KIHLASORMUS

 

Hassua olla kihloissa, tuossa häilyvässä ajanjaksossa, jolloin pariskunta ”sopii menevänsä avioliittoon keskenään”.
Ja toki voi olla myös menemättä. Kihloja, lupauksia, sormuksia ja liittoja on nykyään monia eri muotoja ja se on ihanaa, mutta veikkaan, että meidän kohdalla mennään aika perinteisellä kaavalla. Muutaman vuoden sisällä naimisiin.
Häävalssit tanssitaan, kimppu heitetään, viimeisetkin roposet häämatkaan tuhlataan ja sitä rataa.

Mutta ei hypätä vielä sinne. Olemme olleet kihloissa vasta kohta kaksi kuukautta ja se on ollut – pakko myöntää, ihan samperin ihanaa aikaa. Voisin sanoa, että olemme edelleen jonkinlaisessa kihlajaiskuplassa. Sellaisessa, missä toiselle ei viitsi tiskeistä valittaa ja petaamatta jääneet lakanat näyttävät yhtäkkiä ärsyttävän sijasta söpön hassuilta.

Myös vasemman käden nimetöntä vilkuillaan edelleen siihen malliin kun koko käsi olisi yhtä timanttikaivosta.
Miten minusta tuli yhtäkkiä tällainen tyttö?

 

 

Minulta on muutamaan otteeseen kysytty, aionko esitellä sormusta ja aluksi se tuntui hassulta. Enpä ole ennen moista joutunut edes ajatella. Esittelenkö elämääni liikaa jos näytän? Olenko liian salaileva jos en? 

Onko kummallakaan väliä? Näytän sormusta jokaiselle tutulle ja tuntemattomalle aivan innoissani kahvipöydässä, kassajonossa ja kuntosalin pukukopissa. Eikö se olekin minusta tällähetkellä kaunein asia maailmassa? Sormus on sormessani joka päivä, joten se tulee joka tapauksessa olemaan hyvin monen verkkokalvoilla jossain vaiheessa. Tottakai voin laittaa siitä myös tänne kuvia 🙂


Miksi juuri tämä sormus?

Mieheni jokunen vuosi sitten kysyi millaisesta sormuksesta tykkään ja itseni mielestä näppäränä tyttönä – hänen mielestään luultavasti yli-innokkaana hulluna, lähetinkin hänelle miltei kokonaisen Pinterest-taulun aiheesta. Myönnän, innostuin.
Sormukset olivat kuvissa kaikki melko samanlaisia. Ruusukultaisia, tai kultaisia, siroja ja yksinkertaisia.

Se sormus, joka sitten paljastui itse rasiasta olikin yllätyksekseni miltei kopio juuri lempikuvani sormuksesta. Tuijotin sormusta hetken, enkä tajunnut että se on edes oikea. Luulin kai tuijottavani vieläkin Pinterest-taulua.
Sormus on teetätetty mieheni ”suunnittelemana” eli siis ehkä enemmänkin antamieni kuvien perusteella kultasepällä Kaivopuistossa. Rakastan sen hieman vintage -henkistä muotoilua, ovaalia timanttia ja ruusukullan ja timantin värin kontrastia. Pidän siitä, ettei sormuksesta kuitenkaan tehty liian ruusukultaista, vaan se on enemmän kullanhohtoinen.

Okei, okei, saanko hieman intoilla; r a k a s t a n ihan kaikkea tässä sormuksessa.

Sormus on myös tismalleen sopiva. Istuu täydellisesti, ei koskaan jää mihinkään kiinni ja tuntuu lähes huomaamattomalta. Niinkuin se olisi ollut siinä aina. Jos Tuhkimolla olisi ollut lasikengän sijaan sormus, niin tämä olisi varmasti se.
Täydellisen sopiva.

