Flean muodonmuutos

 

Kauan sitten lupailemani Flean ennen ja jälkeen kuvat -postaus näkee vihdoin päivänvaloa.

 

Tiedän, että ei tule yllätyksenä kun sanon, että en ole koskaan ennen rempannut liiketilaa. En perustanut kauppaa, enkä todellakaan tiennyt mistä edes aloittaa. En tietenkään.

Kysymerkkejä tuntui olevan pidempi litania kuin ideoita.
Mistä rekit? Entä mitkä maalit? Tasot, tiski, kassa, sovituskopit, valot, turvakamerat, kajarit, teippaukset, mallinuket, henkarit, paperikassit, maksupääte, viivakoodinlukija, kuittirullat, varasto, hintalaput, henkilökunta, taloushallinto, remonttimiehet, sähkömiehet, kulut, menot, aukioloajat, pyhäpäivät, vakutuukset, kahvikone, keittiö, elintarvikevalvonta, tukkukortit, ja koko helahoito.  

Tuntui että alku oli pelkkää opettelua. Selvittely ja tietämättömyys vie energiat ja kaiken ajan – sen opin kantapään kautta, mutta opin myös sen, että mikään ei ole niin vaikeaa kun vaan vähän ottaa selvää. Kaiken voi oppia.
On kuitenkin äärimmäisen helpottavaa nyt kun homma toimii, kun ei ole enää etsimistä, selvittämistä, yllättävää takapakkia, perustamiskustannuksia, menoja menojen perään ja haavoja sormissa kaikesta nikkaroimisesta.

Vähän sellainen olo, että me selvittiin.
Flean kivijalka on ollut pystyssä jo miltei kolme kuukautta ja siellä käy asiakkaita. Tuntuu voitolta.

 

 

 Myymälän kassatiski ennen ja jälkeen 

 

Pop-up nurkkaus ennen ja jälkeen.

 

Sovituskopit ennen ja jälkeen.

 

Kahvila ennen ja jälkeen

 

Liiketilaa etsittiin yli puoli vuotta ja sen jälkeen sitä kunnostettiin pari kuukautta. Vanha talo edellinen vuokralaisen jäljiltä ei ottanut meitä vastaan mitenkään priimakuntoisena, päinvastoin – aikamoisena työmaana. 

Ulkoistettiin sen verran mitä voitiin ja tehtiin itse niin paljon kun vain jaksettiin. Oltiin lähes yötä päivää liiketilassa. Isojen teipattujen ikkunoiden sisälle kätkeytyi rakennustelineitä, maalitahroja, tikkaita, sotkua, naurua, itkua, paljon take away -ruokaa, sekä kaksi työttä hullulta tuntuvien ideoidensa kanssa. 

Välillä oltiin intoa täynnä ja välillä kaikki tuntui mahdottomalta. Mahdottomalta, että joku joskus oikeasti tulisi asiakkaana sisään, nappaisi rekistä vaatteen, kävelisi sovituskoppiin sen kanssa ja mahdollisesti vielä kassalle asti ja lopulta ulos ovista Flean paperikassi kyynärtaipeessa.

 

 

Lokakuu 2020

Marraskuu 2020

 

Näin kuitenkin kävi. Vaikka edelleen liiketilassa riittää nikkaroitavaa ja liikkeen pyörittämisessä opittavaa, niin ovet ovat auki, sovituskopit paikoillaan, kassa toimii, asiakkaita käy ja Flea pyörii. Ihan hullua <3

 

Tags:
11 Comments
 • Taija
  Posted at 18:37h, 26 tammikuun Vastaa

  Hei mahtavaa! On kyllä niin iso muutos. Ison urakan olette tehneet ja kaikki näyttää niin upealta. 😊👍

  • julia
   Posted at 08:56h, 11 helmikuun Vastaa

   Kiitos ihana😍🙏🏼✨

 • Katja
  Posted at 10:59h, 27 tammikuun Vastaa

  Olette kyllä niin kauniin tilan loihtineet, ei voi kuin ihastella! 🙂 Seuraavalla Helsingin reissulla täytyy ehdottomasti tulla ihan paikan päälle katsomaan! 🙂

  • julia
   Posted at 08:56h, 11 helmikuun Vastaa

   Kiitos ihana ja tervetuloa 😍 Toivottavasti pääset pian piipahtamaan ☺️

 • Anu
  Posted at 11:41h, 28 tammikuun Vastaa

  Upea!

  • julia
   Posted at 08:57h, 11 helmikuun Vastaa

   🥰🙏🏼

 • JP
  Posted at 16:43h, 03 helmikuun Vastaa

  Näyttää upealta! Pakko myös kysyä, mikä on tuo ihana kasvi kahvilan nurkassa?

  • julia
   Posted at 08:57h, 11 helmikuun Vastaa

   Se on Plantagenista ostettu ”puu” en muista oikeaa nimeä valitettavasti, mutta on melkoisen komea 😍

 • Amanda
  Posted at 17:12h, 03 helmikuun Vastaa

  Onnittelut! Huikean liikkeen olette loihtineet. Odotan niin seuraavaa Hesan reissua… ihanaa kun pääsee sit fiilistelemään fleaa🌟

  Terveisin pohjoisen tyttö…

  • julia
   Posted at 08:58h, 11 helmikuun Vastaa

   Tervetuloa 😍😍 ja jos näät minun pyörivän siellä niin tule sanomaan moikka 🥰🥰

 • Saskia Rodrigues
  Posted at 13:36h, 14 helmikuun Vastaa

  Ihanan näköistä, onnittelut liikkeestä! En asu Suomessa, mut seuraavalla reissulla tulen ehdottomasti piipahtamaan. Kuka on muuten tehnyt nuo aivan ihanat taulut kahvilan seinällä?

Post A Comment