toteutettu yhteistyössä Hoitola Kurvilan kanssa*

 

Muistan kun ensimmäisen kerran havaitsin pakaroissani muhkuroita.
Mistä ne tuli? Ehkä se on ikä, ehkä pitäisi tehdä enemmän pakaralihaksia, onkohan ruokavaliossa liikaa herkkuja? Asia on varmasti korjattavissa.

No eipä ollut. Tästä on jo vuosia, eikä minulla ollut aavistustakaan mitä selluliitti todellisuudessa edes oli, tiesin vain että se tuntui olevan naisille kirosana ja että sellaista ei muka saisi olla. Olinpa hölmö!
Pakaralihaksia tehtiin, ruokavaliokin pysyi suht terveellisenä, mutta muhkuroita vain lisääntyi. Ja lisääntyi.  

Olen aina ollut hoikka ja urheillut, joten aluksi en ihan tajunnut miksi takapuoleni näytti pullataikinalta johon jauhot eivät ole sekoittuneet kunnolla. Aloin olla tietoinen missä valossa ja asennoissa selluliitti tuli näkyviin rannalla ja kuvissa. Viskasin jopa piukimmat farkkushortsit kirpparikasseihin ja välttelin minihameita. En todellakaan olisi luullut olevani se tyyppi joka antaisi vähääkään jonkun selluliitin haitata minua. Miksi asia niin vaivasi minua? Mistä ihmeestä selluliitti tulee, onko se paha asia ja onko oikeasti sen pois saamiseksi olemassa mitään keinoja?
Googlettelin tuloksetta. Erilaisia hoitoja oli pilvin pimein, mutta niin oli myös palautetta näistä hoidoista. Toimisiko oikeasti mikään? Olisiko sillä edes väliä? Onko turhaa testata kalliita hoitoja. Annoin asian olla.

Kunnes ystäväni kehui erästä paikkaa missä oli käynyt selluliittihoidossa. Hoitola Kurvila. Paikan omistaja Nina Lätti tuntui erittäin paljon asialle omistautuneelta (Kurvila on ollut jo lähes 30 vuotta toimimassa selluliitin poistamiseksi ja Nina on tuon hoitokonseptin kehittäjä). Laitoin  meiliä ja varasin ajan ilmaiseen 30 minuutin näytehoitoon.

Kun ensimmäisen kerran astuin hoitolaan jännitti. Hoitola sijaitsee Leppävaarassa nostalgisessa kauppakeskus Galleriassa. Kurvila ei ollut tyypillinen kauneussalonki, vaan rehellinen selluliittihoitola asiaa yhtään kaunistelematta. Pukuhuoneessa riisut itsesi alusvaatteisillesi ja astelet ujona Ninan eteen. 

Jos joku, niin tää tyyppi on varmasti nähnyt paljon pakaroita, mietin, kun heitin kylpytakin penkille ja kuulin tuomioni omasta selluliittitilanteesta.
Turhaa jännitin. Vaikka selluliittituomio oli, että kolmannen asteen selluliittia on molemmissa jaloissa, oli ensimmäinen käynti todella positiivinen ja hoitopöydällä oli helppo olla.

 

Esimerkkikuva siitä miten filttereillä, asennolla, oikeilla kulmilla, sekä valoilla ja varjoilla saa paljon ”piiloteltua”.

 

 

Sain kuulla kaiken selluliitista.
Tiesittekö, että selluliitti on hormonitoiminnasta johtuvaa sidekudoksen veltostumista ja naisilla tämä sidekudos veltostuu enemmän, koska kuukautisten aikana keho valmistautuu mahdolliseen raskauteen venymällä. Faktahan on siis se, että joka vuosi olemme yhä vanhempia, ja vanhetessa sidekudokset löystyvät. Joka kuukausi meillä on kuukautiset, jotka veltostuttavat sidekudosta, uhkimme ja puhkimme salilla kuinka paljon tahansa.
Tämä on myös se syy, miksi miehillä ei ole yhtälailla selluliittia kuin naisilla. 

