KIRJE NUORELLE ITSELLENI

 

Julia

Olen pahoillani kaikesta mitä joudut käymään läpi nyt. Ei ole helppoa käsitellä ongelmia ja tilanteita joiden kanssa painit ja tiedän, että se ei tunnu reilulta. Tiedän, että tekisi mieli huutaa ja kirkua. Heittäytyä lattialle hakkaamaan maata nyrkeillä, kuin ensimmäistä kertaa tarhaan jätetty lapsi tuulikaapissa. Jostain syystä olet kuitenkin täysin tuppisuuna. Olisipa joku sanomassa että kilju ja huuda vaan. Juttele jonkun kanssa.
Pakko kai tämä on kertoa; tunteiden patoaminen tulee vielä vastaan tulevaisuudessa.

 

Aloita uusi päivä toiveikkaana ja rohkeana. Tiedän, että pahimpina aikoina susta tuntuu yksinäiseltä, surulliselta ja siltä, että sun sisällä on niin paljon synkkyyttä, että siihen voisi hukkua. Mutta hei, et ole hukkumassa mihinkään, tiedät sen itsekin. Olet yllättävän lujaa tekoa ja olen ylpeä siitä, että keskellä kaikkea sekasortoa, tunnet, ettei tämä ole sua varten. Et lannistu koska jostain kumman syystä vain tiedät, että kaikki tulee olemaan paremmin tulevaisuudessa.

Ja tietäisitpä vaan miten paljon paremmin ne tulee olemaan. Jos näkisit edes vilauksen tulevaisuudestasi, nauraisit epäuskoisena ajatukselle, että kaikki tämä on vielä edessä juuri sulla.
Ensinnäkin luultavasti ajattelisit, että sun vierellä oleva mies on hankittu jostain ”vuokraa täydellinen mies” -palvelusta. Onhan se komea, mutta mikä parasta, ulkonäön alla piilee fiksu ja rakastava mies, jonka kanssa nauratte joka ilta mahat kippurassa. Tiedän, että et tällä hetkellä tykkää hellyydenosoituksista, mutta tämä mies pussailee sua vielä niin paljon, että lopulta sustakin kuoriutuu ihan pehmo halailija. On ihan ok näyttää tunteita. Voisit tehdä sitä useammin. 

Katsoisit myös silmät pyöreänä sun tulevaisuuden ammattia ja väittäisit, ettei sellaista ole edes olemassa. Olet oikeassa, ei ollutkaan, mutta olet ensimmäisten joukossa sitä rakentamassa ja juuri tämä ammatti pitää sut taloudellisesti kivan vakaalla pohjalla ja töissä onnellisena. Pääset matkustelemaan ja työskentelemään mitä mielenkiintoisimmissa projekteissa. Myös sun työkaverit on ihania, ja useat niistä myös todella läheisiä. 

Niin ja niistä kavereista. Muistatko kun olit yksin hieman surkeana hietsussa ja näit nauravan kaveriporukan potkivan palloa ja mietit, että olisipa sulla joskus samanlaisia kavereita – niin normaaleita ja iloisia? Hassu sattuma, mutta juuri tismalleen ne samat tyypit joita salaa tarkkailit, tulee olemaan jonkin ajan päästä sun parhaimpia ystäviä.
Yhden niistä kanssa jopa seurustelet monta vuotta ja aluksi tuntuu hassulta olla tasapainoisessa suhteessa. Ei väkivaltaa, ei raivokohtauksia. Kukaan ei lukitse sinua alasti parvekkeelle talvipakkasilla, vain sen takia, ettet keskellä yötä suostunut paistamaan kanasuikaleita.
Olet muuten edelleen ystävä tämän tyypin kanssa ja kiitollinen siitä, että hän näytti sinulle miten olla normaalissa suhteessa. Tästä kaveriporukasta tulee sulle tärkeä ja yhtäkkiä sun rinnalla onkin upeita välittäviä ja fiksuja ihmisiä, jotka eivät halua sinulle mitään muuta kuin hyvää. Teillä tulee olemaan ihan mielettömiä seikkailuja, juhlia, matkoja, elämyksiä ja kokemuksia jollaisista et osaisi edes haaveilla. 

Älä päästä ihmisiä lähelle, jotka aiheuttavat sinulle pahaa oloa. Teit ihan oikein kun osasit kävellä pois sellaisten luolta. Vanhasta ystäväpiiristä sulle jäi vain muutama ystävä ja erityisesti yksi on edelleen vahvasti sun rinnalla. Juuri se joka piti sua pinnalla ja antoi sun olla hiljainen oma itsesi kun et jaksanut esittää mitään muuta. Se tyttö asuu nykyään Etelä-Afrikassa (tulet muuten rakastumaan niihin maisemiin!) Saat kunnian olla hänen lapsensa kummi ja vierailet heidän luonaan ainakin kerran vuodessa.