 

Mieheni sormus on puolestaan simppeli paksuhko kultainen perinteinen miesten sormus ja se on teetätetty samalla sepällä. Halusin välttämättä ostaa sen ja kompensoida sormustani muutenkin sitten vaikka hääkuluissa, koska tiedän, ettei nämä timanttisormukset ole ihan halpaa hupia (ja koska olen itsepäinen näissä asioissa). Vaikka sormukseni oli täysin mieheni oma valinta, tuntuu hassulta, että tarkan markan miehenenä hän oli jostain syystä halunnut siihen tuhlailla. Eihän oikeasti timantin koolla, tai sillä, että onko sitä edes koko sormuksessa ole mitään väliä. Toki myönnän, että on kiva, että se miellyttää silmää, mutta pääasia on siinä mitä se symboloi. Kiven karaatit, leikkaukset ja kirkkaudet ovat ihan toissijaisia 🙂

 

26 Comments
 • Jonna
  Posted at 16:21h, 14 elokuun Vastaa

  Ihan mielettömän kaunis sormus!😍

  • julia
   Posted at 16:29h, 14 elokuun Vastaa

   eikö olekin 😭😍
   Kiitos ☺️

 • Nimetön
  Posted at 16:26h, 14 elokuun Vastaa

  Ihan älyttömän kaunis sormus. Hento ja siro, samalla on kuitenkin niin voimakas

  • julia
   Posted at 16:29h, 14 elokuun Vastaa

   Oi, miten ihanasti sanottu ❤️ Kiitos paljon ☺️

 • Ansku-Glitteri addikti
  Posted at 17:02h, 14 elokuun Vastaa

  Oi wau onpa todella upea! Ihana sormut jota voit kantaa ilolla ja rakkaudella 🙂

  • julia
   Posted at 16:56h, 19 elokuun Vastaa

   ☺️❤️

 • Amanda
  Posted at 18:12h, 14 elokuun Vastaa

  No on kyllä upea! 😍 Ja jos näin voi sanoa, niin ihan sun näköinen. Jos oisit sormus niin oisit just tollanen.

  • julia
   Posted at 16:55h, 19 elokuun Vastaa

   Haha, ihana 😍
   Todella monet ovat sanoneet että on ihan näköiseni sormus tämä ❤️

 • Nimetön
  Posted at 21:12h, 14 elokuun Vastaa

  Siis huh, liikuttavan kaunis sormus!

  • julia
   Posted at 16:55h, 19 elokuun Vastaa

   Ihana kuulla, kiitos 😍😍😍

 • Milla
  Posted at 22:25h, 14 elokuun Vastaa

  Todella kaunis sormus! 😍❤️ Teetättämällä saa kyllä just sellaisen kun haluaa, miulle kans mies teetätti kihlasormuksen ennen kihlausta ja vihkisormus suunniteltiin sitten yhdessä. Sama kultaseppä valmisti molemmat sormukset toiveiden mukaan. ❤️✨ Tää postaus oli kyllä ihana, niin hyväntuulinen ja rakkauden täyteinen.

  • julia
   Posted at 16:54h, 19 elokuun Vastaa

   Ihana kuulla 🙂
   Jep samalle mennään kyllä mekin vihkisormusta teettämään. Olen ollut niin tyytyväinen tämän sepän kädenjälkeen 😊

 • Merja
  Posted at 23:01h, 14 elokuun Vastaa

  Oi, ompa kaunis ja siro sormus, juuri hieman vintage henkinen, kuten sanoit. Todella ihana harvinainen ovaalin muotoinen timantti.
  Oma sormukseni on Kohinoorin vintage mallistoa. Kerran näin Stockalla nuoren naisen työntävän lastenvaunuja, ja jotenkin katseeni osui hänen käteensä, hänellä oli samanlainen sormus kuin minulla. En voinut olla kysymättä sormuksesta, hän kertoi saaneensa se mummiltaan ja nyt se oli hänellä vihkisormuksena.

