POLTTAREIDEN KOHOKOHTIA

 

Olen ollut järjestämässä polttareita vasta kaksi kertaa elämässäni, mutta jollain ihmeen tuurilla kaikki on mennyt molemmilla kerroilla mielestäni niin nappiin, että tässähän pitäisi alkaa pistää jonkinlaista polttaritoimistoa! Tai sitten pysyttelen vain näissä polttaritekstien kirjoittamisessa, nimittäin oikeasti polttareiden onnistumisen syynä on ollut morsiamen ystäväporukka ja heittäytyminen. Ihmisethän sen tunnelman tekee, oli kuinka prameat puitteet tahansa. Illasta jää parhaat muistot kun juhlakansa on menossa täysillä mukana ja mehän muutama viikko sitten mentiin, kovaa ja korkealta.
Tässä postauksessa muutamia kohokohtia.

 

Yllättäminen
Morsian luuli menevänsä aamu-uinnille, mutta saikin autoa tallista ulos ajaessaan kolme naamarilla ja kuohuavalla skumppapullolla varustettua ystäväänsä hyppäämään porttikongiin auton esteeksi. Skumppa kuohui tuulilasiin ja morsiamen ilme oli täynnä yllätyksen ja kauhunsekaisia tunteita.
Tässä kohtaa jännitin ehkä eniten. Mitä jos morsiamen auto ei olekaan tallissa, mitä jos hän säikähtää ja ajaa meidän päälle? Parastahan oli seistä siinä kadulla kahdeksalta torstaiaamuna skumppa kainalossa ja naamari naamassa. Ohi kulkevat raksamiehet huutelivat että on tainnut tytöillä juhlat vähän venähtää, menkää nukkumaan. 

Hyppäsimme myös tietenkin ensin väärän auton eteen ja olimme poksauttaa kuohuvan jonkun keski-ikäisen mieskuskin tuulilasiin. Hän katsoi meitä päätään pudistellen ja ajoi pois – luultavasti miettien, että pitäisikö muuttaa kokonaan himputtiin tästä talosta. 

Viinimaistelu
Yllättämisen jälkeen morsian pakkasi, sai hotelliaamupalan, sekä meikit & hiukset kuntoon, jonka jälkeen lähdimme viinimaisteluun. Järkeilimme, että morsian olisi hyvä saada juhlatunnelmaan ennen kuin juhlat pamahtavat käyntiin jättiporukalla. Oli myös ihanaa ottaa sellainen rauhallinen hetki keskenämme ennen juhlien alkua.
Meille viinimaistelun piti eräs tuttumme, mutta katsoimme, että mm. St. George hotellissa on saatavilla kivan kuuloista viinimaistelua.

Partybus
Muut vieraat odottelivat bussissa kun savuimme. Olimme ohjeistaneet vieraita laittamaan tunnelman ja musat kattoon. Kaikki saivat myös kylmät snapsit ennen lähtöä ja automatka meni hujauksessa nauraessa ja lauleskellessa.

Puhelin pois
Otimme morsiamelta puhelimen pois koko viikonlopuksi ja vähän jännitimme mitä mieltä hän on asiasta. Turhaan, oli kuulemma parasta koko viikonlopussa kun sai olla ilman puhelinta ja keskittyä vieraisiin ja nauttimaan jokaisesta sekunnista.

Villa
Olimme vuokranneet Villa Stenbergin  yhdeksi yöksi. Meitä oli jopa 26 yöpyjää, joten tämä oli melkein ainoita villoja joita löysin mihin me kaikki mahduimme. Upeat tilat, piha ja palju. Myös hyvin varusteltu keittiö toimi kattamaan isommankin porukan.

Korttipakka & pilli
Viikonlopun viihdyttäjänä toimi morsiamen ja sulhasen kuvilla kustomoitu korttipakka. Tilasin sen täältä.
Jokaiseen korttiin oltiin kirjoitettu eri tehtäviä. Osa oli morsiamelle, osa vieraille. Nostimme aina yhden kortin tunnin välein ja puhalsimme sitä enne pilliin, jotta kaikki osasivat korttipakan ääreen kokoontua. Jokerikortit sai säästää ja niiden avulla morsian sai antaa itselleen epämieluisan tehtävän jollekin vieraista. Keksimme kaikki pakan tehtävät itse ja siellä oli kaikkea pilapuheluista, shottikortteihin. 

Private chef
Koska meitä oli niin paljon, päätimme palkata apukäsiä ruokapuolella. Kokki oli vielä mennyt villalle valmistelemaan ruokia etukäteen ja me pääsimme miltei heti valmiiseen pöytään.
Meillä oli tutun suosittelema kokkikaveri apuna, joka ei tietääkseni tee tällaisia keikkoja normaalisti, mutta katsoin, että netistä löytyy paljon vaihtoehtoja.
Oma kokki oli meistä jokaisen pennin arvoinen, ruoka oli mielettömän hyvää ja saimme itse keskittyä kokkailun sijaan juhlimiseen ja seurusteluun.

Strippari
Tämän suhteen olimme hieman skeptisiä, mutta herranjumala miten paljon me nauroimme stripparin vetäessä showta. Upea ammattitaito ja heittäytyminen esiintyjällä. Halusimmekin enemmän showta, ei niinkään eroottista tanssia 🙂
Olin pyytänyt palomiesasua ja kekkasimme laittaa villan kajareista youtubesta löytämämme aidon kuuloisen ”fire alarm” äänen päälle ennen esiintyjän tuloa. Morsian oli biisin soidessa juuri vessassa ja strippari kävikin sitten kolkuttamassa ovea ja pyysi morsianta pihalle odottamaan ”palohälytyksen sammumista”. 

