12 KUUKAUTTA HÄIHIN

 

Häihimme on aikalailla tasan vuosi ja sitten viimeisen hää-postauksen jälkeen mikään ei ole oikeastaan muuttunut. Koronan takia sympatiat on ollut sen verran ystävien, tuttujen ja tuntemattomien peruuntuneissa häissä, ettei omien häiden suunnitteluun oikein löytynyt ymmärrettävästi samanlaista intoa. Onneksi kuitenkin häitä saa alkaa taas pikkuhiljaa rajoituksien puitteissa tanssia ja peruuntuneiden tilalle on on löydetty uudet päivät kalenterista 🙂 Ensi kesä näyttääkin todella hää-täyteiseltä, joten ehkäpä alkaa olla pikkuhiljaa aika herätä täältä omasta hää-horroksesta ja lähteä käymään läpi mm. Näitä vaiheessa olevia hääjuttuja. 

 

12 x TO DO LISTA

 

Vieraslista
Tämä on 90% valmis, mutta vielä on hienosäätöä. Olisi ihanaa kutsua kaikki, mutta tila ja budjetti tulee vastaan.

Save the date -kuvaukset
Hääkuvaajamme pakettiin kuului Save The Date -kuvaukset, mikä on mielestäni erittäin kiva lisä. Näkee samalla hyvin miten yhteistyö sujuu ennen itse hääkuvauksia. 

Save the date -kutsujen lähettäminen
Halutaan lähettää nämä ajoissa. Niin monet häät siirtyivät ensi vuodelle, että varmasti osalla on kalenterissa tunkua ja päivämäärien ajoissa tietäminen auttaa sitten ensi kesän aikataulusuunnittelua.

Videokuvaaja
Olen kuullut, että moni on ollut tyytyväinen päätökseen ottaa myös videokuvaaja häihin. Saa puheet nauhalle ja sen tunnelman mikä vaikea ehkä kuviin taltioida. Kaikki hyvät videokuvaaja-vinkit otetaan ilolla vastaan. Vielä en ole löytänyt sopivaa 🙂

Musiikki / ohjelma
Dj, bändi vai molemmat? Pelit, ohjelma.. Apua. 

Istumajärjestys
Tätä ei luonnollisesti voi aloittaa ennen valmista vieraslistaa, mutta odotan innolla että päästään luonnostelemaan pöytäpaikkoja. Meille tulee luultavasti kaksi pitkää pöytää, sekä meidän hääparin ja morsiusneitojen/bestmanien pöytä.

Seremoniamestari
Tarvitseeko sellaista? Kuka ohjaa vieraita kun me olemme esim. Kuvattavana?

Häämatka
Koska osa vieraista tulee ulkomailta, tuntuisi hassulta lähteä itse heti pitkälle matkalle häiden jälkeen. Luultavasti en osaisi kunnolla siitä edes nauttia kun haluaisin viettää aikaa juuri ulkomailta Suomeen tulleiden läheisten kanssa. Ehkä otamme parin päivän mini-häämatkan jossain ja lähdemme sitten talvella pidemmälle reissulle? Kohteet ovat vielä ison kysymysmerkin alla.

Hääpuku
Ehkä pikkuhiljaa pitäisi alkaa käydä sovittelemassa. En vieläkään tiedä haluanko ostaa/vuokrata vai teettää puvun. Ehkä tämäkin selkeytyy tässä matkan varrella 🙂

Vihkisormus
Tarvitseeko sitä? En osaa päättää. Rakastan kihlasormustani ja sekin riittäisi sellaisenaan, mutta  samalla pieni ja siro vihkisormus sen rinnalla varmasti olisi myös ihana muisto hääillasta.

Aikataulusuunnittelu
En edes tiedä monlta haluan häidemme alkavan! Meitä ei siis vihitä kirkossa, joten voimme itse aika joustavasti suunnitella aikataulua. En myöskään (ainakaan tässä vaiheessa) halua first look -kuvausta, joten vihkimisen jälkeen cocktail hour ja muu illa kulku pitäisi suunnitella.

Kuljetukset
Mihin aikaan vieraat väsähtävät? Jos varaan yhteiskuljetuksen pois, niin mikä on hyvä kellonaika, vai luotetaanko siihen, että ihmiset saavat omat taksit pois paikalta. Mihin aikaan me itse edes lähdemme? Ja millä? 😀

P.s apua pitääkö opetella tanssimaan? 

