KUN JÄRJESTIN POLTTARIT

 

Ehkä muistattekin, kun järjestin parhaalle ystävälleni Saaralle polttarit kesäkuun puolessa välissä? Saara tosiaan asustelee Etelä-Afrikassa ja on menossa naimisiin Kapkaupungissa, joten sain idean (vaadin) järjestään hänelle suomipolttarit täällä kotisuomessa.
Minulle oli alusta asti selvää mitä haluaisin polttareissa tehdä. Yksinkertaisesti, vain kaikkea sitä mitä Saara rakastaa ja ikävöi Suomessa. Sydänsilmäisen emojin lailla näin jo meidän yöpyvän Lapin igluissa, seikkailevan veneellä saaristossa, tanssivan Helsingin yössä, kirmailevan läpi suomen..
Jos olisin voinut, niin tälle tytölle olisin antanut revontuletkin polttariviikonlopukseen taivaalta, mutta valitettavasti yhden viikonlopun aikana ei ehdi tehdä kaikkea ja kahdentoista naisen paikalle saapuminen ja ohjelman miettiminen ei ollutkaan niin yksinkertaista. Onneksi sain paljon myös muilta kullanarvoista apua ja onnistuimme lopulta viettämään ihanan viikonlopun ensin mökillä ja sitten veneillen ja tanssien Helsingin yössä.

 

Tämä tulee olemaan hieman pitkä postaus (täynnä hymynaamoja ja sydämiä), mutta ajattelin, että olisi kivaa jakaa teille mitä teimme tuon viikonlopun aikana – ehkä joskus joku toinen polttarivastaava voisi saada tästä vaikka uusia ideoita.

 

Teema
Suomipolttarit saivat yllätys yllätys Suomi-teeman. Koska Saarasta tullee vaimo Etelä-Afrikkaan, leikkimielisesti emme halunneet hänen unohtavan "suomalaisia tapoja", jotka olivatkin läpi viikonlopun hänelle tehtäviä mitä suoritella.
Vaatetuksena vain sinivalkoisen sävyisiä kesämekkoja ja Saaralla molempina päivinä eri kukkaseppeleet päässä, mitkä olin erikseen tilannut kukkakaupasta. Rentoa, eikä mitään liian "noloa".

 

Mökki / Nuuksion taika
Vuokrasin Villada.fi kautta mitä suloisimman mökin järven rannalta Nuuksiosta. Halusin, että mökki on tunnelmallinen (Saara rakastaa mökkeilyä) eikä se saanut olla liian pitkän ajomatkan päässä keskustasta. Nuuksion taika oli mitä loistavin valinta. Mökissä oli kaikki puitteet ja vielä niin paljon ekstraa! Palju terassilla, suppilaudat, suloinen kesäkeittiö, ihana sauna ja paljon tilaa vieraille nukkua. Sisäkeittiöstä löytyi kaikki tarvittava ruuanlaittoon, mutta onneksi sattui hyvä sää ja saimme grillailla terassilla. Ruoka oli valittu niin, että Saara sai kaikki suomiherkkunsa. Uusia perunoita, kalaa, kesäsalaatteja. Jälkkäriksi korvapuusteja ja kuusijäätelöä (nam).

Vaikka luulin olleeni mökin vuokraamisessa kanssa ajoissa, olin jo joutua pulaan kun tuntui ettei mistään löytynyt meille sopivaa paikkaa, saatikka että sellainen olisi ollut vapaana. Onneksi Villadan pojat olivat superavuliaita ja kivoja. Katsoin, että heillä on mitä upeimpia kohteita myös ulkomailla. Villoja Kroatiassa, Balilla, Thaimaassa ym. Vinkkinä jos joku tarvitsee erilaisiin tilaisuuksiin tai lomalle majoitusta 🙂 

 

Tehtävät
Mökillä Saara sai tehtäväkseen mm.
Lämmittää puusaunan 
Tähän hän olisi halunnut käyttää apunaan ruokaöljyä, mutta saunavastaavan valvonnassa keino ei ollut sallittua 😀 Lopulta saatiin kuitenkin mitä loistavimmat löylyt ihan ilman apuja.
Marjastaa
Saara ei enää muistanut mikä on marjastuskauha ja saimmekin mitä parhaimmat naurut kun hän luuli sitä ”kakka scoopiksi” eli ilmeisesti jonkinnäköiseksi lannoitteenkerääjäksi 😀
Tunnistaa suomen kansalliskukan.
Metsässä oli miltei pelkästään kieloja, mutta kansalliskukka oli silti hieman hakusessa 😀
Leipoa karjalanpiirakoita
Onneksi meillä oli mukana karjalanpiirakkataiturimme Noora, joka hieman auttoi morsianta alkuun ja lauantaiaamuna saimmekin kaikki aamupalalle ehkä parhaimpia koskaan maistamiamme karjalanpiirakoita).

 

 

Tehtävien lisäksi pelasimme pelejä (mankelia Suomi-teemalla tottakai), tanssimme, suppailimme, nautimme löylystä ja paljusta ja hypimme järveen yhtä innokkaina kuin pikkulapsina.

