PUHELIMEN VAIHTO – sain taikasauvan ja parempia kuvia

Kaupallisessa yhteistyössä Samsungin ja Indieplacen kanssa.

 

Akku loppuu tunnissa, laukun vakiovarusteena on laturi tai powerbank – ehkä jopa molemmat. Puhelimella otetut kuvat ovat sumeita, pyyhit linssiä mutta se ei auta. Näyttö sekoilee, ääni ei kuulu soittaessa. Turhauttaa – varsinkin tällaista, jolle älypuhelin on työväline ja sen toimivuus iso osa työarkea. 

Edessä oli se väistämätön, eli uuden puhelimen hankinta ja samalla sitä seuraava kysymys. Pysynkö vanhassa, vai kokeilenko uutta? Uuden opettelu samalla pelottaa, että kiinnostaa. Olenhan silmä kovana tarkkaillut millaisia herkkuja on niissä ihan uusimmissa malleissa.
Mäkin haluun kokeilla noita cooleja juttuja!

Yhteistyössä Samsungin kanssa otin sitten haasteen vastaan ja aloin testailemaan heidän todella paljon kehuttua uutta Samsung Galaxy Note10+ puhelinta. Uskokaa tai älkää, tuntui kuin minulla olisi ollut kokonaan uusi hightech-minimaailma yhtäkkiä kourassa. Teen nykyään niin paljon töitä puhelimella, että erityisesti Noten mukana tuleva älykynä S Pen on aiheuttanut riemukirkaisuja. Tästä taikasauvasta on ollut suuri apu kuvanmuokkauksessa ja kuvaustilanteissa, se nimittäin toimii myös etälaukaisimena! Myös puhelimen 6,8-näyttö on tuntunut tällaiselle monta tuntia puhelintaan napittavalle tyypille ihanalta. Vähemmän silmien siristelyä, enemmän työskentelypintaa!

Tämän kaiken lisäksi olen testannut myös Galaxy perheeseen kuuluvia herkullisia laitepareja: Galaxy Watch Active 2 – älykelloa ja langattomia Galaxy Budseja.

 


Viime viikot ovat siis menneet ihmetellessä, opetellessa uutta ja erityisesti ihastellessa uusia toimintoja. Tässä muutamia huomioita. 

Tietojen siirto – ei se ollutkaan niin vaikeaa
Samsungin Smart Switchin kautta pääsi siirtämään yhteystiedot, kalenterit, videot, musiikit, kuvat ym. vanhasta puhelimesta uuteen langattomasti vain muutamalla painalluksella. Saat itse valita mitä haluat siirtää, mutta muista, jos haluat siirtää ihan kaiken ja vanha puhelimesi on yhtä täynnä kuin minun, ei siirto tapahdu ihan sekunneissa.

 

Uusi parempi kamera – ei tässä kohta enää järkkäriä edes tarvita
Siinä missä ennen kotona hyvän ruoka-annoksen kuvaaminen blogiin on usein jäänyt siihen, että en jaksa alkaa virittämään valoja ja vaihtelemaan kamerani runkoon objektiiveja, onkin vaihtunut siihen, että pystyn nappaamaan ruokakuvat näppärsti puhelimella. Tuosta noin vain naps. Pimeässä keittiössä pelkän kattolampun valon avulla. Nyt ymmärrän miksi sanotaan, että tässä olisi yksi markkinoiden parhaista kännykkäkameroista.
Valittavana on ultralaajakulmakamera, eli todella laajaa zoomia. On taustan sumennosta, manuaaliasetuksia, joissa voi jo kuvaustilanteessa säätää värikylläisyyttä ja kontrastia (ah!)
Voit jopa poistaa taustan kaikki värit, niin että vain kohde on värikäs. Lisäksi nämä toiminnot ovat valittavissa myös videokuvassa. Saat siis bokeh-effektin myös videoon ja mikä parasta – tässä puhelimessa on ihan mieletön tärinänesto. Kuva ei heilu vaikka kuvaisin teille videota porrastreeniä juostessa. Lisäksi puhelin tallentaa 4K-tarkkuuden kuvaa 60 kuvan sekuntivauhdilla, eli laadukkaammankin filmin tekeminen onnistuu tällä laitteella.

