ITSE BLOGINSA KRIITTISIN LUKIJA

 

Päivän oivallus: toisinaan on hullunkurisen hankala tehdä töitä itse itsensä kanssa.
Tässä hommassa kun ei paljon muiden patoja soimata. Olet yksin vastuussa kaikista osa-alueista, omalla naamalla ja nimellä kymmenien tuhansien edessä kompuroimassa.
Ja ihan omana valintana.

Sinä kirjoitat, sinä puet, sinä kuvaat, sinä editoit, sinä kokkaat, sinä stailaat, sinä myyt, sinä sisustat, sinä aikataulutat, sinä päätätä, sinä vinkkaat, sinä testaat, sinä sinä sinä..

 

Usein luen omaa blogiani kehitysmielessä. Saatan kurkkia vuosia taaksepäin ja ajatella että miksi olen koskaan kirjoittanut tuollaista potaskaa 😀 Miksi jätin asioita sanomatta, miksi taas kerroin tuosta jutusta. Saatan katsoa menneitä asuja, tyylivinkkejä ja ihmetellä omia vaatevalintoja, (voitte vain kuvitella millaisia asumokia on tullut tehtyä kuluneena seitsemänä blogivuonna).
Jonkun tekstin kohdalla saatan miettiä, että olinpas tuolloin rennompi ja hauskempi. Kun toisen tekstin voisin taas poistaa kokonaan blogihistoriasta.
Miksi en yrittänyt kovemmin, tai miksi yritin liikaa.

 

Olen luonteeltani todella rento, mutta samalla pieni perfektionisti. Välillä on aikoja kun kirjoitan hälläväliä asteella – ehkä enemmän tunteella. Joskus mietin liikoja ja ja saatan kirjoittaa yhtä postausta tuntitolkulla. Sitä mukaan mitä sanoja ilmestyy wordiin, delete-nappula pyyhkii niitä pois. 

 

 

En tykkää tarkkailla blogini analytiikka kävijämäärien osalta, mutta minua kiinnostaa mitkä postaukset keikkuvat luetuimpina. Usein kun kärkisijoilla olevat blogipostaukset yllättävät. Se teksti mikä minusta on hyvä, jääkin vähiten luetuksi ja saa osakseen tyhjät nolla kommenttia. Se teksti mistä ajattelen, ettei se kiinnosta ketään, tai mikä on hutaistu nopeasti, saakin lukijoita ja kommenttiboksissa keskuselua.
Se opettaa, ettei kaikkia voi miellyttää. Ei itseään eikä muita. Ensisijaisesti yritän pitää linjan, etten yksinkertaisesti mieti liikoja. Intohimo kirjoittamiseen tai kuvaamiseen lähtee jos sitä tekee miellyttääkseen muita, mutta huonoina päivinä sitä väkisinkin epäröi.
Se on vain blogi, saatan tuolloin miettiä, mutta heti samalla kuitenkin tiedostan, että tämä on tämän hetkinen suurin tulonlähteeni ja todella rakas harrastus, mistä olen onnekseni saanut työn. Blogi mikä on samalla niin muunneltavissa, kehitettävissä, mutta myös pilattavissa.

 

Tänään oli taas yksi niistä päivistä kun istuin tyhjän postauksen edessä turhautuneena. Piti julkaista asu New Yorkista, mutta olen tutun ajatuksen piinaamana – olen saanut blogiltani niin paljon, että haluan antaa enemmän takaisin. Ehkä tyylipostauksia on kiva täällä välillä vilahdella, mutta haluaisin, että minulla olisi niin paljon useammin muutakin sanottavana kuin se että miten käytän kukkamekkoa.