Kun monta vuotta venytään, ei siitä ihan lopullisesti koskaan takaisin palauduta. Normaalisti kehon omat lihaspumput saavat lymfasuonissa virtauksen aikaiseksi, mutta sidekudoksen antaessa periksi, pumpun teho lakkaa; näin sekä nesteet että kuona-aineet alkavat kerääntyä ja kun rasvasolut vielä turpoavat huonon aineenvaihdunnan seurauksena, selluliitin muodostuminen tiettyihin paikkoihin on jo hyvällä mallilla.

 

 

Hoito ei sattunut ollenkaan lähinnä tuntui rentouttavalta ja välillä kutittelevalta. Minulle tehdyssä hoidossa oli yhdistelmä lymfaa, kavitaatiota sekä ultraäänihoitoa.
Ninan kanssa oli mukava jutella. Tuntui kuin olisimme olleet vanhoja tuttuja. Puhuimme ammatistani ja Nina ehdotti yhteistyötä, mikä kuulosti minusta myös loistavalta idealta. Mitä enemmän olen lukenut ja kuullut selluliitista, olen halunnut kumota sen myytin, ettei sitä muka olisi suurimmalla osalla naisista. Selluliittia on myös hoikilla ja jopa urheilijoilla, eikä minua enää haittaa yhtään myöntää, että sitä löytyy runsaasti myös omista pakaroista.

Selluliitin lisäksi minulta löytyy myös raskausarpia. Monet ystäväpiirini tytöistä ovat nyt mielenkiinnosta käyneet testaamassa hoitoa Kurvilassa ja joillain on näkynyt heti hyvin tuloksia. Itselläni selluliitti tuntui olevan paljon tiukemmassa ja vaati lukuisia hoitokertoja. Paikat olivat ihan tukossa. Vaikka selluliittia lähtikin hoidossa, raskausarpien takia iho näyttää pakaroissa edelleen hieman epätasaiselta. Näyttäkööt, se on ihan ok. Säännölliset käynnit Kurvilassa saivat minut myös miettimään, että miksi juuri minulla on selluliittia mutta esim. Isosiskollani eikä edes äidilläni ole yhtälailla? Minulta meinasi tippua silmät päästä kun olimme perhelomalla Kanadassa ja minulle valkeni että olen perheemme ainoa kunnon muhkurapakara 😀 

Useimmiten kun perintötekijät ja elämäntavat vaikuttavat siihen, kuinka aikaisin selluliittia näkyy. Olin ymmälläni – mistä voin ”syyttää” omia muhkuroitani jos urheilen, syön terveellisesti, eikä perintötekijöihinkään ole tässä tilanteessa katsomista. Onko se istumatyö, liian vähäinen vedenjuonti, aineenvaihdunta?
Ninan kanssa mietimme voisiko osasyy olla siinä että en ole palutunut treeneistäni kunnolla. Jos vedän kunnon maitohappotreenin niin sehän voi jopa joissain tapauksissa pahentaa tilannetta. Lihakset on palauteltava huolella, jotta kudos ei happamoidu lisää nimittäin selluliitti on jo lähtökohtaisesti itse hapanta kudosta.

 

Raskausarvetkin ovat hyvin yleisiä, eikä mielestäni edes yhtään pahannäköisiä. Niitä nyt vain on. Mielestäni on hyvin virkistävää, että moni verkkokauppa on ottanut käytännökseen, olla photoshoppaamatta mallien raskausarpia pois. Pitäisi itsekin useammin vain rohkeasti näyttää niitä kuvia, missä ne ovat näkyvillä eikä valita aina tänne niitä parhaimpia kiiltokuvia.

 

 

Palautuminen on siis tärkeää ja pakko myöntää, että olen lintsannut tällä saralla. Voiko olla mahdollista, että olen treenannut itselleni lisää selluliittia? Tiedä sitten mikä oli lopullinen syy, tämä Selluliitti-Scherlockin laski jo suurennuslasinsa pois pakarasta. Olen tullut jo aikoja sitten siihen tulokseen, ettei asiasta todellakaan kannata stressata (stressikin kun kuulemma lisää selluliittia). Selluliitti on hyvinkin normaalia ja sitä saakin olla. Tarkoitus ei ole tällä postauksella kehoittaa ihmisiä  hankkiutumaan heti eroon selluliitista. Päin vastoin, haluan tuoda esille, että sitä on suurimmalla osasta naisia. Sitä on myös minulla eikä se ole mikään häpeilyn asia.
Jos kuitenkin hoito on jo ollut pitkään mielessä, niin tässä on kehuja saanut hoitola. Ei siitä selluliitista tarvitse kokonaan eroon päästä, mutta jotkut kokevat että on hyvä laittaa kuona-aineet liikkumaan tukkoutuneissa putkistoissa ja sitä kautta on sitten itsellään parempi olla.