 

 

S Pen -kynä – tai siis minulle se taikasauva
Tämä toiminto on helpottanut työtäni ihan älyttömästi. Kynä kun tosiaan toimii kaukolaukaisimena, ja sillä voi erilaisia eleitä tekemällä zoomata, vaihtaa etäältä kuvaustilaa (vaikka perus kuvatilasta, taustan sumennukseen).
Tunsin itseni ihan Harry Potteriksi kun opettelin kotona kynän kaukotoimintoja. Ympyräliikkeellä se zoomaa, sivunykäisyllä vaihtaa kuvaustilaa ja ylöspäin viuhtaisulla vaihtaa etukamerasta takakameraan. Välillä mietin, että jos sanon hokkus pokkus muuttuuko puhelin droneksi ja alkaa liidellä taivaalla?

Kynällä voi myös piirtää kuviin hauskoja juttuja ja ne itse sottaiset käsinkirjoitetut muistiinpanotkin sovellus osaa muuntaa tekstimuotoon ja tallentaa muistiinpanot useassa eri muodossa, kuten PDF:nä tai Word-tiedostona.
Ja ei, ei tarvitse pelätä kynän hukkaamista. S Pen on piilotettu puhelimen sisälle ja sen saa vedettyä esiin oikeasta alanurkasta.

Lue lisää Samsung Galaxy Note10+ puhelimesta täältä.

 

 

Uudet kuulokkeet – näillä voi puhua!
Täysin langattomat Samsung Galaxy Buds -in-ear-kuulokkeet sekä peittää ympäristön äänet, mutta halutessaan päästää ne myös läpi. Jos törmäät kaveriin lenkkipolulla, kytket vain päälle tilan, joka päästää läpi ympäristön äänet, niin sinun ei tarvitse riisua ollenkaan kuulokkeita korvista. Kuulokkeissa on myös mikrofonit, ja näillä Galaxy Budseilla voit puhua myös puheluja.
Jep. Tällaisia hightech nappeja ei olekaan ennen ollut mun korvissa. Lue lisää kuulokkeista täältä.

 

Älykello –  kertoo miten urheilla ja nukkua
Samsung Watch Active 2. Jes, vihdoinkin älykello kello sirolla muotoilulla. Tätä on saatavilla herkullisissa väreissä ja myönnetään, että ruuskultainen väri houkutteli, mutta olen kuitenkin tyytyväinen klassiseen mustaan. Tämä menee kaiken kanssa ja pysyykin ranteessani myös kuntosalin ulkopuolella.
Kello toimii urheilukellona, mutta lisäksi sillä voi seurata esimerkiksi unta, sykettä ja stressitasoa. Niin mielenkiintoista.

Lue lisää Samsun Watch Active2 -kellosta täältä.

 

 

Tässä vielä kuvapläjäys uuden puhelimeni kuvarullasta. Olen todella yllättynyt kuinka hyvin värit pääsevät esiin kuvissa ja miten yökuvauksenkin kuvat ovat teräviä ja värikkäitä.

Kuten sanoin; eihän tässä kohta tarvitse enää mitään järkkäriä kannella. 

Auringonlaskun värit

Ruokakuvat – ihanan tarkkoja!

Pimeässä otetut kuvat

Taustan sumennus -ja väriläikkä -tehosteiden testailua

Selfiekameran testailua

Ja zoomailua

 

Mitä mieltä? Onko jollain teistä myös Samsungin Galaxy Note käytössä? Oletteko tykänneet? 🙂

1 Comment
  • Tuula
    Posted at 12:17h, 11 joulukuun Vastaa

    Sama juttu näytön kanssa kävi muutama päivä minulle myös. iPhoneni puhelimen näyttö rupesi sekoilemaan ja kosketuskaan ei toiminut. Sain nopeasti huollossa vaihdettua näytön ja nyt toimii taas.

Post A Comment