Tästä innostut. Voitko kuvitella, että asut juuri sillä kadulla, missä olet aina halunnut asua? Sulla on avaimet yhteen niistä ovista joiden ohi kävelit lukuisia kertoa ja mietit, että jos asuisit täällä olisit onnellinen. No, niinhän sä oletkin, mutta uskoisin, ettei se johdu asunnosta vaan kuitenkin näistä yllämainituista asioista 🙂

Sun perhe pysyy vankkana vaikka onkin kokenut kaikenlaista. Voit aina hakeutua turvaan äidin luokse, mutta toivoisin, että tekisit sitä useammin, tai olisit tehnyt aiemmin. Olisit nähnyt, että ym­pä­ril­lä­si on rak­kaut­ta joka ra­ken­taisi suo­ja­muu­rin elä­män vai­keis­sa pai­kois­sa, mutta sen sijaan olit aika kylmä – ihan turhaan. 

Kehottaisin sua myös viettämään enemmän aikaa sun isän kanssa. Ymmärrän, että välillä sen juominen ärsyttää sua, mutta sitä et vielä tiedä, että juuri sen takia isä nukkuu pois aiemmin kun osasit kuvitella. Seuraavan kerran kun se soittaa, älä väitä, että on kiire, vaikka oikeasti sun ainut kiire on se, että lemppariohjelma on juuri alkamassa. Teillä ei ole enää kovin montaa puhelua jäljellä ja tiedän, että kuitenkin tykkäät sen eriskummallisesta luonteesta ja oudoista tarinoista. 

Opettele uusia asioita, ole utelias.
Lue, urheile, opiskele, kokkaile, maalaa, matkustele. Löydä niitä pieniä ihania asioita arjen pikkujutuista. Juuri nämä asiat tuovat sinulle iloa aikoina, jolloin tuntuu, ettei jaksaisi nousta sängynpohjalta.
Vinkki: tunnistat masennuksen siitä kun miltei kaikki hiuksesi tippuvat päästä ja löydät itsesi yksin itkemästä kaupasta vain sen takia, ettei siellä ole haluamiasi nuudeleita. Kiitä äitiäsi siitä, että vei sinut lääkäriin.
Ainiin. Äläkä juo niin paljon. Alkoholi ei sua auta, päinvastoin. 

 

Sä jaksat hyvin. Tykkään siitä, että osaat myös nauraa vastoinkäymisille, etkä anna niille yliotetta. Ole kiitollinen pienistä asioista. Meillä kaikilla on erilaisia polkuja kompuroitavana. Huonoista kokemuksista oppii ja hyvät toimivat loistavana ohjenuorana. En haluaisi neuvoa sua tekemään mitään toisin, olet niin jääräpäinen, ettei se edes auttaisi. Teet kaiken niin kuin parhaaksesi näät – toki joitakin asioita olisi voinut harkita useammalta kantilta, mutta seisot kyllä myöhemminkin valintojesi takana.
Turhaan podet huonoa omatuntoa, ymmärrät hyvin pian, ettei se palvele ketään.
Myöhemmin olet tasapainoisempi, onnellinen ja elämä vankemmalla pohjalla. Viisastut ja aikuistut, jolloin sulla on paljon paremmat työkalut lähteä muokkaamaan kulkemasi matkan solmuja.

 

 

Kiitos, että jaksoit kompuroida tämän matkan ja osasit pitää hauskaakin samalla. Susta tuli just hyvä.
(Mutta pakko sanoa, että yllättävän hidas kirjoittaja 😀 Tähän tekstiin meni aika monta tuntia).

Tags:
52 Comments
 • Mona
  Posted at 17:30h, 30 elokuun Vastaa

  Voi Julia, upea teksti. Tää on tosi koskettava.❤

  • julia
   Posted at 17:38h, 30 elokuun Vastaa

   Ihana Mona, kiitos ☺️❤️

 • Eveliina
  Posted at 17:52h, 30 elokuun Vastaa

  Oih, vitsi kun nousi kyyneleet silmiin. Oot tosi taidokas kirjoittaja!

  • julia
   Posted at 17:54h, 30 elokuun Vastaa

   Ihanasti sanottu, kiitos 😭❤️

 • Tia
  Posted at 18:10h, 30 elokuun Vastaa

  Tämä oli ihana!!