Itsekin olen iloinen, että olen päässyt hieman jyvälle asiasta ja kävin hoidossa avittamassa sidekudoskerroksen tulehdusta ja tukkeutuneiden solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Koin hoidon enemmänkin kehon huoltona. Nyt veri kiertää paremmin ja jalat tuntuvat kevyemmiltä. Nyt kun tiedän mitä selluliitti oikeasti on, on helpompi myös pitää huolta omasta kehosta.

 

Tämä tarkoittaa:

 • Hieman hellempää treeniä
 • Kunnon palutumista ja venyttelyä
 • Syön puhdasta, ravinnerikasta ruokaa säännöllisesti
 • Käyn ylläpitävissä hoidoissa Kurvilassa
 • Vähemmän stressiä, enemmän laadukasta unta
 • Vältän passivisena oloa ja liikaa istumista
 • Vältän kireitä housuja. Olen aina inhonnut pillifarkkuja ja nyt kun tiedän niiden häritsevät ongelma-alueiden verenkiertoa (varsinkin istuma-asennossa) voin hyvillä mielin hengailla löysissä ja mukavissa housuissa.
 • Juon todella paljon vettä. Joka päivä. 2-3 litraa on hyvä.
  Hoidon jälkeen vesi on todella tärkeää, nimittäin lymfaneste on jo valmiiksi proteiinipitoinen joten kun jotain irrotetaan kudoksista ja se siirtyy lymfanesteen joukkoon, paksuuntuu neste ja muuttuu hankalakulkuiseksi ilman vedellä tehtävää laimennusta.

 

 


ALENNUS

Mainitsemalla nimeni Julia Toivola, saat valitsemastasi hoidosta alennusta -20%
(Alennus voimassa tämän vuoden loppuun).

Ajan voit varata soittamalla numeroon
Nina Lätti
puh: 09 – 541 7270
Tai laittamalla sähköpostia Kurvilan sivuilta täältä.

Tulkaa ihmeessä kertomaan jos käytte hoidossa, olisi kiva kuulla teidän kokemuksia 🙂

Tags:
23 Comments
 • Nainen__
  Posted at 19:13h, 07 marraskuun Vastaa

  Nyt järkeä hei kehiin! 🙂 Selluliitti ja raskausarvet ovat täysin normaali ilmiö. Olen myös taistellut erityisesti arpia vastaan mutta olen oppinut hyväksymään ne osana muuttuvaa kehoani. Hoidan ihoani ja ylläpidän kauneuttani liikkuamalla ja syömällä mutta ens suosittele kenellekään mitään hoitoja. Erityisesti jos ei ole mikään teini enää, miten olisi hyväksyä oma kroppa sellaisena kuin se on? 🙂 Tästä tulee mieleen ihan ajatus että mitä esim. Alexa ja Linda sanoisivat tästä aiheesta podcastissa. Siellä on puhuttu avoimesti mm. kehonkuvasta ja siitä että voi hyväksyä itsensä tavoittelematta täydellisyyttä. Voin kuvitella heidän sanpvan että joo selluliittia on mitä sitten! Eli siis hyvällä itsetunnolla mennään pitkälle. 🙂 Ei missään nimessä kannata tuhlata rahojaan kalliisin hoitoihin. Mitä hoitoja sitten tarvitsetkaan kun me kaikki vanhenemme jos pienistä muhkuroista tekee jo näin ison ongelman..? Missä on body positivity? Musta vika löytyy krovien välistä eikä sieltä tapuolesta. 🙂 Toivon kaikille enemmän itsehyväksyntää ja samalla muiden hyväksyntää <3

 • julia
  Posted at 20:51h, 07 marraskuun Vastaa

  Hei 🙂 Voi ei nyt ehkä käsitit postauksen vähän väärin, en missään nimessä tarkoita ettenkö hyväksyisi selluliittia. Päinvastoin! Tällä postauksella halusin tuoda esille, että se on täysin ok ja normaalia.
  Itse olen nykyään täysin sinut asian kanssa, mutta oli mielestäni mielenkiintoista hoitoa myös testata ja saada verenkierto kulkemaan taas kunnolla. Ehdottomasti body positivity kunniaan <3