  • julia
   Posted at 16:53h, 19 elokuun Vastaa

   Kiitos ❤️
   Ja ihana tarina! Kohinoorilla on kyllä myös todella kauniita sormuksia. Pidin kerran kuvauksissa heidän upeaa hieman punertavan timanttista sormusta ja se oli niin kaunis! Vieläkin muistan sen vaikka siitä on jo vuosia 😊

 • Annikki
  Posted at 10:07h, 15 elokuun Vastaa

  IHANA sormus! <3 Mielestäni sopii sinulle upeasti!
  Hahahahaha aivan oikein toimittu kun lähetit pinterest-kansion miehellesi 😀 se on hyvä antaa reilusti referenssikuvia ettei jää mitään epäselväksi!

  • julia
   Posted at 16:52h, 19 elokuun Vastaa

   Kiitos 😍❤️
   Jep, refekuvia tuli oikein kansion täydeltä, mutta selvästi oli hyvä juttu, nimittäin parempaa sormusta en olisi voinut toivoa kuin tämä 😊

 • Daphnion
  Posted at 11:36h, 16 elokuun Vastaa

  Kaunis! Me kävimme mieheni kanssa yhdessä ostamassa kihlasormukset kosimista seuraavana arkipäivänä. Marssimme Kultajouseen ja ostimme kauniin simppelit valkokultaiset sormukset, jotka sopivat silloiseen opiskelijabudjettiin. Harmittaa, että tuli ostettua silloin liian pieni sormus myyjän ohjeiden mukaisesti, sillä enää se ei mahdu sormeen. Tallessa se on edelleen.

  • julia
   Posted at 16:51h, 19 elokuun Vastaa

   Tuokin on ihana idea, että yhdessä menee 🙂
   Minulla on siis maailman poienimmät sormet haha! Tämä sormus ei mahdu kenenkään muun ystäväni sormeen 😂 Toivottavasti se ei käy minullekin pieneksi joskus 🙈

 • kapa
  Posted at 15:42h, 16 elokuun Vastaa

  arki koittaa ja sormus unohtuu milloin mihinkin.tosin timantit ovat ikuisia nutta rakkaus se on katoavaa.hieno sormus kyllä

  • julia
   Posted at 16:50h, 19 elokuun Vastaa

   😂 No toivotaan, ettei unohdu ainakaan kovin pahoin 🙈

 • Tiina
  Posted at 12:19h, 17 elokuun Vastaa

  Todella kaunis sormus, kerrassaan ihana😍 Ja aikaa kestävä, monesti sormuksissa näkyy juuri sen hetken trendit mutta tuo voisi yhtä hyvin olla 40- luvulta kuin 2019- vuodelta 😊

  • julia
   Posted at 16:49h, 19 elokuun Vastaa

   Samaa mieltä 😍 Olen varma, että tämä miellyttää silmää vielä mummonakin ☺️

 • Nimetön
  Posted at 21:14h, 27 elokuun Vastaa

  Kaunis sormus! Onko sormuksesi ovaali kivi timantti vai moisaniitti?

  • julia
   Posted at 07:06h, 28 elokuun Vastaa

   Kiitos 😍
   Sormuksen kivi on 1,01 karaatin timantti 😭❤️
   (Olisi minulle moisaniittikin tosin kelvannut☺️).

 • Marjatta
  Posted at 01:11h, 14 marraskuun Vastaa

  Niin kaunis sormus 🤩 Missä tarkalleen teetit? Vinkit hyvästä kultasepästä olisi tervetulleita kun itselläkin aikeissa käydä pian teettämässä. Kiitos avustasi Julia jo etukäteen! 🙂

  • julia
   Posted at 13:32h, 14 marraskuun Vastaa

   kiitos 😍
   Mies kävi teetättämässä tämän sellaisessa paikassa kun Akoya (erikoistunut hevoskoruihin ja liike on jossain Eira/Ullanlinna akselilla :).

Post A Comment