  • julia
   Posted at 18:19h, 30 elokuun Vastaa

   Ihanaa, että luit ❤️

 • Saarah
  Posted at 18:30h, 30 elokuun Vastaa

  Vau! Veti aika sanattomaksi. Mieti miten paljon olet kasvanut kun pystyt kaikki vaikeudet kirjoittamaan hauskaan, kyyneleet silmiin tuovaan tapaan. Harva siihen pystyy. Tässä itsellekkin tavoitetta. 🙂

  • julia
   Posted at 18:38h, 30 elokuun Vastaa

   Olipa kauniisti sanottu, kiitos 😍 Ja pakko myöntää, kyllä kuivasin itsekin kyyneleitä useampaan otteeseen tätä kirjoittaessa. Hassua miten kirjoittaminen avaa noin paljon tunteita. Terapeuttista ☺️

 • TerhiR
  Posted at 18:36h, 30 elokuun Vastaa

  Voi mikä teksti…olen sinua melko paljon vanhempi, mutta tästä kirjoituksesta tuli sydäntä särkevästi mieleen, että voisin kirjoittaa samantapaisen kirjeen itsellenikin..kyynel tuli silmään..

  • julia
   Posted at 18:40h, 30 elokuun Vastaa

   Ihana, kiitos ❤️ Suosittelen ehdottomasti kirjoittamaan. Vapauttavaa, eikä kyyneleiltä kyllä säästy ☺️

 • Carita
  Posted at 18:44h, 30 elokuun Vastaa

  Mua alkoi itkettämään!! Oot ihana!

  • julia
   Posted at 18:48h, 30 elokuun Vastaa

   hahha ihana sinä ❤️ Ihana kuulla jos kosketti jollain tasolla 😍

  • julia
   Posted at 10:23h, 31 elokuun Vastaa

   Ihana sinä 😭❤️

 • Katri
  Posted at 19:42h, 30 elokuun Vastaa

  Vau. Niin ihana teksti!

  • julia
   Posted at 10:22h, 31 elokuun Vastaa

   Kiitos, että luit sen ❤️

 • Noora
  Posted at 19:46h, 30 elokuun Vastaa

  Todella koskettava ja rohkea teksti! Täälläkin nousivat kyyneleet silmiin. <3

  • julia
   Posted at 10:22h, 31 elokuun Vastaa

   Kiitos ❤️

 • Miramyy
  Posted at 20:42h, 30 elokuun Vastaa

  ❤️

  • julia
   Posted at 10:20h, 31 elokuun Vastaa

   ❤️❤️

 • Heidi Elisa
  Posted at 20:54h, 30 elokuun Vastaa

  Kiitos Julia,

  Tämä kirjoitus / postaus, on mielestäni parhain mitä olen lukenut ❤️ Aito, välittävä ja tunteikas! Samastuin moneen kohtaan kirjoituksessasi.

  Kiitos vielä 🙏🏻

  • julia
   Posted at 10:19h, 31 elokuun Vastaa

   Ihanaa palautetta 😭❤️ Merkitsee minulle paljon. Kiitos itsellesi 🤗

 • Marjut
  Posted at 21:00h, 30 elokuun Vastaa

  Aivan ihana teksti. Kyyneleet nousi silmään. ❤️

  • julia
   Posted at 10:18h, 31 elokuun Vastaa

   Kiitos ihana ❤️

 • Roosa
  Posted at 21:30h, 30 elokuun Vastaa

  Apua, itkin silmät päästäni ku luin tätä.<3 Ihan sika ihana!

  • julia
   Posted at 10:17h, 31 elokuun Vastaa

   Ihana kuulla, että herätti tunteita 😍😭 se on parasta palautetta. Kiitos ☺️

 • annemaria
  Posted at 22:21h, 30 elokuun Vastaa

  Itku meinasi tulla lukiessa, niin ihana ja koskettava teksti – kiitos kun jaoit tämän! <3 Haluan itsekin kirjoittaa itselleni tällaisen!!!

  • julia
   Posted at 10:17h, 31 elokuun Vastaa

   Suosittelen 😍 todella terapeuttista puuhaa ☺️

   Kiitos kun luit ❤️

 • Marjut
  Posted at 22:26h, 30 elokuun Vastaa

  Ihan mieletön teksti ❤️ itselle upposi tuo isä kohta aikalailla, vaikka hän vielä elossa onkin.. Upea sinä ❤️

  • julia
   Posted at 10:15h, 31 elokuun Vastaa

   Ihanaa jos tekstini herätti tuntemuksia 😍 kiitos ❤️

 • Sanna
  Posted at 23:07h, 30 elokuun Vastaa

  Olipa koskettava teksti <3 En ole tiennyt, mitä kaikkea olet elämässäsi kokenut. Elämäsi ei ole ollut helppo, mutta miten ihanasti asiat ovat nyt. Susta on jo pitkään huokunut aivan erityinen onnellisuus. Mahtavaa alkavaa syksyä, olkoon se elämäsi paras!