  • Nainen__
   Posted at 21:48h, 07 marraskuun Vastaa

   Ahaa. Mun mielestä sanat ja teot ei sitten kohtaa. Miksi mainostaa tuotetta jos selluliitti on ok? Kuulosti kovin tuskaiselta jotkut kohdat teksitssäsi niin en oikein uskonut että sellulitti olisi ok, ennemminkin vain että tuotteen mainostus oli puettu ”positiivisempaan” mutoon. 🙂

   • julia
    Posted at 22:51h, 07 marraskuun Vastaa

    Hei 🙂 Kopsaan saman viestin tähän, minkä kirjoitin tuohon aiempaan kommenttiin 🙂
    Eli siis ymmärrän täysin, että voi tuntua jollekin ristiriitaiselta. Itse näen asian niin, että selluliitti on ok eikä sitä pidä häpeillä, mutta se on myös ihon sidekudoskerroksen tulehdusta. Selluliitti ei ole aina pelkästään rasvaa, vaan se saattaa koostua myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muodostunut rasvaksi jo ”tukkeutuneille” alueille, eli tietyissä tapauksissa on myös keholle hyväksi avittaa tukkeutuneiden solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia.
    Ei mitään vakavaa, mutta hoidetaan sitä muitakin kehon ja varsinkin kasvojen alueita erilaisilla hoidoilla vaikka ihan tyytyväinen niihin olisikin 🙂 Halusin tuoda vain omia ajatuksia asiasta julki ja samalla kertoa että olen käynyt näissä hoidoissa ja siitä mielipiteitä. 🙂

 • Venla
  Posted at 22:04h, 07 marraskuun Vastaa

  Kiitos rehellisistä kuvista ! 🙂 Harva nainen tosiaan selluliitilta täysin välttyy, mutta silti jotenkin ”lohdullista” tällainen ns virtuaalinen vertaistuki, koska some on niin siloteltua jne jne jne.. 😀
  Ja juu eiköhän meillä jokaisella ole toisinaan isompiakin murheita kuin muhkuraiset pakarat, mutta ei kai se sitä tarkoita, etteikö tästäkin aiheesta olisi kiinnostavaa lukea ihan samalla tavalla kuin esim. muustakin ihonhoidosta.

  Ihanaa marraskuuta sulle Julia, aina kiva lukea sun postaukset ! 🙂

  • julia
   Posted at 22:49h, 07 marraskuun Vastaa

   Kiitos kommentista ☺️ Täysin samoilla linjoilla ollaan, ihana kuulla että osasit ottaa tämän tekstin tältä kantilta 🙂
   Ihanaa marraskuuta myös sinne ❤️

 • Oona
  Posted at 22:07h, 07 marraskuun Vastaa

  Ihanaa, että toit julki myös näitä realistisempia kuvia! Valitettavasti täytyy sanoa, että mullakin jäi vähän ristiriitaiset fiilikset tästä. En missään nimessä tyrmää näitä hoitoja ja mahdollisuuden tullessa eteen voisin itsekin kokeilla, jotenkin sen sisällyttäminen samaan tekstiin kehon hyväksymisen kanssa ei vain oikein toiminut.

  • julia
   Posted at 22:47h, 07 marraskuun Vastaa

   Hei, kiva kun laitoit kommenttia 🙂 Ymmärrän täysin, että voi tuntua jollekin ristiriitaiselta. Itse näen asian niin, että selluliitti on ok eikä sitä pidä häpeillä, mutta se on myös ihon sidekudoskerroksen tulehdusta. Selluliitti ei ole aina pelkästään rasvaa, vaan se saattaa koostua myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muodostunut rasvaksi jo ”tukkeutuneille” alueille, eli tietyissä tapauksissa on myös keholle hyväksi avittaa tukkeutuneiden solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia.
   Ei mitään vakavaa, mutta hoidetaan sitä muitakin kehon ja varsinkin kasvojen alueita erilaisilla hoidoilla vaikka ihan tyytyväinen niihin olisikin 🙂 Halusin tuoda vain oman mielipiteeni ja ajatukseni asiasta julki ja samalla kertoa että olen käynyt näissä hoidoissa 🙂

