KAASOKORU ja tarina sen takana

 

Ajatus oli ensin simppeli. Halusin pyytää Etelä-Afrikan matkallamme Saaraa kaasokseni ja samalla muistaa häntä samalla jollain pienellä lahjalla. Mutta tottakai mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän tietty innostuin.
Eräs yö en saanut unta ja suunnittelin päässäni kaasokorua. Mitä jos siihen lisäisi jotain pientä persoonallista? Asioita mistä hän tykkää? Simpukka, helmi, nimikirjain, kivi.. Eikö jokaisella ole oma syntymäkuukauden mukaan oma kivi? Otin puhelimeni ja kaivauduin sinivalon loisteessa selailemaan kiviä ja kuukausia peiton alla.
Saaran kivi olisi smaragdi.

Samalla muistin, että meillä saattoi olla smaragdeja kotona. Ei mitään puhtaita ja arvokkaita, vaan kasa vihreitä pieniä kiviä, joita itse asiassa Saaran mies oli meille joskus aikoja sitten antanut joltain kaivos-työmatkaltaan Afrikasta.

Kun aamulla kysyin kiviä mieheltäni, kävi ilmi, että hän oli käynyt niitä näyttämässä jossain ja yksi noista kivistä oli osoittautunut smaragdiksi. Kuinka hassu sattuma! Voisin tehdä tuosta kivestä korun, siinä olisi ainakin sitten persoonallisuutta kun olisi matkannut Afrikasta, Suomeen ja päätyisi lopulta takaisin korun muodossa Afrikkaan 🙂

 

 

Seuraavaksi otin yhteyttä kultaseppään. LH Jewelleryn Linda Haloseen. Hän oli itse ottanut minuun yhteyttä jokunen aika sitten ja sanonut, että jos tarvitsen koruja mittatilauksena, hänelle voisi laittaa viestiä.
Lähetin Lindalle inspiraatiokuvia suunnitelmastani – halusin siron kultaisen korun, pienellä pyöreällä laatalla jossa olisi Saaran etukirjan ja toisella puolella ihan pienellä hääpäivämme päivämäärä. Laatan viereen tulisi kivi roikkumaan jonkinlaisesta sirosta pidikkeestä. Aikataulu oli melko kiireinen, mutta onnekseni Linda sanoi, että koru onnistuu ja vielä suht nopeasti.

Olin t o d e l l a tyytyväinen lopputulokseen. Se oli juuri sellainen kuin olin suunnitellut, mutta vieläkin nätimpi! Annoin sen Saaralle yksi ilta ollessamme kahdestaan ravintolassa ja siitä lähtien se onkin roikkunut Saaran kaulassa 🙂

 

Isot kiitokset vielä Lindalle todella onnistuneesta korusta. 

 

1 Comment
  • xod
    Posted at 21:39h, 02 helmikuun Vastaa

    Onpa kaunis!

Post A Comment