IBIZA VANHAKAUPUNKI

 

Mukulakivikatuja, kissoja, kaktuksia, roikkuvia kukkaköynnöksiä, palmuja, värikkäitä vanhoja taloja, idyllisiä kahviloita, upeita näköaloja ja boheemeja mekkoja myyviä kojuja. Niin kaunista kaikkialla.

Ibizan korkealle kohoava vanhakaupunki ja sen edessä oleva satama-alue oli aivan eri maata sen puolen Ibizan kanssa, mihin ensimmäistä kertaa neljä vuotta sitten sain tutustua.
Olin siellä puolella kaupunkia, missä teinituristit pukeutuivat neonvärisiin minihameisiin, kaveriporukat örvelsivät keskellä päivää kovaäänisesti kadulla, kujat näyttivät hieman sottaisilta ja tunnelmaa ei sieltä puolelta kaupunkia tosiaan saanut haettua kyllä mistään muusta kuin vahvasta humalatilasta – mihin ei juuri silloin ollut kiinnostusta joten ensikosketukseni Ibizaan ei ollut kovin vahvoilla.
Myöhemmin käydessäni saarella uudestaan, ehdimme olla paikalla vain 24 tuntia, joten emme ehtineet kunnolla edes poistua hotellialueelta.

 

Onneksi pääsin nyt kolmannen kerran uudestaan. Olen aina halunnut kokea sen hehkutetun rauhallisemman hippihenkisen Ibizan. Ibizahan on Unescon maailmanperintökohde, joten siellä on niin paljon muutakin tarjottavaa kuin klubimaailma. Upeat kansallispuistot, historialliset maamerkit, kauniit uimarannat.
Nokiaporukka vei meitä todella tehokkaasti ympäri saarta ja näimme paljon kauniita paikkoja, mutta kyllä tuo vanhakaupunki oli suosikkini kaikista. Olisin voinut vaellella sen kaduilla päiväkausia.

Ehkä osan tunnelmasta loi myös se, että olimme paikalla aivan sesongin viime hetkillä, eivätkä kadut olleet täynnä turisteja. Kuinka paljon vaikeampi olisi huomata niitä erivärisiä laattoja maassa, seiniä pitkin kiipeileviä köynnöksiä, ikkunalaudoilla nököttäviä kukkaruukkuja, kissoja muurien päällä nauttimassa auringon lämmöstä, erivärisiä ovenkarmeja, kauniisti rapistuneita seinämaaleja ja kaikkia niitä pieniä yksityiskohtia jos nuo kapeat kadut ovat täynnä turisteja. Silloin silmiin osuu enemmän hellehattuja, kameroita ja vyölaukkuja 😀
Itse pidän ehdottomasti enemmän rauhallisemmasta sesonkiajasta, joten jos tänne uudestaan, niin ehdottomasti ei siihen pahimpaan rysäaikaan 🙂

Tags:
No Comments

Post A Comment