 • Marra
  Posted at 08:57h, 08 marraskuun Vastaa

  Ei kai tätä nyt niin ristiriitaisena tarvitse nähdä. Onhan treenaaminenkin ok, vaikka hyväksyisi itsensä ilman sixpackia. Tai on ok käydä kampaajalla vaihtamassa tukan väriä ja mallia, vaikka hyväksyisi itsensä täysin sillä vanhallakin fledalla. Tai suonikohjujen hoito, silloinkin kun ne ovat lähinnä kosmeettinen haitta, eikä terveyshaitta. Ei kai se selluliitti ole sen kummempi asia, kuin muutkaan.

  • julia
   Posted at 09:11h, 08 marraskuun Vastaa

   KIITOS juurikin näin 🙌🏻 Selluliitti tuntuu olevan edelleen monille se kirosana – miksi asiasta ei saisi keskustella ihan yhtälailla kuin niistä suonikohjuista 😅

   • Vierailija
    Posted at 11:20h, 08 marraskuun Vastaa

    Niin no otsikonkin perusteella se on nimenomaan Julialle kirosana 😅 ”Minullakin on selluliittia” antaa negatiivisen kaiun. Jos otsikko on ”Minulla on selluliittia” se on täysin neutraali. Selluliiti on vähän eri asia kuin hiukset ym. yllä olevat sitä ei värjätä toisen väriseksi se koetaan usein niin negatiivisena että siitä halutaan kokonaan eroon. Kukaan ei ole sanonut tääklä että asiasta ei saisi keskustella. Miksi väität niin? Päinvastoin! Ehkä asenne oli vain jäänyt tässä tekstissä jonnekin ysärille.

    • julia
     Posted at 13:24h, 08 marraskuun Vastaa

     😂 ei se ole minulle kirosana 🙂
     Tämä postaus jakaa selvästi mielipiteitä, kiva kun kommentoit ☺️

 • Elina
  Posted at 10:24h, 08 marraskuun Vastaa

  Kiitos tästä ja varsinkin realististista kuvista. Uskon että ainakin nuoremmalla lukijakunnalle on tärkeää näyttää mitä siloteltujen kuvien takana on. Itse sain tästä paljon uutta tietoa joka auttaa hyväksymään myös omat muhkurani paremmin. Hoitoyhteistyö on vaan mukava bonari kylkeen, halusi tuon alekoodin käyttää tai ei. 🙂

  • julia
   Posted at 13:28h, 08 marraskuun Vastaa

   Ihana kuulla ☺️😘 Mielestäni on kiva että selluliiteista ylipäätänsä keskustellaan. Kiitos paljon palautteesta 😊

 • Eeeem
  Posted at 10:27h, 08 marraskuun Vastaa

  Heippa, mitähän tämä hoito maksaa? En löytänyt sivuilta mitään hinnastoa…

  • julia
   Posted at 13:25h, 08 marraskuun Vastaa

   Riippuu ihan hoidosta 🙂 tuo minulle tehty hoito jossa hoidetaan jalat sekä pakarat on 250€

   • Jekku
    Posted at 17:41h, 10 marraskuun Vastaa

    Per kerra, niinkö? Ja kävit kuinka monta kertaa?

 • Sonja
  Posted at 18:53h, 08 marraskuun Vastaa

  Hei Julia! Erittäin hyvä kirjoitus,itse en ymmärtänyt tätä mitenkään ristiriitaisena..😄 päinvastoin esimerkillistä kertoa siitä että lähes kaikilla tätä on ikään ja elämäntapoihin katsomatta ja kukapa meistä ei haluaisi että selluliittia olisi kuitenkin vähemmän, kiitos!😊

 • Helena
  Posted at 20:29h, 08 marraskuun Vastaa

  Hei!
  Kiitos kivasta artikkelista ja kuvista. On jotenkin vapauttavaa nähdä, että sinun mallisellakin naisella (sirot, kauniit jalat ylhäältä alas) on selluliittiä.
  En tajua miten artikkeli voidaan tulkita negatiiviseksi? Kävi selväksi, että olet sinut asian kanssa, selluliittiä nyt vain on, mutta kuka sitä rakastaisi tai ei haluaisi vähentää jos siihen on mahdollisuus?