 

Lounas & veneily 
Selvittyämme Nuuksiosta takaisin keskustaan, otimme lautan Liuskaluodon HSS-ravintolaan, missä söimme lounasta. Saaralla ei ollut koko viikonlopun aikana mitään tietoa tulevasta, tai ihmisistä ketkä osallistuisivat mukaan ja olikin kiva yllättää häntä kun aina jostain uusi kaveri tupsahti yllättäen nurkan takaa ja liittyi seuraan ja tehtävät jatkuivat pitkin päivää.
Polttarilounaan aikana pyysin Saaraa mm. Vastaamaan kysymyksiin (hän ei tiennyt, että olin kysynyt hänen poikaystävältään meilitse samat kysymykset). Ja heti vastausten jälkeen luin perään poikaystävän vastaukset ja katsoimme kuinka paljon niissä oli eroavaisuuksia. Olin vähän muokannut kysymyksiä, mutta runkona niille toimi lista mikä löydettiin Pinterestistä.
Mielestäni tämä oli hauska idea ja kiva muisto, saatiin hyvät naurut ja Saaralle annettiin vastaukset muistoksi tulostettuna. 

Lounaan jälkeen vene tuli yllätyksenä hakemaan meidät liuskaluodolta (Saara rakastaa myös veneilyä) ja lähdimme kiertelemään lähellä olevaa saaristoa. Onneksi sää oli taas puolellamme ja meillä oli niin hauskaa! Nauroimme ja tanssimme. Millä tuurilla polttariviikonloppu oli koko kesäkuun lämpimin?

 

Nakuranta
Viimeinen pysähdyksemme oli Pihlajasaaressa, missä sijaitsee myös nudistiranta. Olimme jokainen pisteyttäneet Saaran suorittamat tehtävät yhdestä kolmeen ja riippuen siitä kuinka hyvin hän suoriutui, sitä enemmän vaatteita hän sai päällään pitää kun joutui viimeisenä tehtävänään pulahtamaan nakurannalta mereen 😀 Onneksi Saara on niin luonnonlapsi, ettei hän ollut asiasta moksiskaan.

 

Terassikierros
Vene heitti meidät Eiranrantaan, mistä alkoi terassikierros (Saara rakastaa myös Helsingin kesäterasseja). 
Kävimme läpi löylyt, mattolaiturit ja päädyimme vielä lopuksi Holidayn terassille, missä oli mitä parhain meininki! Tuntui että koko kanavaranta oli puhjennut eloon tuona iltana. Kaikki tanssivat ulkona ja nauttivat lämpimästä illasta. Meillä oli niin hauskaa. Huh mitä muistoja <3 Olin niin tyytyväinen ja onnellinen miten hyvin kaikki onnistui ja kun näin miten paljon Saara nautti <3
 

 


Saaran kiitospuhe vähän herkisti <3

 

Onneksi meillä on kasapäin kuvia ja videoita, mistä ajattelin tehdä Saaralle albumin ja pienen videopätkän muistoksi. Voi niitä sitten myöhemmin katsella sieltä Afrikasta. 🙂

Onko teillä ollut / tulee olemaan tänä kesänä paljon polttareita?

 

 

12 Comments
 • iina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Miten jaoitte kustannukset? 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mökillä menimme ns ”nyyttärimeiningillä” eli jokainen toi jonkun ruuan ja kukin maksoi osansa mökkivuokrasta. Morsian ei saanut maksaa mitään itse 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Luin koko postauksen hymyssäsuin, pieni tippa linssissä! Niin ihanan kuulosen viikonlopun olit ystävälle järkänny ja kuvista houkuu tuo onnen määrä!! <3

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihana kuulla <3 kiitos, tulipa kiva mieli tästä <3

 • Haidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itsekkin olen kaksia polttareita järkännyt ja kummassakin käytettiin tuota kyseistä kysy poikkikselta kysymys jutskua! Ollut kyllä aina niin kohokohta kun on luettu miekkosen vastauksia ääneen 😉

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ne on kyllä kivoja <3

   Saara luki vastaukset varmaan sataan kertaan polttareiden jälkeen 😀 

 • Taija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No nyt ei ole todellakaan ylitetty aitaa sieltä matalimmasta kohdasta! Toi kaikki on vaatinut kamalan määrän suunnittelua, siis wau! Ihanat polttarit 😍

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos, ne oli kyllä kaiken sen suunnittelun arvoista <3 Niin ihana viikonloppu <3

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kuulostaa (ja näyttää) aivan ihanilta polttareilta, juuri tuollaiset jutut ovat mitä parhaita.

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oli niin hauskaa 😀 <3 Onneksi oli hyvät säät! Huh, mikä helpotus oli kun jännitin säätietoja joka päivä ennen polttareita 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tippa linssissä täällä luen! Ollapa itselläkin yhtä hyvä ystävä !:’) Aivan upeat polttarit!

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Eikä, ihana kiitos <3 Parhaan ystävän vuoksi mitä vain <3

Post A Comment