 

 

Välillä tuntuu hullulta koko touhu, vähän sellaiselta, että mihin tarvitsemme tätä kaikkea, voisimme ihan hyvin vain pitää pienet intiimit häät. Mökillä, ravintolassa tai vaikka jossain puutarhassa. Mutta sitten samalla sitä miettii, että kerrankos sitä nyt elämässä. Kaduttaisiko jos emme pitäisi kunnon juhlia? Olen aina osannut vältellä niitä, enkä juhlinut koskaan kunnolla mm. 18, tai 30-vuotisjuhlia.
Joten, ehkä sitä suuremmalla syyllä nyt vaan stressi pois ja korot kunnolla kattoon! Kaikki läheiset koolle, hyvää ruokaa, musiikkia ja pidetään kunnolla kiva iso ihana ilta 🙂

 

Tags:
10 Comments
 • Ava
  Posted at 13:06h, 14 kesäkuun Vastaa

  Mistä toi ihana mekko on???

  • julia
   Posted at 14:02h, 14 kesäkuun Vastaa

   Nyt en valitettavasti muista 🙈 se on vuosia vanha mekko ☺️

 • Laura Linnea
  Posted at 15:56h, 15 kesäkuun Vastaa

  Ihanaa hääfiilistelyä! <3 Mulla ei ole häitä tulossa, en oo edes kihloissa, mutta rakastan järkkäilyä ja lukea muiden hääjärjestelyistä. Pieni suunnittelu ei ole haitaksi tässäkään vaiheessa, kunhan tietää, että kaikki voi vielä muuttua!

  Millainen vihkiminen teille tulee? Kaupungintalolla tai maistraatissa vai juhlapaikalla? Minkä tyylinen juhlapaikka teillä on? Ei tarvitse kertoa yksityiskohtaisesti jos et halua, musta on vaan kiva kasvattaa omaa hyvää fiilistä lukemalla toisten kivoja juttuja, haha.

  Kivaa kesän alkua teille! 🙂

  • julia
   Posted at 09:47h, 17 kesäkuun Vastaa

   haha ihana ❤️ No näitä tulossa varmasti nyt tässä lisää vuoden sisällä!
   Meidän vihitään juhlapaikalla ja juhlapaikka on sellainen kartanotyyppinen alue ☺️

   Ihanaa kesää myös sinne 😍

 • Henna
  Posted at 17:17h, 15 kesäkuun Vastaa

  Suosittelen nimettyä seremoniamestaria, vaikka olisi joku kaasoista/bestmaneista. Ottaa ohjat kun on tarvis, voi ottaa etukäteen vastaan tiedot puheista ja rytmittää niitä ja muutenkin olla vastuussa ohjelmasta ja asioida juhlapaikalla bändin/cateringin jne. kanssa ja te saatte keskittyä juhlimiseen 🙂

  • julia
   Posted at 09:45h, 17 kesäkuun Vastaa

   Kiitos tästä 🙏🏼 kuulostaa kyllä järkevältä ja juuri tuota haluankin, ettei itse tarvitse stressata mistään 😊👌🏻

 • Miss M
  Posted at 19:25h, 15 kesäkuun Vastaa

  Ihana lukea teidän suunnitelmista, siitä ne alkaa pikkuhiljaa muotoutua! Mäkin muistan miettineeni ennen häitä ja erityisesti kun jokin siihen liittyvä stressasi, että onko tässä nyt mitään järkeä ja mihin tätä kaikkea tarvitaan. Nyt reilu kaksi vuotta häiden jälkeen ei kaduta pätkääkään vaan se on muistoissa edelleen täydellinen ja onnentäyteinen päivä, jonka tunnelmaan on ihana palata ja jota en vaihtaisi mihinkään. Euroakaan en kadu, vaikka nekin silloin mietitytti. Tsemppiä suunnitteluun, nauti! ❤️ Suosittelen myös yhdistämään suunnitteluun mahdollisimman paljon viini-iltoja kaasojen kanssa 🙊

  • julia
   Posted at 09:45h, 17 kesäkuun Vastaa

   Kiva kuulla, että hää-aiheiset postaukset kiinnostelee ☺️ Näitä varmasti tulossa jatkossa lisää.
   Ja ihana kuulla myös, että juhlat ovat todellakin sen arvoiset! (Euroakaan en kadu, oli ehkä lohduttavin lause 😂👌🏻)

   Ah ja odotan jo myös niin noita viini-iltoja kaasojen kanssa 😍😍

 • Raisa
  Posted at 23:52h, 15 kesäkuun Vastaa

  Ooo ❤️ Häissä käyneenä ehdottomasti BÄNDI! Bändi räjäyttää tunnelman!!!!! Livemusiikkia ei voi korvata. Ja myös ehdottomasti seremoniamestari pitää olla! Ihmiset ei osaa itse toimia ;esim ottaa vieraskuvia, vaan pitää neuvoa ja muistuttaa, bestman voi toimia myös tässä roolissa ❤️ Oi ihanaa, onnea matkaan ❤️

  • julia
   Posted at 09:42h, 17 kesäkuun Vastaa

   No niinhän se vähän on, että bändi tosiaan osaa tehdä tunnelman 😍 Kiitos neuvoista ja vinkeistä. Seremoniamestari ja bändi listalle siis!

Post A Comment