3 x MITÄ IHMETTÄ

 

◊ Tiesittekö, että turskalla on lähes saman kokoinen kieli kun ihmisellä? Minä en tiennyt, kunnes eilen tuo kieli tuotiin eteeni lautasella Grön ravintolassa. Kieli maistui ihan hyvältä. Tai no, se maistui kalalta.
Poikaystäväni nauroi tietämättömyydelleni. Epäreilua, nimittäin herra on työskennellyt aikoinaan kalatiskillä ja tottakai kalatietämys on hänellä vankemmalla pohjalla. Kuulemma kaikilla eläimillä joilla on suu on myös kieli. En uskonut, joten googletin (asioista joita haen Googlesta voisi tehdä vitsikirjan).
Sain selville, että monilla eläimillä on suussa erilaisia apuvälineitä mm. Niveljalkaisilla nämä ovat suun ulkopuolisia muuttuneita jalkoja.
Tällaisia upeita keskusteluja me siis käymme romanttisilla illallisella.

◊ Etelä-Afrikassa asuva paras ystäväni Saara synnytti viime yönä supersuloisen poikavauvan! Hän ehti olla sairaalassa jo toista yötä ja minähän menetin täysin yöuneni kun näin unta eri synnytys-kauhuskenaarioista. Milloin kesken Saaran synnytyksen puhkesi maailmansota, milloin olin jumissa suossa, vaikka piti toimia kätilönä. Näin jopa unta, että äitini lähetti haikaran avulla Suomesta Saaralle vanhan neuvolakorttinsa, jossa oli suomalaisten kätilöiden neuvoja. Nämä vinkit oli elintärkeä Saaralle unessani saada. Onneksi synnytys meni hyvin. Ei ollut sotaa, suota, eikä tarvittu suomikäteilöiden neuvoja.
En muuten malta odottaa, että pääsen tapaamaan tätä vauvelia 😍

◊ Tällä hetkellä kirjoittelen tätä postausta Kemistä. Makoilen lasihuvilaksi kutsutussa hotellihuonekuution sängyllä, johon lösähdin juuri syötyäni ensin kolmen ruokalajin illallisen jäälinnassa. Oli hauska kokemus syödä pakkasessa jääpöydältä höyryävää keittoa 🙂  Linnan rakentamiseksi tarvitaan noin 25 000 kuutiota lunta ja noin 300 kuutiota jäätä ja se tehdään ripeällä vauhdilla, vain muutamassa viikossa. Tämän vuoden lumilinnateemana on kummituslinna. Linna sisältää ravintolan lisäksi kappelin ja myös hotellin – jossa voi nukkua. Siellä lumen sisällä.
Pakkasessa sängyllä kummitusveistoksen alla.

 

 

Huomenna jatkuu seikkailut täällä Kemissä. Luvassa mm. matka jäänmurtajalla jäätyneessä aavassa merimaisemassa. Kuulemma kesken matkan pääsee myös kellumaan jäälohkareiden seassa kelluntapuvussa.

Jes. Lisää ihmetyksien aiheita 🙂

 

 

Takki – Sand Copenhagen
Neule – Ellos
Housut – Mango
Kuvat: Mona Salminen

6 Comments
 • Harriet Gripenberg
  Posted at 06:55h, 25 tammikuun Vastaa

  Super kiva postaus! Ja pakko sanoa että tykkään niin sun tyylistä. Tämä asu kuvissa on niin kiva.

  Ihanaa alkavaa viikonloppua sulle.

  • julia
   Posted at 13:11h, 25 tammikuun Vastaa

   Kiitos paljon ❤️🙏🏼 Ihanaa saada tällaista palautetta ☺️
   Kivaa viikonloppua!

 • K
  Posted at 21:00h, 25 tammikuun Vastaa

  Kiva postaus! Ihmisen kokoinen kieli vähän hymyilytti. Varmaankin siis samankokoinen kieli kuin ihmisellä 😀

  Täytyy päästä tuonne Kemiin. Kotimaanmatkailu on täysin aliarvossa vaikka Suomessa olis monta kivaa paikkaa käytäväksi.

  • julia
   Posted at 18:49h, 27 tammikuun Vastaa

   eikä apua 😀 haha mitä päässäni on oikein liikkunut kun noin kirjoitin 😂
   Kiitos paljon korjauksesta 🙂

 • Pink
  Posted at 23:40h, 25 tammikuun Vastaa

  Hei Julia 😊. Selailin juuri nettikauppoja kun tarvitsisin uusia housuja. Mietin ja selailin zalandoa kyllästymiseen asti. Sitten tuli mieleen sinä. Sulla on niin huippu hyvä tyyli mistä tykkään ihan älyttömän paljon. Olisi ihanaa jos tekisit jonkun postauksen housuista. Mitkä nyt olis niinku just ne jossa olis sitä jotain 😄. Kiitos kivasta blogista!

  • julia
   Posted at 18:52h, 27 tammikuun Vastaa

   Hei 🙂 Pahoittelut, että vastaan vasta nyt.
   Ihana kuulla, että tykkäät tyylistäni ja hehe jännä, että kysyit housuista nimittäin olen aika nirso housissa!
   Tykkään eniten pitää löysähköjä culottes-mallisia housuja tai laadukkaita nahkahousuja (sellaisia suoran mallisia mieluiten, ei ihan pilli)

   Housuja on tosi haastava ostaa ilman kokeilematta, mutta muutamien klassikoiden kanssa voi tietty onnistua. Leviksen farkut, tai leveät suorat housut näyttävät usein hyvältä kenen tahansa jalassa 🙂

   Tsemppiä ostoksiin!

Post A Comment