KAHVILATEKSTI VAILLA POINTTIA

 

Istun Fredrikinkadulla ReLove kahvilassa. Olin päättänyt jo edellisenä iltana, että haluan tulla testaamaan heidän aamupalaansa jota olen kuolannut lukuisia kertoja. Acaibowleja, avokadoleipiä, vohveleita ja kaikkea sellaista mihin Instagram on saanut meidät koukutettua.
Herään seitsemältä ja sinnittelen kymmeneen asti odottaen kahvilan avaavan ovensa. Kun olin kerran päättänyt, niin minähän menen.

Odotus palkitaan. Aamupala on hyvä ja kahvi maistuu helkkarin ihanalta. Suurin osa pöydistä on varattuja, mutta koska olen yksin saan helposti pienen nurkkapöydän. Mietin, että yksin kahvilassa istuminen on hyvän kahvin lisäksi myös helkkarin ihanaa.

 

 

Viereisessä pöydässä istuu toinen yksinäinen tyttö. Kirjoittaa vihkoon tekstiä kauniilla käsialalla. Mietin, mitä tekstissä mahtaa lukea ja samalla tajuan, että omassa tekstissäni lukee nyt tytöstä.
Miettikää jos hänkin miettisi, että mitä viereinen tyttö kirjoittaa.

Tiputan voiveitsen ja nostan sen takaisin lautaselle. Tyttö katsoo silmäkulmiensa alta ja nyt mietin, että häiritsenköhän hänen kirjoittamistaan. Olen noussut paikaltani jo kolme kertaa. Hakemaan servettiä, laittamaan puhelimen laturiin ja viemään tarjottimen tiskille.

Mitä jos tyttö kirjoittaa päiväkirjaa ja ihmettelee siinä nyt, että kuka tiputtaa voiveitsen likaiselle lattialle ja nostaa sen takaisin lautaselleen eikä käy pyytämässä uutta? 

Mitä jos me istumme tässä nyt vierekkäin ja kirjoitamme molemmat toisistamme täysin tyhjänpäiväsiä juttuja. 

Vilkaisen jälleen tytön kaunista käsialaa ja keskittynyttä ilmettä ja tulen lopputulokseen, että tytöllä on varmasti paljon tärkeämpiä ajatuksia. Ehkä hän kirjoittaa runoja, novelleja tai päiväkirjaansa jotain muuta kuin kömpelön naapuripöydän tytön kommelluksia.

 

 

Tämä jättää jäljelle vain oivalluksen, että nyt minä olen tässä se köyhän sisällön luoja. Miksi en kirjoittanut villaneuleiden huollosta mistä alunperin piti kirjoittaa. Nyt näpyttelen tekstiä jota ei tavallaan viitsisi edes julkaista, eihän tässä ole mitään pointtia. 

Julkaisen silti.

P.s en käyttänyt sitä tiputettua voiveistä enää. 

 

 

Kuvat: Mona Salminen

Tags:
20 Comments
 • Mimmu
  Posted at 12:07h, 09 marraskuun Vastaa

  Just tämmösten kirjotusten takia blogisi on ihan mun suosikki ❤️ Villaneuleiden huollosta on kirjottanu aiemmin yksi jos toinenkin bloggaaja, mutta nää tämmöset tekstit tekee sun blogista ihanan persoonallisen ja kiinnostavan 😊

  • julia
   Posted at 09:20h, 10 marraskuun Vastaa

   Ihana ❤️ Huokaisin helpotuksesta lun näin kommenttisi 😅 tuli hyvä fiilis että julkaisinkin. Ja olet kyllä oikeassa villaneuleista riittää muuallakin juttua 😂

  • Sanna V.
   Posted at 16:46h, 10 marraskuun Vastaa

   Se on just näin! Nämä tällaiset postaukset on niin parhaita, ja just sun kirjoittamana. Aiemmin mietin, että miten sulle aina sattuukin ja tapahtuukin kaikkea, mutta ei se välttämättä ole aina ihan niinkään, vaan osaat vain kirjoittaa niin mielenkiintoisesti myös ihan arkisista jutuista. Keep ’em coming! Oot ihan paras 🙂

   • julia
    Posted at 22:42h, 10 marraskuun Vastaa

    Hei, ihana kommentti 😍😭 kiitos paljon. Jatkan höpinöitäni nyt vieläkin enemmän huoletta 🙏🏻🥰

 • Sape
  Posted at 13:30h, 09 marraskuun Vastaa

  Ihana teksti 🙂

  • julia
   Posted at 09:20h, 10 marraskuun Vastaa

   Kiitos paljon ❤️🙏🏻

 • SN
  Posted at 14:59h, 09 marraskuun Vastaa

  Mistä nuo ihanat kengät?