  Minulla on reisissä kunnolla selluliittiä, mutta ei se menoa haittaa ja ihan hyvä on kroppa kaikin puolin. Sen sanoen, ilman muuta haluaisin päästä eroon selluliitistä jos se ei ole kovin vaivalloista😊.

 • Tiina
  Posted at 08:39h, 09 marraskuun Vastaa

  Täysin samoilla linjoilla Sonjan ja Helenan kanssa. En näe kirjoitusta lainkaan negatiivisena tai ristiriitaisena. Hyvä ja jopa vastuullinen kirjoitus! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 14:39h, 09 marraskuun Vastaa

  Mulla on todella paljon selluliittia pepussa, siis oikeasti, sitä ei ikinä uskoisi päällepäin, koska osaan kyllä pukeutua niin ettei siitä näy merkkiäkään 😀 Olen pitkään hävennyt asiaa ja rehellisesti oon vieläkin tän asian kanssa aika epävarma. Mulla kun ei ole kyse mistään hieman tietyssä asennossa/valossa erottuvasta selluliitista vaan aivan kunnon pullataikinasta. Muualta taas olen aika sporttisen näköinen, joten en koe että tää johtuisi siitäkään että huolehtisin itsestäni huonosti, varsinkin kun tilanne on ollut tällainen aikalailla aina (mitä nyt pahentunut iän myötä..).

  En tiedä miksi avaudun tänne, mutta mua jotenkin helpotti että jopa sunlaisella mun silmiin aika täydellisen kauniilla tyypillä on selluliittia! Enkä tarkoita tätä mitenkään niin että toivoisin että sussa on joku vika että voisin tuntea itseni suhun verrattuna vähemmän huonoksi, vaan että tulee enemmän se fiilis että ok, tää on ihan inhimillistä, sitä selluliittia nyt vaan voi olla vaikka miten huolehtisi itsestään. Toivottavasti saat tästä ajatuksesta kiinni 🙂

  Meinasin kirjoittaa että rohkea postaus (ja okei kyllä se omalla tavallaan rohkea onkin), mutta toivon että rohkean sijaan omien ”epätäydellisyyksien” näyttäminen voisi olla enemmänkin normaalia. Sä ainakin omalta osaltasi viet asioita siihen suuntaan!

  Oot upea sisäisesti ja ulkoisesti <3 Hirveästi en edes jaksa nykyään blogeja seurata (ennen luin päivittäin), mutta sun blogia käyn aina edelleen välillä vilkuilemassa ja nyt taas muistin miksi. 🙂

  Tulipa melkoinen romaani, nyt päätän tän kilometrikommentin 😀

  Terv. Sisar Pullataikina

  • julia
   Posted at 07:15h, 10 marraskuun Vastaa

   Hei ihana 😊❤️ Olipa kiva kun kommentoit ja oikein hyvin sain ajatuksestasi kiinni. Itseänikin helpotti aikoinaan kuulla ja huomata että sitä muhkuraisempaa pullataikinaa löytyy myös niiltä mun urheilullisimmilta kavereilta ja jopa fitnesskisaajilta ja mallilta. Mitä enemmän muhkurat on peitossa eikä niistä puhuta niin tottakai sitä enemmän kelaa niitä omiaan vähän siltä kantilta että miksi hitossa ne on siellä pakarassa on vähän epävarma. Asiasta voisi mielestäni paljon enemmän puhua joten kiitos myös sinullekin nyt että kerroit oman tarinasi 🙂 Uskon, että auttaa monia myös ihan vain lukea näitä kommentteja ☺️

   Ihana kilometrikommentti siis, iso kiitos tästä Sisar Pullataikina 😂❤️

 • Hartsu
  Posted at 01:48h, 11 marraskuun Vastaa

  Kiva kun laitoit realistisiakin kuvia. Kyllä se vaan jotenkin auttaa aina hyväksymään omatkin sellut kun näkee että niitä on muillakin. Joskus sokaistuu somelle ja aattelee että on ainut. Kukapa niitä ei haluaisi vähemmäksi mutta eipä ne nyt niin maailmanloppu ole😊

Post A Comment