 

Älkääkä käsittäkö postauksen sävyä väärin, en halua valittaa tai kuulostaa siltä, että kirjoittamien tuntuisi minusta pakkopullalta tai vaikealta. Löytyyhän sitä niin paljon muitakin ongelmia kuin se, että millaisia postauksia päivittelee nettiin, mutta tänään selvästi teki mieli kirjoitaa jotain muuta kuin ”iik tämä kukkamekko on niin ihana” 🙂

 

 

 

Dress – Zara
Hat – H&M
Shoes – Gardenia Copenhagen
Bag – 
Chloé
Sunglasses – Celiné
Photos: Kira Kosonen

14 Comments
 • Pinja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Älä stressaa liikaa Julia, sun blogi on huippu! 👌 Just ne rennot ja hauskat postaukset on parhaita, koska sun kirjoitustyyli on niin omaperäinen ja hauska 😍

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos <3 Ja ei, ei stressailla 🙂 Vaihteeksi oli kiva kirjoittaa vähän ajatuksia blogityöstä. Se on niin oma maailmansa, etten itsekään ihan välillä tajua 😀

 • Gem
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Samaa mieltä ylemmän kommentin kanssa, sun blogi on säilynyt mun lukulistalla siitä asti kun aloitit, koska sulla on kiva rempseä ote elämään. Se on totta että aina ei jaksa myöskäänlukea ”stailaa tämä kukkamekko näin”-postauksia, joten oli mukava vain ihailla kuvia ja lukea ajatuksistasi. Ne tekevät sinusta mielenkiintoisen, siis ajatuksesi. 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Vau, ihana kuulla <3 <3 <3 Ihanaa, että olet jaksanut seurailla niin pitkään! 

   Kiitos paljon kommentista <3

 • Laura555
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ymmärrän pointtisi. Eikä blogin kirjoittamisen vaikeutta tulekaan vähätellä, kilpailu on nykyään todella kovaa blogien alati lisääntyessä Mielestäni blogisi on kuitenkin normaalia hyvälaatuisempi ja monipuolinen. Käsittelee sopivassa suhteessa esim. matkustelua ja tyyliä. Ja kirjoitustyylisikin on viihdyttävä, jatka vain samaan malliin 🙂 Puhumattakaan siitä kuinka upeita kuvasi ovat! Minut ainakin olet vanginnut vakituiseksi lukijaksesi 😀

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   JEE, kiva että olen saanut ”vangittua” noin kivan lukijan 😀 haha, ihana kommentti, kiitos tästä <3

 • Amanda
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Samaa mieltä edelläolevien kanssa! Ei jokaikinen päivä voi olla täynnä suurta luovuuden tykitystä, loputtoman kirjavia ilmaisuja, ikuista nousujohteisuutta tai täydellisen jäsenneltyjä kokonaisuuksia – ei tavallisella ihmisellä eikä bloggarilla. Uskaltaisin väittää, että valtaosaa lukijoista kiinnostaa aitous enemmän kuin väkisin väännetty perfektionismi. Jälki saa olla aaltoilevaa. 🙂 (Eik meistä moni edes sitä keinuntaa huomaa näin ulkopuolisena.)

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Olipa äärimmäisen hyvin sanottu ja kivasti kirjoitettu <3

   Oli pakko ottaa screenshot tästä kommentista. Luen sen sitten seuraavan epäröintipuuskan tullessa heti uudestaan 😀

   Kiitos viisaista sanoista 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Samaa mieltä edellisten kanssa! Kivoimpia ovat vähän hömpät, tavalliset ja ihan arkisetkin asiat. Olet taitava kirjoittaja, oli kyse sitten kukkamekoista tai syvällisestä pohdinnasta. Mukavaa päivää sulle! 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihana ❤️ 😍

 • Essi/St.Black
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En voisi olla enempää samaa mieltä kuin muut kommentoijat. En varsinaisesti koe kuuluvani sun kohderyhmään, eikä osa aiheistakaan kosketa, mutta SILTI palaan aina takaisin koska tykkään sun tyylistä kirjoittaa.

  Ja se on myös totta, että jokainen postaus ei voi olla suurta taidetta. Just go with the flow <3

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos, todella ihana kuulla 🙏🏼❤️ Anteeksi että kesti näin kauan vastata, osa kommenteista oli mennyt minulta ihan ohi 😭

 • Kissis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täälläkin yksi blogisi lukija jo sieltä blogger-ajoilta! 🙂

  • JULIA Toivola
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Blogger ajoilta 😍😭😍 apua! Ansaitsisit jonkun kunniamerkin jo tästä! Ties millaista hölönpölöä olet saanut lukea 😂
   KIITOS Kissis ❤️

Post A Comment