HELTEIDEN HERKUT & HYVINVOIVA SUU

Kaupallinen yhteistyö Sensodyne

 

Kokkailut kotikeittiössä näiden kesähelteiden aikana on laskettavissa yhden käden sormilla. Itseasiassa ajatuskin siitä, että napsauttaisin kaasulietemme päälle, laittaa hikikarpalot vierimään otsalta. Jääkaapistamme löytyy tällä hetkellä lähinnä marjoja ja kivennäisvettä, mutta sehän onkin huolettomassa kesässä parasta. Kaasuliedelle on aikaa sitten talvella. Nyt olen ottanut kaiken irti ulkona syömisestä ja erityisesti siitä, että edes saa syödä ulkona ja nauttia ravintoloista ja terasseista. 

Olen haalinut itselleni takaisin niitä makuja ja elämyksiä, mistä ollaan ehkä rajoituksien kanssa hieman jouduttu karsia. Helteet eivät myöskään kannusta kökkimään sisällä, vaan erityisesti nauttimaan siitä harvinaisen ihanasta tunteesta kun pärjäät jopa myöhäisellä illallisella ravintolan terassilla ilman takkia. 

Helteet ovat myös karsineet ruokavaliostani pois tuhdit ja lämpimät ruuat ja olenkin huomannut nauttivani ennätysmäärän seuraavia annoksia ⇓

 

Helteiden parhaat herkut

 

Aamulla

•Acaibowl
Täyteläinen ja samettinen acai on mielestäni smoothiebowleja herkullisempi versio.

•Jääkahvi kauramaitoon & puolikas annos kookossiirappia
Klassikkotilaukseni kesäisin. Pyydän aina pienemmän määrän siirappia, koska useissa kahviloissa jääkahvista tulee niiden kanssa liian makea.

•Vihermoothie
Rakastan raikkaita ja terveellisiä smoothieita. Erityisesti niitä vihreitä, mistä löytyy esim. Avokadoa, pinaattia lehtikaalia, mangoa, kookosta 🙂

Lounaalla

•Gazpacho
Tänä kesänä olen hullaantunut kylmiin keittoihin. Gazpacho on klassikko, mutta oletteko kuulleet salmorejosta? Hieman gazpachon tyylinen, mutta täyteläisempi.
Tätä söin viimeksi Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan Cafe Violassa lounaaksi, nam!

•Salaatti
Kesäiset salaatit ja niiden lukuisat variaatiot. Useimmiten salaattilautaseltani löytyy kesällä parsaa, burrattaa, melonia, halloumia, mansikoita, rapuja yms 🙂

•Vesimelonipizza fetamoussella
Muistatteko tämän reseptin? Ihan lemppari kesäherkku, raikas ja maukas.

Illalla

•Sushi
Erityisesti Sushibar & wine sushit ovat ruoka, mihin en tahdo koskaan kyllästyä. Heillä myös ihania kasvis-susheja joista huomaan nauttivani erityisesti nyt helteillä. 

•Salaattitacot
Tämä onkin se ainut ruoka mitä olen tehnyt kotona. Täytteeksi kelpaa mikä tahansa (useimmiten jauheliha, feta, avokado) ja nopea turkillainen jogurtti + sritracha -sekoitus kastikkeena päälle. Helppoa ja kevyttä. 

•Kesärullat
Vietnamilaiset kesärullat jollain maukkaalla dipillä on ihanan raikas herkku. Paljon makua, mutta ei ähkyä.

 

 

Ja koska kesäruokavalioni näyttää harvinaisen viileältä, olen onnellinen että saan nauttia näistä herkuista ilman vihlontaa. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta tosiaan aina se ei näin ole ollut. Pelkkä ajatuskin jääkahvista vihlaisi ja jopa vesi juotiin ennen pillillä. Onneksi tajusin lopulta, että vihlontaa ei tarvitse kestää, vaan siihen löytyy apukeinoja. 

Kokonaisvaltainen suun hyvinvointi on todella tärkeää ja edesauttamassa sitä on jo vuosia ollut Sensodyne hammastahna. 
Sensodyne & 2-3 minuutin harjaus pehmeäharjaksisella sähköhammasharjalla joka aamu ja ilta pitää parhaiten huolta suuni hyvinvoinnista. 

Lisäksi säännöllinen hammaslääkärillä käynti ja hammaslangan käyttö on vihdoin vakiinnuttanut paikkansa  hammashuoltorutiinissani ja tuntuu, ettei suuni ole voinut koskaan näin hyvin. 

Psst. Tiesittekö, että harjauksen päätyttyä tahna tulee sylkeä pois suusta, mutta sitä ei kannata huuhtoa vedellä pois. Näin kaikki hyvät aineet jäävät hampaiden pinnalle vaikuttamaan edelleen.

 

Fluoria sisältävien Sensodyne-hammastahnojen avulla kahdesti päivässä käytettynä:

✓ Lievitystä hampaiden vihlontaan
✓ Pitkäkestoinen helpotus vihlontaan
✓ Suoja reikiintymistä vastaan
✓ Raikas suu

 

 

Tänne vaan jääkahvit ja sorbetit, meillä on vielä koko loppukesä aikaa nautiskella 🙂 

Lue lisää Sensodynen tuotteista sekä vihlonnasta TÄÄLTÄ

No Comments

Post A Comment