  • julia
   Posted at 10:14h, 31 elokuun Vastaa

   Ihana kommentti, kiitos ❤️
   Kaikilla on tarinansa ☺️ Tämä oli hieman vaikeampi ajanjakso, mutta koen silti eläneeni onnellisen elämän 🥰

 • ROOSA | SOS
  Posted at 01:35h, 31 elokuun Vastaa

  SIIS EIKÄ aloitko kirjottaa tätä kun kuvattiin Adaman kanssa sitä videota?? Niin ihanaa😭 Upea teksti upealta naiselta❤️

  • julia
   Posted at 10:11h, 31 elokuun Vastaa

   Itseasiassa en ☺️ Kirjoitin eilen kun Instagramissa tätä aihetta mulle ehdotettiin, mutta teidän video ehdottomasti toimi rohkaisuna 🥰
   Kiitos ❤️

 • Emppu
  Posted at 09:12h, 31 elokuun Vastaa

  Täytyy sanoa, että juuri tämmöisiä tekstejä kaipaa tästä pinnallisesta somemaailmasta! Todella koskettava ja hyvä teksti ♥️

  • julia
   Posted at 10:08h, 31 elokuun Vastaa

   Ihana kuulla 🥰 ihana saada tällaista palautetta, kiitos paljon ❤️

 • Marianna
  Posted at 09:13h, 31 elokuun Vastaa

  ♥️

  • julia
   Posted at 10:07h, 31 elokuun Vastaa

   🥰❤️

 • Hanna
  Posted at 12:43h, 31 elokuun Vastaa

  Aivan ihana ja koskettava kirje! Kiitos kun kirjoitit ❤️

  • julia
   Posted at 20:15h, 01 syyskuun Vastaa

   Kiitos 😍❤️

 • Jere
  Posted at 17:39h, 31 elokuun Vastaa

  Ihana teksti ja onpa ihana huomata, että säkin lähdit tähän mukaa! 🙂

  http://www.jereviinikainen.fi

  • julia
   Posted at 20:14h, 01 syyskuun Vastaa

   Sun oli myös ihana 😭❤️

 • Huong Quach-Alastalo
  Posted at 12:35h, 01 syyskuun Vastaa

  Siulla on taito sanoittaa. Ihailtava kun jaat näin koskettavan ja henkilökohtaisen tekstin. Ja juuri näyttää ettei some ole pelkästään pintaa ja mainostusta. Kunnioitan 🌸 tekisi mieli halata sinnuu vaikka en sua tunnekaan. Välittyy siun haavoittuvaisuus ja kipu nuoresta sinästä, mut samalla viisaus ja vahvuus nykyisestä sinusta. Olet kulkenut hienon ja raskaan matkan. Näyttää että se on ollu juuri sen arvoinen 👣 ihana teksti. Kiitos kun sanoitat ja kirjoitat. Ilo lukea tällaisia ♥️

  • julia
   Posted at 20:13h, 01 syyskuun Vastaa

   Ihana, ihana kommentti. Kauniisti sanottu, isot kiitokset sulle ❤️☺️

 • Tiina Holm
  Posted at 20:57h, 01 syyskuun Vastaa

  Ihana ❤️ Harvoin näin paljon itkettää blogitekstiä lukiessa…

  • julia
   Posted at 18:22h, 02 syyskuun Vastaa

   Ihana, kiitos kun luit ❤️

 • Jenni
  Posted at 18:52h, 04 syyskuun Vastaa

  Ihana teksti, täällä pyyhin kyyneleitä <3

  • julia
   Posted at 14:07h, 05 syyskuun Vastaa

   ihana❤️ kiitos

 • Milla
  Posted at 11:20h, 07 syyskuun Vastaa

  Todella koskettava teksti! 😭❤️ Ihana idea muutenkin, vaatisi rohkeutta kirjoittaa vastaava – tuntuu niin henkilökohtaiselta. 🌷

  • julia
   Posted at 09:20h, 08 syyskuun Vastaa

   Koiitos 🥰 tuntui hyvältä kirjoittaa vähän erilaista tekstiä 🙏🏻

 • Suvi Nieminen
  Posted at 10:46h, 12 syyskuun Vastaa

  oi Julia mikä teksti! Itkin ihan kamalasti kun tämän luin. Vaikken sinua tunnekkaan tekisi mieli tulla halaamaan Sinua ♥️ Olet ihana!

 • Tanja
  Posted at 16:58h, 20 syyskuun Vastaa

  Tää oli ihanaa luetteavaa, mulla tuli kyyneleet silmiin. Oot ihan mieletön ❤️

  • julia
   Posted at 20:19h, 28 syyskuun Vastaa

   ❤️❤️❤️

Post A Comment