  • julia
   Posted at 09:22h, 10 marraskuun Vastaa

   Kengät on pitkävartiset Kiomi merkkiset. Zalandolta 🙂

 • Taija t.
  Posted at 16:04h, 09 marraskuun Vastaa

  Eipä tuu hei kirjoitettua enää mitään käsin! Kamalaa. Oma käsialakin on tosi huonoa, johtuu varmaan harjoituksen puutteesta. Onko sulla hyvä käsiala, kirjoitatko käsin päiväkirjaa tai jotain tekstiluonnoksia? Oliko hyvät bowlit ja avokadotoastit? 😊

  • julia
   Posted at 09:25h, 10 marraskuun Vastaa

   Haha, mun mielestä kaikki käsialat on kauniita! Sellaisetkin mistä ei saa selvää ☺️
   Pitäisi enemmän kirjoittaa käsin. Tällä hetkellä en kirjoita oikein mitään käsin, mutta harjoitusta on kyllä takana – kiitos Steinerkoulun.

   Acaibowli oli tosi hyvä. En ottanut avokadoleipää tällä kertaa ☺️

 • Katariina
  Posted at 19:54h, 09 marraskuun Vastaa

  Olipa jotenkin sairaan ihana ja virkistävä postaus! Ajatusenjuoksu ja pienet arkisetkin hetket ovat ihanaa luettavaa, juuri tän takia blogisi on mun lemppari! Kaikella ei todellakaan aina tarvitse olla pointtia ja selkeää määränpäätä, on jopa uuvuttavaa lukea aina blogitekstejä joista pitäisi oppia hirveästi ja inspiroitua ja elää niiden myötä parempaa elämää, haha.

  • julia
   Posted at 09:31h, 10 marraskuun Vastaa

   Hei ihana ❤️❤️❤️ Kiitos.
   Tiedätkö, olen tavallaan samaa mieltä. Liikaa vinkkipostauksia ja elämänohjeita joista alkaa kokea jo turhautumista kun ei aina vaan jaksa 😂

 • Carita
  Posted at 20:07h, 09 marraskuun Vastaa

  Ihana teksti ja tällaisia pieniä hetkiä tavallisesta elämästä on kiva lukea. Minäkin kävin tänään ensimmäistä kertaa fredan Relovessa ja kokemukseni ruuan ja palvelun suhteen oli valitettavasti päinvastainen. Klo 13:30 oli kaikki ruokavaliooni sopivat suolaiset loppuneet ja tympeä kassaneiti ei nyt ainakaan tilannetta pelastanut (tai koittanut pelastaa). Eli valitettavasti itse nautin kahvikupposeni ja (ylihintaiset) leivonnaiset muualla jatkossa.

  • julia
   Posted at 09:33h, 10 marraskuun Vastaa

   Hei, höh. Harmi kuulla, mutta ymmärrän kyllä. Siellä oli ihan kauhea ryysis ja häslinki heti tunti ovien avaamisen jälkeen. Huh 😅

   Ja kiitos ❤️

 • ida ihana
  Posted at 21:30h, 09 marraskuun Vastaa

  Kiva teksti oli ja Relove on ihana <3 Mun lempparikirppiksiä, ja ihania kahvilatuotteita myös <3 Bowleja en ole maistanut, mutta ne näyttää niin kauniilta kuten kaikki leivät ja muut myös!:)
  Mukavaa viikonloppua ja kiitos kun uskalsit julkaista tämän postauksen,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • julia
   Posted at 09:35h, 10 marraskuun Vastaa

   Se on kyllä ihanasti sisustettu 😍
   Testasin ekaa kertaa acaibowlin ja oli kyllä hyvä ☺️ Haen myös usein lounassalaatin sieltä 👌🏼

   Kiitos ihana ❤️

 • Laura
  Posted at 12:18h, 10 marraskuun Vastaa

  Just tää on syy miksi sun blogi on se yksi ja ainut jota jaksan lukea vuodesta toiseen! Parasta ja virkistävää luettavaa, KIITOS!

  • julia
   Posted at 22:44h, 10 marraskuun Vastaa

   Kiitos sulle kun luet 😭❤️ Ei täällä yksin jaksais höpistä joten iso kumarrus teille että pidätte mua pystyssä ☺️

 • Ella
  Posted at 18:21h, 10 marraskuun Vastaa

  Älyttömän kiva teksti! Just tälläisiä rentoja arkipäiväisiä juttuja on ihana lukea 🙂 Kirjoitat aina mielenkiintoista ja viihdyttävää luettavaa <3

  • julia
   Posted at 22:41h, 10 marraskuun Vastaa

   Hei, ihana kuulla ❤️
   Kiitos kun sanoit 🙏🏻

Post A Comment