 


Veneily

Seuraavana päivänä teimme villalla morsiusneitojen kanssa vieraille brunssin ennen kaupunkiin lähtöä. Kaikki saivat käydä kotonaan freesautumassa ja seuraava tapaaminen oli Iso Vasikkasaaressa. Me menimme saaareen tutun veneellä, jonne olime ostaneet kuohuvaa ja juustoja. Morsian sai taas pienen hengähdystuon ennen isoja juhlia. 

Gula Villan
En ole ollut ennen ollut täällä, mutta todella symppis paikka, joka toimi täydellisesti meidän kakkospäivän levottomalle huutonaurulle. Saimme olla omassa huoneessa pelaamassa korttipelejämme (pakka tietty kulki mukana seuraavanakin päivänä). Ruoka oli hyvää ja miljöö sopivan rento.

Privalautta
Koska meitä oli niin monta, tuli normi lauttalippua vain hieman kalliimmaksi vuokrata privalautta takaisin Helsinkiin. Lautalla oli kiska mistä sai ostaa juomia ja lauttamatkan ajan olimme järjestäneet erilaista ohjelmaa.
Lautta vuokrattiin JT-Lines kautta.

Terassikierros
Lautta vei meidät lähelle Löylyä ja siitä alkoikin meidän terassikierros. Näin isolle porukalle oli järkevämpää varata pöydät ja juomat etukäteen – mikä myös teki illasta sujuvamman ja piti vieraat yhdessä, kun ei tarvinnut jonottaa hakemaan juomia. Löylystä menimme Holidayhin ja enpä olisi voinut parempiä päätösbileitä polttareille keksiä. Täällä meininki oli aivan katossa ja likitulkoon koko meidän porukka tanssi pöydillä ja irrotteli ihan kunnolla. Oli ihanaa nähdä morsiamen tanssivan ja nauttivan täysiä.

Hotelli
Holidaysta kömmimme morsiusneitojen ja morsiamen kanssa St. George hotelliin, jonka spasta olimme vielä seuraavana päivänä varanneet morsiamelle vielä virkistävän kasvohoidon. Tämän jälkeen hän sai ryömiä kotiinsa parantelemaan haavojaan. 

Whatsapp-ryhmä
Meillä oli kaikkien vieraiden kesken oma whatsapp-ryhmä, joka myös hauskuutti meitä koko viikonlopun. Sinne ilmestyi mitä koomisimpia videoita ja kuvia ja oli myös kätevän infotyökalun lisäksi omalla tavallaan hauska tunnelman nostattaja. 

 

 

Tags:
7 Comments
 • Anskuuu
  Posted at 09:09h, 02 elokuun Vastaa

  Ihanan kuuloiset polttarit! Ois vielä kiva tietää vähän suurpiirteistä budjettia per nenä, koska se tietysti vaikuttaa aina siihen, kuinka isoa pystyy järkkäämään 😊

  • julia
   Posted at 11:35h, 07 elokuun Vastaa

   Meillä oli tosiaan aika monta osallistujaa, mikä auttoi kun pystyi jakamaan esim majoitus, sekä kuljetuskulut niin moneen osaan. Käytimme myös mahdollisimman paljon tuttujen apuja joka auttoi pitämään kulut maltillisina. Budjetti oli siinä n.200€ per nenä koko viikonlopun. Toki tähän päälle tuli vieraille maksettavaksi omat alkoholijuomat yms 🙂

 • Anna
  Posted at 19:19h, 03 elokuun Vastaa

  Oi! Kuulostaa ihanalta! Oliko teillä siis mitään teemaa? Mistä keksit kaikki tehtävät kortteihin? Oliko teillä eksien manaus? Onko sulla muita vinkkejä sille joka suunnittelee polttareita? Olitko tehnyt etukäteen spotifymusiikkilistat? ❤️❤️❤️

  • julia
   Posted at 11:32h, 07 elokuun Vastaa

   Meillä ei ollut mitään teemaa (paitsi että ekana päivänä villaan dresscode oli valkoinen). Tehtävät keksittiin kaasojen kanssa kolmistaan muutaman skumppapullon ääressä 😂
   Meillä oli hieman erityyppinen eksien manaus. Sellainen missä oli kolme tyhjää lasia ja jokaisen eksä edusti yhtä lasia ja siihen kaadettiin alkoholia eri kysymyksien kohdalla, sen mukaan mitä kukin eksä oli tehnyt huonoiten/parhaiten ja lopulta juotiin yhdellä huikalla sen eksän lasi, mikä oli eniten täynnä.(sori hieman huonosti selitetty).
   Etukäteen oltiin tehty myös spotifylista 🙂

   Ainut vinkki on kai, että tekee polttareista mahdollisimman morsiamen näköiset ja pitää monta kivaa palaveria kaasojen kanssa niitä suunnitellessa 🥰

 • Nimetön
  Posted at 15:20h, 13 elokuun Vastaa

  Hei, mistä on tuo ihanan näköinen valkoinen mekkosi, jossa on pienet napit?

  • julia
   Posted at 13:06h, 14 elokuun Vastaa

   Se on Zarasta, mutta jo muutaman vuoden vanha ☺️

 • Nimetön
  Posted at 21:01h, 04 helmikuun Vastaa

  Mahtava meininki ollut! Kaverini menee tänä vuonna lokakuussa häihin ja tarkoituksena on myös järjestää hänen unelma polttarit. Lisäksi kovassa etsinnässä on showtanssija. Olisiko sinulla antaa vinkkiä, mistä löysitte teidän juhliinne esiintyjän?

Post A Comment

Pages:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99,