Pisan kalteva torni & maiden eroavaisuuksia

*Matkan tarjosi Norwegian Cruise Line*

 

Italia! Vihdoin olin tuolla pastan ja pizzan luvatussa maassa. Miten sinne pääseminen on kestänyt näin monia vuosia?

Ensimmäisenä risteilykohteena oli Toscanan Lucca & Pisa. Sattumoisin juuri tuona samana päivänä oli Luccassa Comics & Games festivaalit, jossa ihmiset pukeutuivat eri sarjakuva/pelihahmoihin. Oli aika absurdi näky kun mukulakiviä pitkin tepasteli hahmoja spidermanista pokemoneihin. Hämmentävää mutta hauskaa. 

Hetken Luccaa kierreltyämme söimme lounaan perinteisessä pastaravintolassa Luccan keskustan laidalla.
Ja ai samperi, että meinasin kuolla onnesta kun haarukoin suuhuni kermaisia gnocchi-mykyjä. Ehkä paras gnocchiannos koskaan! Tämä se vasta olikin delizioso! Ravintolan nimi oli Gigi Trattoria ja annos nimeltään homemade gnocchi with basil, dry tomatoes and burrata cheese. 

 

Lounaspöydässä puhuimme miten meidän porukkamme maat eroavat toisistaan.

  • Saksalaisen miehen mukaan Saksassa ollaan teknologiassa hitaita ja jääräpäisiä.  Esim. Hänelle rajaton netti maksaa 100€ kun me muut surffailimme eu-maissa kahdellakymmenellä eurolla.
  • Italialainen kertoi, että heillä on myös kovat verot ja on vaikea olla yrittäjänä. Tämän jälkeen hän katsoi ruotsalaisia kauhuissaan kun he tilasivat vaahdotettua maitoa sisältävän cappuccinon lounaan päätteeksi. Hullut! Me italialaiset juomme maitokahvimme vain aamulla! Hän huusi jostain käsillään peitettyjen kasvojen uumenista.
  • Ruotsalainen tyttö oli sitä mieltä että miehet Tukholmassa ovat naapurimaihin verrattuna hyvin tietoisia ulkonäöstään ja pääkaupungissa ihmisiin on vaikea tutustua.
  • Hollantilaiset tytöt puolestaan ihmettelivät Suomen äitiyspakkausta samalla kun minä ihmettelin heidän valtionsa käytäntöä lähettää jokaiselle synnyttäneelle perheelle kotiinsa valtion palkkaaman hoitaja, joka auttaa äitiä kaikessa mahdollisessa. Yhdellä näistä hollantilaista oli lapsi ja hänellä oli ollut 8 päivää joka päivä 4 tuntia apuri, joka siis auttoi ja opasti vauvanhoidossa. Silitti vaatteita, kylvetti, vaihtoi vaippoja jne.

 

 

Kun gnocchit oli kaavittu lautasilta oli Pisan tornin aika.
Kuuluisa Pisan kalteva kellotorni rakennettiin n.843 vuotta sitten pettävälle ja pehmeälle maaperälle, ja 55,86 metrin korkuisen marmorisen tornin rakentaminen keskeytyi useaan otteeseen muun muassa sen kallistumisen vuoksi. Sittemmin tornia on suoristettu mm. poraamalla maata pois sen kallistuman vastaiselta puolelta. Insinöörien mukaan torni pysyy nyt vakaana vielä ainakin 200 vuotta.

Ja hauskaltahan se näytti ihan paljain silmin katsottuna. Tosin melkein hauskempaa oli katsoa sen ympärillä Pisakuvia ottavia turisteja. Jokainen koitti vuorollaan keksiä mitä luovempia ratkaisuja. Oli Pisan tornia jäätelötötterössä, oli Pisan tornia vasten käsilläseisontaa, Pisaa halaavia, Pisaa tukevia, Pisaan nojaavia ja Pisaa jopa pussailevia turisteja. 

 

 

Nyt on sitten sekin nähty 🙂
Pisa check ✔️
(Ja Italiaan tahdon vielä joskus palata ihan vain pastan takia).

Tags:
2 Comments

Post A Comment